Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru EMF 500

yo8rqp

Postări Recomandate

Am un filtru rusesc EMF 500.Nu stiu daca este pt SSB sau CW.Pe el scrie:EMF-9D-500-3N.Binenteles cu litere rusesti.De ce va intreb?Pt ca am facut un etaj de frecventa intermediara pe 500khz,bfo cu MOS-FET,si in momentul cand am cuplat un generator de rf mi-am dat seama ca filtrul "taie"prea mult,auzind un semnal audio specific cw-ului.Etajul de rf este cel din transceiverul lui YO5AT din '87,renuntand binenteles la circuitul multiQ din schema originala.Poate fi totusi un filtru pt ssb si datorita unui defect sa-mi distorsioneze semnalul?(ma refer la un defect al filtrului)Semnalul de 500khz care ataca bfo-ul il pot regla sa-i dau un nivel mai mic.In pofida acestui fapt distorsiunea se mentine.Am scos filtrul si am cea mai pura auditie DSB,semnal curat si inteligibil.Filtrul sa fie de vina?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebi_c

2

• vio2007

1

• yo8rqp

1

Top autori în acest subiect

EMF-ul cu pricina este pt BLI (N de la nizkii=jos), largime de banda 3KHz, parca la 6dB. Are si oarece atenuare de insertie ca orice filtru. Pentru potrivire mai buna in montaj, ar trebui sa acordezi bobinele filtrului pe 500KHz.

Link spre comentariu

frecventa centrala = 498.15 kHz,banda =3,1kHz la 6dB

Daca ai EMF500, cu terminatia N si V ai filtre exact pentru cele doua benzi laterale, la care frecventa de purtatoare este 500KHz. Atenuarea garantata este pentru flancurile care vad purtatoarea de 500KHz.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări