Vizitator viorel26 Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Un prim episod, alte episoade sunt in lucru chiar acum - http://www.tehnorama.ro/proiect-valkyrie-cnc/ Link spre comentariu
znecula Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 Eu nu pot deschide nimic pe link-ul ala. Link spre comentariu
Vizitator viorel26 Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Scuze, znecula, am avut o problema cu site-ul vreme de cateva ore. Acum este OK. Continuare la articolul de mai sus, ne-am hotarat sa ne construim si noi un CNC (echipa Tehnorama). Inceputul aici - http://www.tehnorama.ro/ne-construim-cnc/ Feedback-ul este binevenit. Link spre comentariu
Vizitator viorel26 Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Dupa vreo 2 luni, si o depasire de buget de 150 %, am obtinut in sfarsit o masinarie capabila sa taie PCB-uri. Probleme majore de care ne-am lovit : --- cuplajul motor - surub; Initial am incercat cu cuplaje de metal cu surub. Nici o sansa sa aliniem centrele. Actual, este furtun peste care am bobinat sarma de cupru subtire. --- limitatoarele de curent pentru steppere; Incapatanati, am vrut sa le facem singuri. Dat fiind ca am cumparat motoare supradimensionate (3 amperi / bobina, deci 6 amperi pe motor cu doua bobine active), orice am incercat s-a ars dupa cateva ore. Actual, sunt rezistoare de putere inseriate cu motoarele. --- jocuri; Dat fiind ca am pus cate o singura axa de ghidaj pe Y si pe Z (gandind ca surubul va tine loc de a doua), totul se misca dupa cum batea vantul. Actual, am adaugat cate o sina de ghidaj cu bile suplimentara pe Y si pe Z. Cam atat Pentru cine e curios, am pus niste filme aici - http://www.tehnorama.ro/cnc-tehnorama-video/ Daca ajungeti la intalnirea Tehnorama de marti, aduc niste poze si planuri detaliate si o scurta prezentare despre ce a mers prost. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 M-am uitat putin la proiectul Valkyrie si m-am apucat si eu de un micro router ptr PCB-uri.Din pacate am probleme cu cadrul routerului pe care eu vreau sa-l fac din PAL sau placaj.Ceva ajutor in acest sens mi-ar fi foarte util.Deocamdata astept motoare si integrate si vreau sa fac driverele si sa incerc sa controlez motoarele de la calculator. Dup-aia o sa m-apuc si de cadru sau poate il achizitionez de undeva.Pana acuma am o placa de placaj pe care am prins 2 sine de mobila pe bile, iar pe acea sina gliseaza o alta foaie de placaj. Asta ar trebui sa fie axa x. Pe aceasta foaie am de gand sa prind alte 2 sine cu bile perpendiculare ca sa fac axa y.Axa z va fi pe un suport fix.E ok tipul acest de masina sau are probleme inerente? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum