Patefon Postat Iunie 30, 2010 Partajează Postat Iunie 30, 2010 Stimati domni,M-am gandit sa transform un carting mecanic cu pedale in unul electric. Motivul: jucaria nu mai este pe placul copilului asa ca trebuie upgradata odata cu varsta.Am sa va rog sa ma ajutati cu un calcul de dinamica mecanica pentru a determina capacitatile bateriilor respectiv puterea motorului. Cartingul are 5 Kg, copilul 15 Kg si ar trebui sa-l foloseasca pana la 20 Kg, baterii+motor+electronica aproximez la 5-7 Kg. Cartingul ar trebui sa accelereze pana la 20 Km/ora destul de sprinten. Tractiunea este pe o singura roata a puntii spate (aici se poate modifica).Acum apar problemele. Cartingul nu are frana asa ca va trebui folosit motorul de actionare in regim de franare. Intrucat copilul foloseste cartigul la modul accelereaza ca sa ai motiv de a pune frana si daca tot folosesc motorul la franare ma gandesc sa recuperez energia pentru reincarcare.Ca functionalitate m-am gandit sa pun un grup de 3 baterii uscate (3 x 12V) care vor alimenta un motor de 12V. Bateriile vor fi inseriate la accelerare. In regim de franare vor fi configurate in paralel pentru a avea eficienta la viteze mici. Controlerele m-am gandit sa fie generatoare de curent constant comandate din cele doua pedale. O unitate de logica simpla este si ea necesara dat fiind faptul ca copilul va actiona concomitent ambele pedale.Care este parerea voastra? Merita incercat? Teoretic este corect? Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Mutat la "Diverse". Link spre comentariu
catkiller Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 http://www.reliance.com/prodserv/standr ... /d7733.pdf http://homepages.which.net/~paul.hills/ ... sBody.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum