Vizitator lucian_th Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Salut.Am si eu o problema putin mai delicata. O intampin la locul de munca. Mai exact, lucrez intr-un hotel. Am achizitionat de curand surse de iluminat cu led. Spoturi si becuri. Producatorul PHILIPS mi-a garantat ca acestea sunt dimabile. Ce-i drept sunt. se dimeaza perfect la incercari separate cu dimare. am insa probleme in momentul in care pe un circuit am mai multe astfel de spoturi. (becuri)Am 3 produse distincte. Le puteti gasi pe saitul oficial al Philips. 1- Spot de 3 W echivalent a 35W cu incandescenta. Master LED Spot MV2- Spot de 7 W echivalentul a 50 W cu incandescenta. Master led spot gu10 Mv3- Bec de 7 w echivalntul a 40 w cu incandescenta. Master Glow led bulb MVIn cazul primului tip de spoturi, in momentul de fata folosesc 2 tipuri de varioatoare. 1- Merlin Gerin TVO 1000 cu comanda de la distanta prin intrecupatoare cu revenire. 2- Moeller Xconfort (de 250W si 500w). Comandate prin telecomanda. Ultimul tip de variatoare (moeller le utilizez si in cazul Becurilor. Aceste se afla in candelabre cu cristale, in numar de 25 de becuri pe un candelabru. problema in acest caz este ca plaja de dimare este foarte mica. Din ce am observat, problemele apar in cazul dimarelor capacitive. daca folosesc dimare rezistive sau inductive problemele dispar. Numai ca aceste dimare rezistive nu pot fi usor controlate de la distanta. (sa spunem prin telecomanda). Astfel pentru a mai scapa de probleme am lasat pe circuitul de spoturi unul sau 2 spoturi normale cu halogen. In acel moment totul functioneaza. Dar daca acel spot s-a ars..... cum as putea sa mai rezolv acesta problema printr-un artificiu tehnic, fara sa inlocuisc toate dimarele. Nu am multe spoturi, peste 1000. plus becuri la 350. deci as avea ce face. si vie sefu si imi arata luminita. multumesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 1.Dimmerele pt led sant in curent,iar cele pt bec cu filament sant pt tensiune...asa ,explicatie pt toata lumea.2.Ledurile au plus si minus,trebuie legate in serie pe dimmer 3.La dimmere trebuie vazuta puterea maxima ,tensiunea maxima-valori care NU trebuie depasite 4.Dimmerele pt leduri difera fata de cele halogene.Alte amanunte mai tarziu Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Hmm,care + si -? Si de ce sa legi inserie spoturile care sunt pt 220v? Deci aici e vorba doar de spoturi cu leduri,nu de leduri simple Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Am inteles ca le alimenteaza din dimmere sau la 12V sau...sau e spot cu scc...sau sa-i zica cine a mai legat 1000 de chesti d-astea ca teoretic ,fara toate datele... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Da,intr-adevar mai trebuie detalii Link spre comentariu
Vizitator lucian_th Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 ok.. sunt surse alimentate la 220v. http://www.lighting.philips.com/assets_ ... gh_400.jpg http://www.prismaecat.lighting.philips. ... egories%3C{fepplg}%2Fcountries%3E{ro_RO}%2Fstatus%3E{act}%2Fcategories%3C{c_0012fepplg_2545_ep01new}%2Fcategories%3C{f_0012fepplg_2545_phl_msledsmv}&fh_refview=summary&fh_refpath=ro_RO_facet_7384357181&fh_eds=%C3%9F&left_nav=ro_ro& circuitele initiale erau in paralel. (da... ) in acest moment nu am dece sa le inseriez..... mai mult fiecare spot, bec, fuctioneaza ca si un bec normal alimentat la 220. in componenta lui are o parte electronica. transformator, condensatori, etc. din ce am observat eu la circuitele de spoturi, imi ramane un curent rezistiv pe circuit dupa inchiderea acestora. acest curent imi face mie probleme, si imi baga in protectie variatoarele... in momentul in care pastrez o rezistenta pe circuit, in cazul meu, un spot normal cu halogen, fenomenul dispare. acum nu inteleg dece apare acel curent rezistiv, si cum pot altfel sa il elimin..... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Probabil curent rezidual,cauza e urmatoarea:Sursele care alimenteaza ledurile(alea cu electronica,traf,condensatoare),functioneaza de cand le alimentezi cu curent,ledurile lor pot fi aprinse sau stinse,dupa cum e comanda sursa(din telecomanda?). Cand sant aprinse,consuma 3W+consumul sursei,cand sant stinse consuma numai sursa.Pe de alta parte,dimerele au un curent minim de functionare,in concluzie sant necesare multe surse pt leduri(ledurile fiind stinse),sa consume curentul min. necesar functionarii dimmerelor. Link spre comentariu
Vizitator lucian_th Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Poate ca nu m-am facut inteles... nu spoturile cu led au telecomanda. nu ele sunt alimentate continuu la 220. dimarele sunt cele care au comanda de la distanta. (fie prin buton cu revenire fie prin telecomanda) nenorocitul de spot se aprinde doar cand are tensiune pe el. valoarea tensiunii reziduale nu stiu exct de cat e. am incercat sa masor pe un spot, imediat scos din tensiune... are undeva in jur de 1v. si nu dureaza decat cateva secunde. (aproximativ, 15- 20 de secunde) recapituland, am un cablu cu 220. din acesta se alimenteaza un dimar. dimarul are o intrare si o iesire. pe intrare intra alimentarea mea de 220. acesta mentine dimarul activ pentru comanda. daca ii comand sa aprinda becul, lasa cei 220 de v sa treaca prin el mai departe pe iesire. daca ii comand sa dimeze, ii mai imputineaza, dupa cum comand eu .. in momentul in care vreau sa ii comand sa stinga lumina, opreste cei 220 de v nu ai lasa sa treaca niciunul. se supara pe mine si intra in protectie. nu suporta spoturile pe led.... . aici e problema ... dupa ce inchid lumina asaarata individele: http://www.zexstar.com/images/product_i ... 3wgu10.jpg Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 Problema se poate rezolva in felul urmator:inserezi un releu pe circuitul de alimentare ,comandat din telecomanda(actionat la comanda"grad de iluminare minim" sau "oprire"). Asa cum spui ca raman aprinse,consuma f putin ,se pot considera stinse dar daca neaparat vrei sa le stingi... Ledurile se comanda in curent,nu in tensiune.Si la minim ,dimerul tot 220 furnizeaza,dar la un curent f mic,ceea ce determina o cadere de tensiune;daca pui mana acolo(unde se conecteaza ledul),dat la minim si fara led,te scutura de . Ledurileau un curent minim de buna functionare .Probabil de aceea intimpini probleme,dimmerele find calculate in f de asta...daca nu-ti convine,pune pe fiecare cate un led(politica comerciala) sau cumpara unul prevazut cu n iesiri(tot comerciala).Ledurile nu se pun in parale din motive de buna functionare . Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Exact cum spune domnul tyc, dimmerele cu triac necesita un curent minim pentru a functiona corectIn functie de varianta, acest curent poate fi de la cativa miliamperi la cateva zeci de miliamperi. Triacul se deschide de 100 de ori pe secunda, la primirea unui impuls de comanda. Dar ca sa ramana deschis, e nevoie ca pana la sfarsitul semi-sinusoidei sa existe un curent in circuit. Becurile economice si cele cu LED absorb insa curentul sub forma unor pulsuri inguste, din cele 10 milisecunde ale unui semi-ciclu ele absorb curent doar intre aproximativ punctele 3ms si 5.5ms.Solutia dvs este dupa cum ati remarcat, prezenta unui consumator rezistiv - un bec. Bineinteles, acesta se poate inlocui cu o rezistenta dimensionata sa consume cca 10W, care va functiona probabil mai mult decat un bec.Si pentru a nu o lungi prea mult, iata.Avand in vedere ca la 100mA se consuma 22W, la 40mA vor fi 10W.220V/40mA=5.5kohmiDeci indicat ar fi un grup de 2 rezistente de 2.2-2.7-3.3 kohmi legate in serie, la 10W fiecare. La 10W ca sa "traiasca mult".Sau doua bucati de 10 kilo in paralel, tot la 10W.Mai usor de gasit e prima varianta. Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Poti de asemenea sa pui inainte de ledurile respective un traf mai sanatos care sa comande la randu-i led-urile . Daca ai grupuri de spoturi te-ai scos . Testat si verificat de mine cu traful ;)In locul becului pui prmarul iar la secundar bagi led-urile Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Traf separator,sau cum? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Aha,problema lor e caracteristica ledului(conduce intr-un sens/tensiune minima de deschidere=>probleme pt dimmer) si e necesar sa-i dai un consumator rezistiv...poate modelul de dimmer folosit se va supara pe caracteristica inductiva,poate nu,trebuie incercat. Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Intamplator am gasit materialul asta http://www.sound.westhost.com/articles/ ... nt.htm#wfm in care explica foarte bine de ce nu merg CFL-urile si LED-urile cu dimmere. Ma rog, e in engleza. Este despre CFL-uri, dar se aplica la fel si la LED-uri. In principiu, triacul din dimmer se poate deschide, in functie de reglaj, oriunde in interiorul semisinusoidei. Daca se deschide undeva intre milisecunda 2 si milisecunda 8, adica acolo unde tensiunea care trece prin el are valoare mai mare de 100V, deja se soldeaza cu .. poc. Cel care a vandut led-urile a zis ca sunt dimmabile. Asta ar putea insemna variantele: -1.sunt foarte simple, grup de led-uri plus rezistenta de balast. -2.au sursa speciala, tip nou, cu corectie de power factor, si in plus aceasta sursa ar trebui sa detecteze si prezenta formei de unda in dinte, specifica dimmerului. Mi se pare putin probabil..dar cine stie. Cel mai bine ar fi sa obtii de la cel care ti-a vandut LED-urile un datasheet nu numai cu parametrii, dar si alte chestiuni mai....intime, ale LED-urilor respective. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Ledurile de putere nu se alimenteaza numai prin rezistente,astea din spoturi sant alimentate cu scc in comutatie,iar daca IC-ul permite reglarea luminozitatii ,e reglaj PWM...din exterior ca sa le dimezi trebuie sincronizate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum