Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 Mono Block 20w Push-Pull cu 6H13C

Vizitator

Postări Recomandate

Am uitat sa precizez un lucru deosebit de important: acel conensator MKP din catod are efect NUMAI daca e montat unul tot MKP in paralel cu condensatorul electrolitic din sursa de alimentare. Semnalul audio se inchide prin condensatorii de filtraj. In general mare atentie la toate componentele prin care se inchide semnalul audio. Degeaba pui super condensatori in catod daca nu ai condensatori de acelasi calibru in sursa de alimentare. Multi neglijaza acest aspect si dau vina pe alte componente, schema, traf, cind de fapt rezolvarea e simpla.Hai Succes! Te rog comentarii dupa ce faci testele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

3

• mișa

2

• cristinel_bm

2

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Azi am montat si al-2 -lea modul de data asta cu bias variabil si 1 ohm in catozii finalelor

si probe din pacate tensiunea din retea e cca 218v :cry: din cauza calduri .....conditionatorii bla,bla....

Am masurat anodica Ua=+206v; Ug pe finale -100,6V ;biass fixat la 50mA pe fiecare finala (ambele triode in paralel) ;Driver cu Ua +200V anod :-67V catod tub pre +182V anod;-67catod.........si probe : pe o sarcina noniductiva (reostat de 360w fixat la 8 ohm) tuburile finale sunt imperechiate de mine cu diferenta mai mica de 5% intre dinsele

Posted Image

La 30Hz.......

Posted Image

Si tensiunea masurata cu testerul in paralel.....

Posted Image

Forma semnal luata de pe grila unui tub final practic incepe limitatea si deformarea sinusoidei.....Probabil cu un driver dimensionat corespunzator as putea inbunatati performantele etajului final practic nivelul distorsionari pe sarcina coincide cu inceputul distorsionari create de driver :cry:

Posted Image

La frecvente in gama 40hz--20.000 raspunsul e mai bun.......si puterea mai mare

Posted Image

La 50hz......

Posted Image

La 70hz

Posted Image

La 700 hz

Posted Image

La 7000 hz......

Posted Image

Si la 20.000hz

Posted Image

Am apreciat in medie peste 18 wati sinus continu......obiectiv in mare parte atins ,as mai fi tentat sa leg si feedbackul sa vad ce poate si sa se mai reduca si sensibilitatea la intrare ,momentan as avea cca 240 mV pt puterea nominala .......

Si consumul pe unul din catozi...

.Posted Image

Si pe celalalt...

Posted Image

De la un anumit nivel in sus apar diferente tot mai accentuate :cry:

Link spre comentariu

De ce sint asa "caricaturale" formele de unda din oscilograme ? ,poate ar trebui nivel pe intrare mai mic ,sa vedem o reprezentare a formei de unda normala sinus nedeformat vizibil in oscilograme.

Link spre comentariu

De ce sint asa "caricaturale" oscilogramele ?(ma rog ,formrle de unda) ,poate ar trebui nivel pe intrare mai mic ,sa vedem o reprezentare a formei de unda normala.

La mine nu e totul perfect ca la dumneata ........... :84
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am hotarit sa-mi construiesc 2 mono block-uri utilizind "frumoasele " 6H13C ,printre avantajele folosire acestor tuburi as enumera : -tensiuni joase de alimentare -costuri reduse - forma "clasica" vintage - robustete....

salut,as putea primi si eu schema aceasta?mutumesccristicu scuzele de rigoare, doream sa trimit un MP, da o iesit ce se vede
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Draga "klauss00"se pare ca nu ai inteles nimik din tot topicul acesta.Urmareste imaginile postate cat si numarul de "posturi" (raspunsuri) ale celor implicati! :aut:

din pacate, ar trebui sa fiti intelegatori, deoarece presupun ca acesta este un site in care "lamparii" sa se ajute intre ei....si nu sa fie expediati! Si eu am cerut schema, din simplul fapt ca eu nu pot sa vad nicio poza din acest topic. De ce?...habar n-am.Si eu am raspus poate de 3-4 ori la aceeasi intrebare, cu calm si bun simt.Multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări