Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MC1496

yo8rqp

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo8rqp

8

• BodoRF

1

• hpavictor

1

• yo9how

1

Top autori în acest subiect

Gata!Am gasit o schema postata de YO5OMF.As vrea sa stiu care este diferenta intre un asemenea modulator si unul clasic cu diode.(suprimare purtator,sensibilitate,stabilitate termica,etc)Multumesc.

Link spre comentariu

Are avantajul ca se poate regla rejectia purtatoarei la o valoare foarte performanta , independent de frecventa de lucru....aratati-ne si noua schema cu pricina , eventual altele ....

Link spre comentariu

Stabilitatea suprimarii purtatoarei in functie de temperatura este foarte buna.La modulatorul cu diode aveam probleme, la variatia temperaturii se modifica echilibrul (diode cu Germaniu).Pentru performante maxime MC1496 are nevoie de semnale cu amplitudinea specificata in foaia de catalog.LA Rx am preferat demodulatorul cu diode.

Link spre comentariu

Ca modulator DSB functioneaza superb, mi-a placut semnalul generat atat la "ureche" cat si la osciloscop.

Chiar si in CDG2000, poate cel mai performant RTX la nivel de amator, este folosit tocmai MC1496:

http://www.warc.org.uk/cdg2000/tx_excit ... 2_of_2.pdf

La receptie este preferabil insa un mixer in inel cu diode sau executarea unui intreg modul care sa

arate ca in receptorul R1:

http://www.arrl.org/files/file/Technolo ... 208019.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări