mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Sigur ca nu e o tema de meditatie...Tu mi-ai propus asta. E o tema de "calculatie".Cu asta, avind in vedere rezultatele practice obtinute de tine pe la primele pagini ale acestui subiect, propun din nou inlocuirea acelui beceu nenorocit cu o rezistenta. Daca vei calibra sursa de curent in asa fel incit sa fie in plaja de reglaj, obligatoriu trebuie sa pui in paralel cu ea un condensator prin care sa se scurga semnalul audio. Sper ca ai inteles ca nu e o critica, e doar o corectura. Aici ai gresit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Sub nici o forma nu vreau circoteala. Vreau discutii tehnice! Care e cuplajul din catod? 270K cu 2n2? Iti spun eu de ce merge montajul tau (ca schema nu-i pot zice): Curentul generatorului de curent e 3X0.7V/33 Ohmi=0.06A. Curentul maxim prin lampa e I=U/R, adica I=320V/22K (daca lampa e in scurt circuit) adica I=0.0145A. Deci generatorul de curent e total in afara plajei de reglaj. De aia merge schema. Calculeaza, masoara si vei vedea. Tranzistorul conduce la maxim continuu, indiferent ce semnal ai la intrare. Practic catodul lampilor e legat la masa prin 33 ohmi plus o cadere de tensiune pe tranzistorul maxim deschis, probabil vreo 0.2V. Inainte sa-mi raspunzi verifica daca generatorul de curent e in plaja de reglaj. Asta inseamna discutie tehnica, nu circoteala. Era mai bine daca nu pomeneai termenul circoteala care imi aduce aminte de DjLeco! Total falsă calculaţia dumneata. Sigur ca nu e o tema de meditatie...Tu mi-ai propus asta. E o tema de "calculatie". Cu asta, avind in vedere rezultatele practice obtinute de tine pe la primele pagini ale acestui subiect, propun din nou inlocuirea acelui beceu nenorocit cu o rezistenta. Daca vei calibra sursa de curent in asa fel incit sa fie in plaja de reglaj, obligatoriu trebuie sa pui in paralel cu ea un condensator prin care sa se scurga semnalul audio. Sper ca ai inteles ca nu e o critica, e doar o corectura. Aici ai gresit. Şi mai fals, rezervaţi-vă eventual corecturile pentru schemele dumneavoastră , schema mea nu necesită corecturi.Defazorul din schema prezentată este identic cu aceasta http://www.next-tube.com/articles/pp-6p3s/pp-6p3s.pdf la mine diferă curenţi şi tubul defazor. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Ce rost are sa te enervezi? Calculeaza: cit e curentul sursei de curent din catod? I=(0.7X3) /33=0.063A. Asta nu se poate intimpla niciodata in acea schema. Niciodata nu va putea circula acest curent, nici daca lampa are scurt intre anod si catod. Deci esti complet in afara plajei de reglaj. Nu are rost sa mai insisti. (la mine cel putin). Ce e asa mare smecherie ca ai gresit? Toata lumea pateste asta.Tu daca vedeai asta ce ziceai? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Ce rost are sa te enervezi? Calculeaza: cit e curentul sursei de curent din catod? I=(0.7X3) /33=0.063A. Asta nu se poate intimpla niciodata in acea schema. Niciodata nu va putea circula acest curent, nici daca lampa are scurt intre anod si catod. Deci esti complet in afara plajei de reglaj. Nu are rost sa mai insisti. (la mine cel putin). Ce e asa mare smecherie ca ai gresit? Toata lumea pateste asta. Tu daca vedeai asta ce ziceai? Eu nu putem să fiu într_o astfel de eroare şi să văd ce NU_I , cred.De unde scoţi 0,063A ?! 63mA ?!Curentul acolo este 0,6/33 sau poftim 0,6/39 adică 18mA până la 15mA ca să vezi. undeva la 8-9mA/trioda. Hai ,PA !,scuteşte-mă te rog de greşeli inexistente. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Pai acum devine rusinos....Doua diode, adica 2X0.7V plus caderea de tensiune pe jonctiunea baza emitor a tranzistorului care e cam tot 0.7V deci 2X0.7+0.7=2.1VIar curentul e egal cu U/R adica 2.1/33=0.063A. Deci asta ar fi curentul prin BC beceu. (sursa de curent constant)Rezistenta din anod si lampa nu pot asigura acest curent. Deci BECEUL e maxim deschis tot timpul....Mai departe ginditi voi.Am senzatia ca te faci ca nu pricepi, Valderama!!!Ce mai, cu schema asta ai gesit! Care ar fi problema? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Pai acum devine rusinos.... Doua diode, adica 2X0.7V plus caderea de tensiune pe jonctiunea baza emitor a tranzistorului care e cam tot 0.7V deci 2X0.7+0.7=2.1V Iar curentul e egal cu U/R adica 2.1/33=0.063A. Deci asta ar fi curentul prin BC beceu. (sursa de curent constant) Rezistenta din anod si lampa nu pot asigura acest curent. Deci BECEUL e maxim deschis tot timpul....Mai departe ginditi voi. Am senzatia ca te faci ca nu pricepi, Valderama!!! Da , acum devine chiar ruşinos ,tranzistorul repeta în emitor 1,2V(pragul diodelor din bază) mai puţin 0,6 tensiunea de prag a joncţiuni(BE) ,adică în emitor se afla 0,6V ca să vezi şi dumneata unde ar fi ruşinea(la tine misa repetă in emitor 2,1V ?! ptiu drace mai mult decât în bază=total eronat ! ). Şi chiar aşa, "Mai departe gândiţi voi". PS.misa eţi dator scuze în mod public. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Sa stii ca se pune si acea tensune EB, (asta pentru cultura ta) dar nici fara ea nu e bun curentul. Intrebarea mea e alta: Ce rost mai are sa insisti spre o gresala?(de care ti-ai dat seama) Nu mai bine cu acea energie corectezi schema?Lasa figurile, ca pe mine nu ma impresioneaza. Pe mine ma impresioneaza schemele electrice.(BUNE) :rade:Daca continuam, te faci de ris.....VEZI! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 În emitor în situaţia data se afla 0,6V omule dacă vrei să crezi bine dacă nu treaba TA( download/file.php?id=22052&mode=view ).Cer să simuleze Lăzăroiu(dacă poate fi cazul in această situatie ) şi să precizeze tensiunea din emitor în raport cu masa. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Auzi, nici Lazaroiu nu te va putea scoate din buda in care te afunzi tot mai mult! Priveste la schema!Vezi ca o simulare te baga in buda complet, adica schema va functiona dar regulatorul de curent din catod va fi in afara plajei (de fapt de asta merge schema ta)Chestia e ca tu stii asta dar nu vrei sa recunosti in public....Doame ce oameni am in jurul meu Hai recunoaste ca schema ta e o mizerie. Poti sa faci asta? Adica sa spui adevarul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Domnule(misa) nu ştiu , zău , parcă aţi fi turc.Nu mă aşteptam să susţineţi că un tranzistor care are referinţă în baza 1,2V (conexiunea data) repetă în emitor 2,1V...,vă aflaţi într-o gravă eroare. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Domnule(misa) nu ştiu , zău , parcă aţi fi turc.Nu mă aşteptam să susţineţi că un tranzistor care are referinţă în baza 1,2V (conexiunea data) repetă în emitor 2,1V...turc la ce? La calcule? La matematica?Da. sunt turc.Turcii nu stiu matematica?Hai ca ai vorbit ca un fraier! Poate ca am gresit cu 0.7V (dar nu cred) dar TU cam cu citi volti ai gresit cu sursa ta de curent care nu e in plaja de reglaj? Hai spune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 turc la ce? La calcule? La matematica? Da. sunt turc. Turcii nu stiu matematica? Hai ca ai vorbit ca un fraier! Domnule misa nu v-am jignit până acum şi nu intenţionez să o fac nici macar acum , dar se va dovedi curând fraierul dacă tot puneţi problema aşa. Sursa mea se afla în plajă de curent ,şi încă o dată repet în acel emitor discutăm de 0,6V aproximativ(+_0,05V) în raport cu masa ,sper să vă fie clar cândva. Datorită limbajului de care vă serviţi acum domnule misa ,NU mai putem dialoga. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Auzi Valderama, EU (eu se scrie cu litere mari) Nu pun problema in nici un fel. Discut despre schema care ai publicat-o tu. ATIT! Ai priceput? Nu am alte discutii nici cu tine nici cu NIMENI!Schema care ai publicat-o nu e buna din motivele care ti le-am spus. Daca consideri din respect pentru omenire sa o corectezi e o fapta buna. Daca nu, nu ai decit sa te certi vesnic cu mine si sa ma consideri dusmam. (oricum asta ar fi o gresala) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Nu am ce corectă ,schema publicată este perfect funcţională ,generatorul de curent lucrează în plajă şi tensiunea în emitor se situează la 0,6V +_0,05V funcţie de diodele şi tranzistorul din schemă. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Nu am avut BC... si am facut-o in graba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum