Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformari motoare

Vizitator grigoresima

Postări Recomandate

Vizitator grigoresima

cine poate sa-mi spuna daca o masina de spalat vase(pret foarte bun) poate fi adaptata de la alimentare 380v-2n 220v la cat am acasa 220v ? danke!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalina

2

• Ion_Bumbu

1

Top autori în acest subiect

salutproblema ar fi rezistenta de incalzire ca ia mult curent.daca speli cu apa incalzita deja , fara a mai folosi rezistenta(o decuplezi de tot)ai putea folosi un traf 220-380 la puterea necesara care nu e f mare fara rezistenta de incalzire.succes

Link spre comentariu
Vizitator grigoresima

O varianta.Alta varianta e adaptarea(schimbarea) motoarelor,tot cu eliminarea rezistentei de incazire.

multumesc pt sfaturi! primul e mai accesibil sper........revin
Link spre comentariu

O varianta.Alta varianta e adaptarea(schimbarea) motoarelor,tot cu eliminarea rezistentei de incazire.

Din cate stiu o masina de spalat vase nu are motoare in ea ci una sau doua electropompe care consuma putin.Eventual ai putea sa incerci sa adaptezi o rezistenta de incalzire la 220 dar asta complica un pic lucrurile.trebuie sa separi atunci din punct de vedere electric partea de comanda cu partea de forta care alimenteaza rezistenta.Important e ca se poate :da
Link spre comentariu

Sa nu fie de fapt la 230Vac alimentata pe faze diferite.Asa erau si niste plite electrice , sa nu consume prea mult de pe aceeasi faza.Vezi schema si daca e asa atunci legi fazele in paralel si o conectezila 230 Vac si te rogi sa tina siguranta.La fel am vazut la uscatoare de rufe, avea 2 rezistente , cite una pe faza dar alinentate intre nul si faza deci 230.Grig

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări