Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tweetere ST200

Andrei87

Postări Recomandate

salut.as dori sa stiu si eu ce parere aveti depre aceste tweetere de la selenium.vreau sa le folosesc in combinatie cu pa800k de la p audio.asa dori sa mai stiu care e treaba cu unghiul de dispersie.am vazut ca are 40 de grade.el are 105 decibei.pct 300 de la p audio are 94 decibeli, dar are 90 greade unghi de dispersie.astept raspunsurile voastre.ms anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andrei87

7

• hpavictor

3

• Sharky

2

• CBI

2

Top autori în acest subiect

salut.dar nu o sa tai nimik.il las asa.nu are nimik dak se aude mai tare.e bn.eu as vrea o schema ceva de filtru,si ce parere aveti despre ele.ms anticipat

Link spre comentariu

salut.dar nu o sa tai nimik.il las asa.nu are nimik dak se aude mai tare.e bn.ms anticipat

Chiar crezi ca n-are nimic? :nas: O sa tzatzaie tweeterul ala de nu o sa mai auzi nimic altceva.Ce iti veni cu st200?Nu se potriveste deloc cu pa800.Pa800 nu urca suficient de sus/st200 nu merg destul de jos. De fapt amandoua urca/coboara, dar nu mai suna bine.PCT 300 e mult mai potrivit.
Link spre comentariu

salut.pai diful il pun pe medii.si le folosesc pe post de boxe 2.1 adik mai am si un sub de 400w.si nu prea mar deranja dak se aud mai mult inalte.ms anticipat.si leam gasit in 120 ron ambele noi.

Link spre comentariu

In functie de schema filtrului utilizat, poti opta pentru o panta mai accentuata de atenuare a inaltelor, care va compensa diferenta de SPL. Unele incinte acustice au filtre care sint prevazute cu comutatoare din care se poate regla atenuarea filtrelor (reglajul se face de obicei cu rezistente de putere).

Link spre comentariu
viewtopic.php?f=4&t=53224&start=75Ai aici pt pct300 si pa800. Folosesti schema de acolo, atata ca la schema cu o bobina serie pe pa800 pui 12mH, nu 6mH, ceea va fi cam nasol,dar te descurci tu.Pt varianta 2 tot ceva in genul trebuie sa fac, dar momentan nu am la indemana un simulator ca sa vad exact ce trebuie sa schimbi. Pt inceput ai putea sa dublezi valoarea bobinei, apoi mai vezi tu.N-am cum sa te ajut momentan ca nu am acces la un simulator de circuite electronice, iar de mana e cam mult de lucru. La pct tot asa lasi, doar ca dublezi valoarea rezistentei serie, ca sa il atenuezi mai tare.Din cate tin minte eu am folosit pt 1 pa800 si pct300 ceva de genu:1.8mH pe bas, 10u + un zobel format din 8ohmi inseriati cu 22u (nu sunt sigur exact) si pe pct 3.3u (sau 3.9u) si 0.3-0.4mH (nu mai tin minte exact valorile) atenuare cu lpad de 2 sau 3dB.N-am pus bobina mare pe bas pt ca prefer sa ajut cu 2-3 db pe bas din egalizator decat sa fac ditamai bobina (eu le-am facut pe aer).La varianta cu st200 iti recomand sa renunti.
Link spre comentariu

salut.si aveti o schema,idee ceva pt acest tweeter?k nu am gasit nimik k scheme de filtru pt el.ms anticipat

Daca totusi alegi difuzoarele dupa pret , fa cum te taie capul un proiect propriu , si apoi minuneaza-ne si pe noi , ca sa fim si noi in ton cu moda , asa invatam , unii de la altii iar acum e randul tau ! ....stiam ca blondele aleg masinile dupa culoare , tablourile dupa rama si cartile dupa grosimea cotorului....Mult succes !Daca totusi iti iese ceea ce ti-ai propus , fii fericit ! Nu cred ca se va mai repeta succesul.....
Link spre comentariu

Iti recomand sa folosesti PA-800K impreuna cu PCT300 in incinte VTP si nu vei regreta. Citeste "Incinte VTP realizate plus poze" unde vei gasi raspunsuri la toate intrebarile. Succes!

Link spre comentariu

salut.si aveti o schema,idee ceva pt acest tweeter?k nu am gasit nimik k scheme de filtru pt el.ms anticipat

difuzoarele alea sunt super twetere pt instalatii profesionale,nu te-ai uitat in foaia de catalog? sau nu ai aflat ca incintele nu se fac cu ce gasesti la momentul respetiv mai ieftin?nu ai ce sa cauti cu ele asa de jos sa le legi cu pa800 ca or sa distorsioneze ca toate alea.Plus ca diferenta aia de spl de la 92 la 105db o sa iti dea gauri in timpane :sparge: ,cum sa mearga 'asa' :nebunrau: hpavictor ti-a raspuns mai pe direct si are dreptate,mai bine nu te mai apuci decat sa mergi pe nimerite ca ies cutii de cartofi tipatoare,in cel mai bun caz,cand nu strici nimic pe langa
Link spre comentariu

daca le vei folosi impreuna cu subwoferul acela ar trebui sa fie okdaca le vei folosi singure fulrange,cam sufera la partea de joase :cry: Acuma depinde si care wofere ai prins,care din cele 2 varianteDar daca vrei sa le folsesti fara ,mai bine pune woferele deoparate si i-ati difuri potrivite pt astfel de evenimente PA800+PCT300 sunt difuri pt sonorizari de interior de dimensiuni mici si nici acolo cu presiuni f mari.Multi le folosesc pt auditii

Link spre comentariu

Pierdeti vremea cu acest user , singura alternativa reala ca el sa fie fericitul posesor al unor boxe oarecare este indepartata si minima , el este nehotarat pe motive financiare , absolut nediscutabile.....dar nu are nici cunostiinte despre electroacustica , nici rabdare sa invete.....poate spera cel mult la second hand , nu are veleitati de constructor , nici mura -n gura nu accepta , e caz irecuperabil clasat deja , repet :nu se justifica pe viitor sa mai pierdeti vremea cu sucelile de moment ale sale , mai bine se duce la ghicitoare , corespunde mai bine profilului sau moral ! Pacat.....

Link spre comentariu

salut.harpavictor eu nu am zis k vreau sa folosesc neaparat pe acele.am zis ce parere aveti despre ele,si dak merg cu diful pa800k pe care il am[x2].legat de buget miai fi suras ideea de 120 ron ambele.dar nu ma supar dak dau 260 pe pct300.si nu ma sucesc.de folosit ,le folosesc intro incapere de 150mp,si foarte rar afara.ms anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări