SOLDAN CONSTANTIN Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Voi posta caiet service T20-05 Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Partea a doua.Singurul inconvient se alimenteaza de la 9 baterii tip R6. Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Aceste tipuri de amc se mai gasesc prin bazare sau talcioc defecte se merita de ale repara sunt robuste si rezistente fata de unele chinezesti.Partea a treia. Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Ампервольтомметр Ц20-05 Link spre comentariu
Selena Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Schema este interesanta: cu integratul acela, se realizeaza "redresarea fara prag", astfel ca scala pe curent alternativ este liniara si identica cu cea pentru curent continuu.Necesita atatea baterii deoarece integratul are alimentare dubla, cu + si - 4,5 V fata de masa. In alte instrumente rusesti asemanatoare (redresare fara prag) se folosesc doar 3 baterii, tensiunea simetrica fiind obtinuta cu un intergrat generator de semnal dreptunghiular urmat de un redresor-dublor de tensiune (practic, se obtine ceva mai putin de 4.5 V cu polaritate inversata, totusi nu afecteaza regimul de alimentare diferentiala a amplificatorului operational).Imi place si modul simplu si clar de rezolvare a bornelor, fara comutator. Tot asa, pe schema, nu alergi cu ochii cautand unde se duce fiecare conductor... Link spre comentariu
Vizitator LOTI7 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Salut,Am si eu nevoie de schema instrumentului T20-05. Mai este intr-un alt mesaj dar este neclar si nu reusesc sa vad picioarele integratului.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Selena Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Schema si unele detalii. p0001.zip Link spre comentariu
Vizitator LOTI7 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Multumesc frumos, acum se vad bine componentele.Raman dator cu o bere, la butoi, icon_jook Loti Link spre comentariu
Selena Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Un pont, pentru inca un butoi.Din doua motive (1.contactele la baterii erau mancate de scurgeri: 2.nu-mi plac bateriile), am facut asa:Am lasat doar bateria de 1,5V a ohmetrului. Celelalte 8 baterii de 1,5V (2x6V alimentare integrat) le-am inlocuit prin alimentator 12V (intensitatea curentului nu conteaza, este ceruta foarte mica). Am simulat 2x6V cu ajutorul a doi rezistori in serie egali, 820 Ohmi (nu conteaza, cam de ordinul acesta), divizor de tensiune.Alimentatorul poate avea tensiunea de 10...14V, nu are importanta, integratul se descurca. Link spre comentariu
Vizitator LOTI7 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Ideea merita berea, dar in compensatie poate merit si eu o bere pentru perfectionarea ideii. Am sa montez un convertizor in comutatie alimentat din bateria de 1,5V. Asta ca instrumentul sa ramana portabil. Eu nu mai folosesc de mult asa ceva dar am un var de 72 ani care s-a obisnuit si a trait cu instrumentul asta dar probabil nu mai vede bine si a bagat ceva 220V alt. pe undeva. Deocamdata am recuperat instrumentul inca nu stiu ce este in rest. Schema propusa cu alimentatorul de la retea il voi folosi la depanare. Daca s-a stricat si integratul sa vad cu ce-l inlocuiesc. Inca o data multumesc,Loti Link spre comentariu
Vizitator LOTI7 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Salut,Am reusit sa fac alimentarea numai cu doua baterii, folosind un convertizor simplu. Am observat ca merge bine pana la +- 3v integratul, asa ca merge pana la 1,8v alimentare din baterii.Poza este mai jos , daca doreste cineva schema o pot posta. Link spre comentariu
Selena Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Da, te rog, pune schema si spune si cati mA consuma din baterie. Link spre comentariu
Vizitator LOTI7 Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Schema este extrem de simpla si m-am jucat cu ea cu diversi tranzistori, cu toti merge cam la fel. eu am folosit BC 639 pentru ca incapea mai usor dar merge la fel de bine si cu anticul BC211. Frecventa de oscilatie este intre 50...100kHz si depinde de pozitia semireglabilului. Consumul este de aproximativ de 10 mA care se pierd nu stiu pe unde ca integratul foloseste putin. Consumul depinde de pozitia semireglabilului, se poate regla tensiunea la iesire in jur de 9V cand consumul este cel mai mic. Pe masura ce scade tensiunea bateriei scade si tensiunea de iesire dar instrumentul functioneaza pana la aproximativ 1,8 V la baterii.Am incercat si tensiuni mai mari la iesire, 12V, dar am observat ca la scaderea tensiunii fuge de pe zero instrumentul si trebuie umblat la reglajul ofsetului. Asa ca am adoptat tensiunea de sub 10 V. Daca nu pui diodele zener am obtinut cu montajul pana la 35 V.Nu se incalzeste nimic la functionare dar este bine sa pui in serie cu semireglabilul un rezistor de 1k pentru ca sa nu ajungi, la reglaj, sa pui baza direct pe alimentare ca se poate arde.Bobina am facut-o pe un tor de ferita recuperat din becuri economice ca in poza pe care am bobinat 20 sp cu priza la mijlocDaca mai ai intrebari astept.Loti Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Se pierd 10 mA fiindca orice montaj are consum intrinsec si randament subunitar ... foloseste componente reale si nu modele fizice ideale . ... disipatie , pierderi in bobinaje , energie de magnetizare a miezului , etc. ... Link spre comentariu
Selena Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 In plus, consuma si diodele zenner, ele sunt sarcina principala a convertorului.Multumesc pentru schema si detalii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum