hpavictor Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Consider ca dupa analiza subiectului PP sau SE , pentru a impaca si capra si varza , solutia optima ar putea fi enuntata in titlul subiectului , dar vor apare alte probleme , legate de frecventa de separare etc care vor personaliza montajul fiecaruia.....va rog sa comentati subiectul si sa propuneti si scheme.....conteaza doar calitatea redarii ! Link spre comentariu
zal Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Uite am găsit 2 amplifuri, doar că sînt în contratimp ambele canale. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Un amplificator cu doua cai, care se incadreaza in cerintele titlului topicului. Este realizat cu trei tuburi 6P14P si doua 6N2P. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Să ridicăm mai sus ştacheta: un amplif pe 2 căi, cu triode şi ieşiri prin condensatoare şi un amplif pe 3 căi mixt (CT/SE/triode/pentode). Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Da' unu' 5.1 nu gasesti?Pentru un echipament stereo realizat in aceasta varianta (2-3 way crossover amplifier), cred ca una din problemele constructive ar fi amplasarea transformatoarelor de iesire si alimentare. Cit despre greutate... ar fi bine sa aiba picioare destul de inalte sa se poata da cu matura pe sub el. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Cum să nu găsesc: http://www.valvepower.com/ Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Cum să nu găsesc: http://www.valvepower.com/ Da-o mai nene incolo Superb proiect dar traful de alimentare e cel mai tare !Cati insi l-or cara ? Zici ca-i traf de sudura.Mai bine facea 5 monoblocuri si le supraetaja si un preamplificator care sa trimit asemnalul la fiecare jucarie.Un preamplificator cu decodor DTS si AC3 5.1 pe lampi ar fi super tare :DNu-mi zice ca gasesti si asa ceva )CheersAnyway , superb amplif dar cred ca omul ii maniac! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 Diodele 866A (17cm inaltime) luminate in albastru arata ca doua sticle cu spirt - aviz amatorilor melomani! Amplificatorul ala e bun de incalzit iarna - numai filamentul unui 866A consuma 5A, unde mai pui inca 10 EL34 si 4 KT88 pe linga restul de tuburi! Ala da calorifer! Sa vezi ce-o sa iasa cind o incepe Gabriele sa-l cloneze. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Multumesc tuturor pentru promptitudine , deja mi-ati dat mult material de studiu , iar in curand , de lucru ! Ma intereseaza in mod deosebit solutiile tehnice de crossover activ cu tuburi , dar si alte particularitati specifice la sistemele cu doua cai active.....amplificatoarele finale cu tuburi se tot imbunatatesc si se comenteaza din greu , sunt realizari deosebite chiar aici pe forum ( Valderama , Lazaroiu , Blue , Gabriele , Viobio si ceilalti experti )....voi tine cont de aceste realizari in proiectul meu viitor . Daca in colectia Dvoastra de scheme mai detineti montaje deosebite , legate de crossovere active ( cu tuburi ) reglabile , sau alte etaje finale cu doua cai , va invit sa le postati . Va multumesc anticipat si va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Multumesc tuturor pentru promptitudine , deja mi-ati dat mult material de studiu , iar in curand , de lucru ! Ma intereseaza in mod deosebit solutiile tehnice de crossover activ cu tuburi , dar si alte particularitati specifice la sistemele cu doua cai active.....amplificatoarele finale cu tuburi se tot imbunatatesc si se comenteaza din greu , sunt realizari deosebite chiar aici pe forum ( Valderama , Lazaroiu , Blue , Gabriele , Viobio si ceilalti experti )....voi tine cont de aceste realizari in proiectul meu viitor . Daca in colectia Dvoastra de scheme mai detineti montaje deosebite , legate de crossovere active ( cu tuburi ) reglabile , sau alte etaje finale cu doua cai , va invit sa le postati . Va multumesc anticipat si va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Un XO interesant! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Scopul initial a fost de a evalua dificultatile construirii unor incinte active de inalta calitate pentru auditii in casa....nu sunt prioritare problemele financiare , de randament , de gabarit , de executie tehnologica , de aprovizionare....ca echipare pe partea acustica am ales AM12 pe joase ( 12 " ) avand 96 dB la 1W / 1m , de la P Audio , iar pe inalte un driver de 1" de la Selenium D220TI , avand 109 dB la 1W / 1m ( il recomand cu toata caldura , are un timbru foarte muzical , reda cu mare naturalete sunete gen clopotel sau alte structuri armonice dificile )....cu 20W pe joase ( PP cu 6P3SE ) si 5W ( SE 6P3SE ) pe inalte , presiunea acustica ar putea fi absolut suficienta pentru orice gust , oferind o dinamica absolut dramatica la distantele mici dintre ascultator si incinte , evident in casa si avand avantajele combinate ale amplificatoarelor PP si SE , mult discutate pe forum.....Sunt in cautare de solutii si va solicit sprijinul in acest sens . Va multumesc anticipat pentru ajutor Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 ... am ales AM12 pe joase ( 12 " ) avand 96 dB la 1W / 1m , de la P Audio ...Pentru un raspuns bun cit mai jos in frecventa si eficient trebuie ţolaj mai mare preferabil 18 "(daca permite bugetul , nu conteaza puterea... , asa cum bine spuneti , numai SPL...) ,chiar si 15" mai lasa de "dorit"... , __daca tot nu ati facut inca investitia ,e bine cred(in opinia mea) sa va reorientati tot la P Audio daca asa cobnsiderati ,dar la 18" (chiar daca efeortul este mai mare/consistent)... __ţolajul difuzorului de "bass" are importanta capitala in redarea frecventelor mici/joase... __Va urez: La cit mai multi ţoli ! cu putinta. __Si atentie la miez_ul folosit ca sectiune !!!, pentru PP (canalul de joase),"generos" sa fie !(pentru o saturatie cit mai tirzie in raport cu scaderea frecventei amplificate)... PS.Daca o sa faceti o analiza o sa observati ca la un difuzor de joase de regula cu cit creste ţolajul se imbunatateste raspunsul la frecvente mici si chiar si SPL... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Dacă e vorba de filtre, pun mai jos o mică colecţie, de la simple, ptr amatori, pînă la unele mai sofisticate. Nu sînt greu de adaptat amplifuri finale de orice tip la ieşire. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2010 Pentru un raspuns bun cit mai jos in frecventa si eficient trebuie ţolaj mai mare preferabil 18 "(daca permite bugetul , nu conteaza puterea... , asa cum bine spuneti , numai SPL...) ,chiar si 15" mai lasa de "dorit"... , __daca tot nu ati facut inca investitia ,e bine cred(in opinia mea) sa va reorientati tot la P Audio daca asa cobnsiderati ,dar la 18" (chiar daca efeortul este mai mare/consistent)... __ţolajul difuzorului de "bass" are importanta capitala in redarea frecventelor mici/joase... __Va urez: La cit mai multi ţoli ! cu putinta. __Si atentie la miez_ul folosit ca sectiune !!!, pentru PP (canalul de joase),"generos" sa fie !(pentru o saturatie cit mai tirzie in raport cu scaderea frecventei amplificate)... Modelul ales de mine ( P Audio AM12 ) a fost singurul in urma unui studiu aprofundat , legat de presiune acustica , banda de frecvente redata , distorsiuni , frecventa de rezonanta , timbrul specific , precum si de raspunsul in incinta pe care mi-am propus sa o construiesc ( incinta pe doua cai de inspiratie modelul Aristocrat 12 ElectroVoice horn back loaded corner ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 ...Aristocrat 12 ElectroVoice horn back loaded cornerAaa...,incinte de colt ,horn in prelungirea unghiului de 90 format de perete ,nu_i rau dar vor avea efect deosebit numai pozitionate in colt la perete(ma rog la o distanta corespunzatoare de colt/perete)...,in acest fel totusi incinta(de tip horn). are dimensiuni relativ mici... ,daca stati la bloc ?!, ce faceti cu vecini vor auzi numai bassul ?!.(dati gauri in pereti pina la ei si le montati ceva medii si inalte,ca altfel ii disperati !).Eu stau la casa si uneori mai î_mi ţopăie/"dansează" mobila la etaj(si NU cu prea mulţi waţţi ,pe la 7-8W/ > incep deja "cutremure"-bine waţţi grei ,NU waţţi din ăştia "moderni leşinaţi" si spîrcîiţi )... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum