yo8rqp Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Buna ziua.Are cineva o schema de modulator SSB cu integratul MC1496?As fi curios sa-l pun in practica.Multumesc. Link spre comentariu
yo8rqp Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Gata!Am gasit o schema postata de YO5OMF.As vrea sa stiu care este diferenta intre un asemenea modulator si unul clasic cu diode.(suprimare purtator,sensibilitate,stabilitate termica,etc)Multumesc. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Are avantajul ca se poate regla rejectia purtatoarei la o valoare foarte performanta , independent de frecventa de lucru....aratati-ne si noua schema cu pricina , eventual altele .... Link spre comentariu
yo8rqp Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Sper sa poata fi vizualizat acest document. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 In foaia de catalog sunt prezentate detaliat aplicatiile cu 1496 ca modulator sau detector de produs.Schema lui YO5OMF provine din fisa de catalog. Link spre comentariu
yo8rqp Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Intradevar,asa este George.Sunt date acolo si scheme pt diferite aplicatii ale acestui integrat. Link spre comentariu
yo8rqp Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 George,spune-mi,te rog,l-ai folosit?A dat rezultate? Link spre comentariu
BodoRF Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Stabilitatea suprimarii purtatoarei in functie de temperatura este foarte buna.La modulatorul cu diode aveam probleme, la variatia temperaturii se modifica echilibrul (diode cu Germaniu).Pentru performante maxime MC1496 are nevoie de semnale cu amplitudinea specificata in foaia de catalog.LA Rx am preferat demodulatorul cu diode. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Ca modulator DSB functioneaza superb, mi-a placut semnalul generat atat la "ureche" cat si la osciloscop. Chiar si in CDG2000, poate cel mai performant RTX la nivel de amator, este folosit tocmai MC1496: http://www.warc.org.uk/cdg2000/tx_excit ... 2_of_2.pdf La receptie este preferabil insa un mixer in inel cu diode sau executarea unui intreg modul care sa arate ca in receptorul R1: http://www.arrl.org/files/file/Technolo ... 208019.pdf Link spre comentariu
yo8rqp Postat Iulie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2010 Multumesc pt sugestii.Cat am incercat sa fac un PCB frumos pt un asemenea modulator nu am reusit.Nu am talent la proiectare.Poate ma ajuta cineva... Link spre comentariu
yo8rqp Postat Iulie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2010 Am rezolvat prin intermediul lui YO2MHO.A iesit o bijuterie!Multumesc. Link spre comentariu
yo9how Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 posteaza-l aici (pcb-ul), poate il mai folosesc si alti colegi , bineinteles daca si autorul lui este de acordmultumesc Link spre comentariu
yo8rqp Postat Iulie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2010 Nu cred ca Feri s-ar supara...Daca se supara imi cer anticipat scuze.Schema este cea din foaia de catalog. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum