cristian_draghiescu Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 MifTy, definitia aceea este cumva dintr-un "manual alternativ" ?!! Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 MifTy, definitia aceea este cumva dintr-un "manual alternativ" ?!!... dacă consideri manualele de fizică ante '89 "alternative", da.eu le consider pe cele post '89 deliruri.şi nu e vorba numai de fizică. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Nu exista sa descompui apa cu energie mica , eu tot repet dar daca ati chiulit de la orele de chimie ce sa fac ?Energia e inmagazinata in legaturile chimice ce unesc atomii din molecula de apa , ca sa rupi legatura tot atata energie iti trebuie , prin orice metoda ai incerca . Cand se recompune inapoi molecula tot atata energie se degaja , celebra ardere a hidrogenului , s-a inteles sau nu ?De aici pica din start orice motor care chipurile merge cu apa , sau alte trasnai asemanatoare . Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Unii dintre voi ati citit probabil romanul "Cinci saptamani in balon" al lui Jules Verne, poate recent, poate acum zeci de ani. Va mai amintiti instalatia descrisa in roman, care in esenta era un imens arzator ce ardea hidrogenul obtinut prin electroliza apei - un element Bunsen descompunea sute de litri de apa in cele doua elemente constitutive... Desi Jules Verne a fost un mare vizionar, nici el se pare ca nu cunostea prea bine legile electrolizei... tind sa cred ca multi sarlatani i-au preluat ideile nastrusnice si incearca de atunci sa profite de naivitatea oamenilor. Surprinzator este faptul ca in ziua de azi sunt tot atat de multi ignoranti ca si acum 147 de ani... Referitor la cele doua "modele" de perpetuum mobile, planetele si particulele subatomice, propun o discutie constructiva, fara pasiuni exagerate si ironii mai mult sau mai putin jignitoare, fara "a lua pe cineva in balon", la sectiunea "Bodega". Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Nu exista sa descompui apa cu energie mica , eu tot repet dar daca ati chiulit de la orele de chimie ce sa fac ? Energia e inmagazinata in legaturile chimice ce unesc atomii din molecula de apa , ca sa rupi legatura tot atata energie iti trebuie , prin orice metoda ai incerca . Cand se recompune inapoi molecula tot atata energie se degaja , celebra ardere a hidrogenului , s-a inteles sau nu ? De aici pica din start orice motor care chipurile merge cu apa , sau alte trasnai asemanatoare . ... nu!!! adică dacă vreau să obţin apă trebuie să... ard hidrogen??? cum era cercul elementelor din magie/alchimie... ştie cineva??? hai, că seamănă cu piatră/foarfecă/hârtie!!! Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 adică dacă vreau să obţin apă trebuie să... ard hidrogen???Nu e nevoie sa arzi hidrogenul, e suficient sa il oxidezi In rest faza cu alchimia si piatra/foarfeca/hartie ma depaseste. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Prin arderea hidrogenului in motor se obtine apa , la fel cum la arderea unui combustibil se obtine apa + dioxid de carbon , ca astia mai contin si carbon in formula . Sunt super mirat ca macar atata lucru nu se stie . Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 îl oxidez, ok, dar din ce-am bolduit eu din spusele depanatorului s-ar înţelege că tre' să-i dai foc!!! şi da, ştiu că oxidarea poate fi exotermică...ce zici, mişa, ne reaminteşti cum e cu reacţia de combinare a hidrogenului cu oxigenul ca să obţii apă...povestea ailaltă: făceam aluzie la "cercul celor 4 elemente", care se pot anula unele pe altele, sau pot da naştere una celeilalte...later: adică dacă ard hidrogen "pur", obţin apă???hmmmm... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Tu-ti tot dai cu parerea da' habar n-ai de o reactie simpla , pe voi astia va prosteste orcine cu cuvinte pompoase de "free energy" . Eu de rusine mi-as baga capul in pamant ca strutul :rade:Chiar daca sa zicem ai lipsit de la ora de chimie , nu stiai ca automobilul cu hidrogen ( nu ala cu apa in care credeti voi ) de care se face atata tamtam este nepoluant tocmai din cauza asta ? Elimina teoretic numai vapori de apa pe teava de esapament . Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Tu-ti tot dai cu parerea da' habar n-ai de o reactie simpla , pe voi astia va prosteste orcine cu cuvinte pompoase de "free energy" . Eu de rusine mi-as baga capul in pamant ca strutul Chiar daca sa zicem ai lipsit de la ora de chimie , nu stiai ca automobilul cu hidrogen ( nu ala cu apa in care credeti voi ) de care se face atata tamtam este nepoluant tocmai din cauza asta ? Elimina teoretic numai vapori de apa pe teava de esapament . aha!!!... sigur??? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 ne spui şi 9 ce e unu' şi ce-i altu'... de preferat, după unul şi acelaşi autor, pliiiiz... Nu mai am chef ca o fac degeaba! Ia pune mana si documenteazate un pic inainte sa spui tampenii, ca vad ca doar atat stii sa faci. Spre exemplu: şi nu făceam aluzie chiar la atomi, ăia sunt cam mari... nu prea include nimeni în sine câteva miliarde de atomi... doar dacă nu-l cheamă cumva "brontosaurus", în loc de "gheorghe"... zau asa? Nu mai spune. Demonstrezi pentru a n-a oare ca nu ai nici cele mai elementare cunostiinte de fizica dar, desigur ai niste opinii ca un munte de solide Era greu sa faci un calcul mic asa inainte sa debitezi enormitatea de mai sus? Deci omaenii sunt compusi in proportie de aprox 60% apa. Un nea "gheorghe" sa zicem are 70 kg deci 42kg sunt apa. Masa molara a apei este de 18g, deci Gheorghe are in el aprox 2333 moli de apa. Acum vine partea tare: un mol de apa are 6.022*10^23 molecule de apa(numarul lui Avogadro se invata in scoala generala, cel mai rau caz in liceu!- toata lumea tre sa stie). Ficare molecula de apa are 3 atomi deci georghe are in jur de 4.2*10^27!!!! atomi doar in apa din el!, deci cam 4 mii de miliarde de miliarde de atomi. Se pare ca atomii astie ie mai mici decat crede unii ca ie. Da' nu conteza asta evidet, stiinta se face pe iutub si net. Cat despre faptul cu particulele subatomice perpetuum mobile.... hehehe citeste din nou diferenta intre particule stabile(ca exista si instabile) si perpetuum mobile si apoi mai discutam ca asa eu imi ragesc gura degeaba, tu o tii tot in prostia ta si nu ajungem nicaieri. pe mine chiar mă distrează cum "fizicienii responsabili" ba ţin cont de propriile spuse, ba nu, după cum le vine mai comod şi după cum vor "să demonstreze ştiinţific" sau nu o teorie... ce seamănă cu discursurile politice, dom'ne!!! Si pe mine ma distreaza enorm ce spui tu. Asta crezi tu ca fac oamenii de stiinta, si dupa cata fizica, chimie si matematica dai dovada ca stii, nici nu ma mir. Se pare ca tu nu ai vazut niciodata in viata ta un om de stiinta adevart, doar cancanari si papagali care fac pseodostiinta, pe aia i-ai descris perfect. Chair te rog sa iti dai cu parerea doar acolo unde te pricepi BINE! Eu nici nu concep sa vorbesc intr-un loc public(fie ca e conferinta, pe strada sau pe forum) decat daca stapanesc foarte bine subiectul. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 fii mata amabil şi oferă-mi un exemplu de particulă subatomică care "stă".şi apoi explică, cum vrei tu, care e consecinţa faptului că particula aia stă nemişcată.sau, chiar, arată-mi un atom care "stă". (bine, "arată-mi" la figurat, că la propriu nu vede nimeni nimic "cu ochii lui".)apropo, nici scaunul de sub tine nu "stă"... şi, să vezi ciudăţenie, nici tu nu "stai"... Link spre comentariu
stefan_k Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Cu tot respectul, dar unde a pomenit EmyRulz de particule care "stau" ?A pomenit de particule stabile/instabile, care e cu totul altceva decat mobil/imobil. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Cat despre faptul cu particulele subatomice perpetuum mobile.... hehehe citeste din nou diferenta intre particule stabile(ca exista si instabile) si perpetuum mobile si apoi mai discutam ca asa eu imi ragesc gura degeaba, tu o tii tot in prostia ta si nu ajungem nicaieri.eh???deci un perpetuum mobile stă, nu-i aşa??? iar "stabile" nu reflectă faptul că "se mişcă sau stau" mecanic, ci reflectă "stabilitatea" chimică.chiar mă amuză cum marele fizician emyrulz confundă o deplasare mecanică cu o proprietate chimică. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Proprietatea de stabilitate nu este doar chimica! Este si mecanica si electrica etc etc. Mai citeste, nu pot sa iti fac eu un curs de fizica online acum. Daca un sistem e stabil nu inseamna neaparat ca sta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum