Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valkyrie CNC - un proiect de TinHead

Vizitator viorel26

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• znecula

1

• bbogdanmircea

1

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator viorel26

Dupa vreo 2 luni, si o depasire de buget de 150 %, am obtinut in sfarsit o masinarie capabila sa taie PCB-uri.

Probleme majore de care ne-am lovit :

--- cuplajul motor - surub;

Initial am incercat cu cuplaje de metal cu surub. Nici o sansa sa aliniem centrele. Actual, este furtun peste care am bobinat sarma de cupru subtire.

--- limitatoarele de curent pentru steppere;

Incapatanati, am vrut sa le facem singuri. Dat fiind ca am cumparat motoare supradimensionate (3 amperi / bobina, deci 6 amperi pe motor cu doua bobine active), orice am incercat s-a ars dupa cateva ore. Actual, sunt rezistoare de putere inseriate cu motoarele.

--- jocuri;

Dat fiind ca am pus cate o singura axa de ghidaj pe Y si pe Z (gandind ca surubul va tine loc de a doua), totul se misca dupa cum batea vantul. Actual, am adaugat cate o sina de ghidaj cu bile suplimentara pe Y si pe Z.

Cam atat :)

Pentru cine e curios, am pus niste filme aici - http://www.tehnorama.ro/cnc-tehnorama-video/

Daca ajungeti la intalnirea Tehnorama de marti, aduc niste poze si planuri detaliate si o scurta prezentare despre ce a mers prost.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

M-am uitat putin la proiectul Valkyrie si m-am apucat si eu de un micro router ptr PCB-uri.Din pacate am probleme cu cadrul routerului pe care eu vreau sa-l fac din PAL sau placaj.Ceva ajutor in acest sens mi-ar fi foarte util.Deocamdata astept motoare si integrate si vreau sa fac driverele si sa incerc sa controlez motoarele de la calculator. Dup-aia o sa m-apuc si de cadru sau poate il achizitionez de undeva.Pana acuma am o placa de placaj pe care am prins 2 sine de mobila pe bile, iar pe acea sina gliseaza o alta foaie de placaj. Asta ar trebui sa fie axa x. Pe aceasta foaie am de gand sa prind alte 2 sine cu bile perpendiculare ca sa fac axa y.Axa z va fi pe un suport fix.E ok tipul acest de masina sau are probleme inerente?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări