Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LM3915

Vizitator Aexander90sas

Postări Recomandate

Vizitator Aexander90sas

Salut ...am si eu o problema am un mic proiect si am o piesa care nu stiu cum sa o folosesc LM3915 are 16 picoruse 8 pe o laterala si 8 pe alta si nu stiu de unde incepe numerotarea lor ca sa stiu cum sa le lipesc . multumesc.:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

5

• M1Hai

3

• zal

1

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

Cind ai o componenta care nu stii ce face si cum are dispuse terminalele, o cauti aici:

http://www.datasheetcatalog.com/

http://www.alldatasheet.com/

http://www.google.ro/

Daca nu intelegi nimic din ce scrie acolo, atunci, citeste aici:

viewtopic.php?f=66&t=48955

viewtopic.php?f=16&t=46960

:nas: De ce nu ai continuat la topicul care l-ai deschis acum o saptamina? viewtopic.php?f=35&t=63143

Link spre comentariu

tineti circuitul integrat vertical in mina , avind CHEIA jos...! numerotarea se face in sens anti-orar , incepind cu pinul nr 1 --- primul din dreapta cheii ....pinul nr2 e linga / deasupra lui 1...etc , tot asa pina la pinul nr 16 --- care este primul din stinga cheii ... :da

Link spre comentariu

Inainte de a monta componentele pe placuta, verifica bine traseele sa corespunda cu schema. Rezistentele si condensatoarele verifica-le inainte si la condensatoarele polarizate (electrolitice) tine cont de marcarea terminalelor. Bineinteles, respecta dispunerea terminalelor integratului.

Link spre comentariu

Pinul 7 este la masa deoarece ala este pinul V- de alimentare. 8, 9, 12, 13 sint intrarile celor doua porti neutilizate si de aia sint conectate amindoua la masa. CD4011 are in componenta patru porti NAND si in schema se utilizeaza numai doua.

Link spre comentariu

Imi cer scuze ca din graba am zis ca pinii 7,8,12,13 sunt intrarile portilor logice NAND. Am vrut sa spun ca 8,9 si 12,13 sunt intrarile portilor NAND, iar pinul 7 este GND.

Nu vreau sa induc pe nimeni in eroare dand un sfat/explicatie gresit(a)

Link spre comentariu
Vizitator Aexander90sas

Salut ....sincer m-ati luat cam tare si nu am inteles nimic dupa cum vad eu si cum cred este asa: ca 7,8,9,12,13 sa fie legate impreuna si dupaceea se duce la la 16 ic2 va rog daca gresesc explicatimi ca vreu sa invat cat mai multe Sunt asa nerabdator sa il termin si sa il vad ca merge:) multumesc

Link spre comentariu

DA, (pinii) 7,8,9,12 si 13 de la ic3 se leaga impreuna, iar apoi se leaga la (pinii) 8,13,15 de la ic2 si la 2,4,8 de la ic1, NU la 16 de la ic2.La pinul 16 de la ic2 se leaga 3,9 de la ic1 si 14 de la ic3. Tot la pinul 16 se conecteaza si alimentarea de +9V.

Link spre comentariu
Vizitator Aexander90sas

salut revin cu o intrebare care cred ca este un pic banala:))de ex. daca nu vreau sa pun in schema mea becurigalbene si vreau sa pun mai multe rosisau vrezi trebuie sa modific ceva in schema rezistente?multumesc:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări