blue Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Scuze, am vrut sa apun 5687 ,o dubla trioda. Intradevar PL36 are intradevar cojones si in plus legata ca si trioda este foarte liniara Link spre comentariu
carageae Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Aaa...,sa va mai spun ceva,am mai fecut rost de 2buc NOS 6AS7 RCA (mai aveam una dar nu NOS_perfect)si stupoare , in aceasi cofiguratie-trafo-out scot mai putin aprox. 0,5W fata de 6H13C (cu toate ca nu ma asteptam sa se intimple asa),concluzia 6AS7 nu este perfect echivalent 6H13C si invers cu toate ca seamana intre ele din punct de vedere "intern/constructiv" ochioscopic.Am mai ridicat si eu problema in acest sens, nu cumva este mai liniara 6AS7? Diferenta de putere nu mi se pare o problema, dar am auzit pe cineva care spunea ca d.p.d.v. muzical suna (mult) mai bine 6AS7 (nu neaparat RCA) decat 6N13S. Daca ati observat, cam toate schemele care se gasesc pe net fac referire la 6AS7.Oricum, mare diferenta nu cred sa fie, si 6AS7 tot regulator de tensiune era, poate constructiv intern sa fie diferenta. Sau e si asta o chestie din categoria "ulei de sarpe?" Asteptam concluziile pe care le veti trage dupa auditie...daca e doar diferenta ca intre EL34 Tesla fata de EL34 RFT...eu consider ca sunt echivalente. Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Practic, acea diferenta de 0.5W nu o consider relevanta. Considerind puterea de referinta de 7W, o variatie de 0.5W inseamna cam 7%. Asemenea diferente le putem considera admisibile si intre lampile aceluiasi producator. Prin asta nu vreau sa zic ca sunt perfect echivalente...Dar nu aceasta diferenta e cea relevanta. Poate daca facem o statistica, pe loturi mai mari de lampi, cei 0.5W ar fi o diferenta demna de retinut.Referitor la faptul ca majoritatea schemelor sunt cu 6AS7: asa e si e normal. 6AS7 a fost produsa in tari capitaliste, cu economie de piata si puteai cumpara lampa din orice magazin de specialitate. 6N13, se adresa industriei, nu puteai sa o cumperi in mod curent, nici macar in URSS ca amator sau hobist. Cel mai clar exemplu e cel de la noi din tara: cite din produsele IPRS le gaseai in magazine? Aproape nimic! Mai mult de atit, ce gaseai, era descurajator de scump: prin 1980, un BC107 costa 63 de lei.Revenind la 6N13S.Aceasta trioda, a fost construita pentru uz general. Cine are acces si doreste, poate sa incerce o comparatie cu 6N5S, echivalenta, identica din punct de vedere al aspectului, dar varianta militara. E posibil ca 6N5S sa aiba o viata mai lunga si o mai mica inprastiere a parametrilor. Eu am citeva asemenea lampi dar inca nu le-am testat. Link spre comentariu
dorian 70 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 chiar asa: un BC 107 era 63 lei !un pranz la cantina 10,12 sau 15 lei ...scuze pt. offtopic Link spre comentariu
mila Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 chiar asa: un BC 107 era 63 lei !un pranz la cantina 10,12 sau 15 lei ...scuze pt. offtopicLasa ca-i bine ,ca unii au uitat! Link spre comentariu
300B SE Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Dl Vali va rog sa postati schema cu 6n13s PP deoarece s-a sters.Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Cred că asta ar fi schema(solicitată).Etajul de intrare 6n1p poate fi reconfigurat în baza unui tub mai performant(voltage-gain mai mare în acest etaj) astfel încât să fie loc şi de NFB.Practic la sursa de alimentare etaj final(6n13s) se mai înseriază o sursă(135-150V)de curent relativ mic pentru a se obţine 350V (alimentare etaj intrare şi etaj defazor). Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Stii ce intrebare am eu referitor la aceasta schema? Daca in catod am generator de curent (care e in plaja de reglaj) inseamna ca in catod am curent constant.(indiferent ce am in grila) Curentul din anod, e egal cu curentul din catod, deci tot constant. Cum apare cadere de tensiune variabila pe rezistentele din anozii triodelor 6n6p daca curentul e constant? Oare nu mai trebuie un condensator "undeva" ? Oare 2n2 ala rezolva problema? Nu cred.Deci: ca sa am cadere de tensiune mai mare pe rezistenta de 22K din anodul lampii 6n6 trebuie sa am curent mai mare prin ea, NU? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Banuiesc ca o sectiune de 10cm2 cu o tola de calitate pt trafo de iesire ar fi suficient zic eu pt o banda ce pleaca de la 20hz........mai ales ca Raa e relativ mic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 @misa după cum vezi 6n6p constituie etajul defazor (fă o simulare şi vezi..., nu mai trebuie nimic) ,acest defazor este executat fizic doreşti oscilograme... sau cârcoteală ?,vrei să induci că defazorul în acele condiţii nu_i funcţional , sau ce întrebi că nu înţeleg...,vezi că ai cuplaj în catod(6n6p).@gabriele10cmp(E+I) ,da suficient ,C-core(sau toroidal) poate fi chiar mai mică secţiunea(în filmuleţele prezentate aveam 7cmp-Ccore si pleca bine mersi de la 15Hz-sqw , sinus ce să mai spun..). Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Sub nici o forma nu vreau circoteala. Vreau discutii tehnice! Care e cuplajul din catod? 270K cu 2n2?Iti spun eu de ce merge montajul tau (ca schema nu-i pot zice): Curentul generatorului de curent e 3X0.7V/33 Ohmi=0.06A. Curentul maxim prin lampa e I=U/R, adica I=320V/22K (daca lampa e in scurt circuit) adica I=0.0145A. Deci generatorul de curent e total in afara plajei de reglaj. De aia merge schema. Calculeaza, masoara si vei vedea. Tranzistorul conduce la maxim continuu, indiferent ce semnal ai la intrare. Practic catodul lampilor e legat la masa prin 33 ohmi plus o cadere de tensiune pe tranzistorul maxim deschis, probabil vreo 0.2V. Inainte sa-mi raspunzi verifica daca generatorul de curent e in plaja de reglaj.Asta inseamna discutie tehnica, nu circoteala. Era mai bine daca nu pomeneai termenul circoteala care imi aduce aminte de DjLeco! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Sub nici o forma nu vreau circoteala. Care e cuplajul din catod? 270K?Cum 270k...Nu ştiu cum priveşti...mai meditează ,dacă vrei activez pentru dumneata un osciloscop cu două spoturi...şi defazorul în cauză.Parcă spuneai ceva de curentul constant din colector (BC) ,adică suma curenţilor din catozi ar fi constantă şi ea ,dinamic te las pe dumneata(în acest fel poţi descoperi cuplajul). Link spre comentariu
blue Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Cuplajul catodic al defazorului este dat de generatorul de c.c. a carui reactanta in c.a. este mai mare decit a cuplajului de tip rezistiv, practic transferul de tensiune este mai avantajos in acest caz deci generatorul de c.c. se comporta in acest caz de ca un gyrator sau ma rog, ca un drossel Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Sub nici o forma nu vreau circoteala. Care e cuplajul din catod? 270K?Cum 270k...Nu ştiu cum priveşti...mai meditează ,dacă vrei activez pentru dumneata un osciloscop cu două spoturi...şi defazorul în cauză.Parcă spuneai ceva de curentul constant din colector (BC) ,adică suma curenţilor din catozi ar fi constantă şi ea ,dinamic te las pe dumneata(în acest fel poţi descoperi cuplajul).Eu zic ca tu ai motive sa meditezi...Vezi mai sus. Sper ca vezi ca e incontestabil ce am scris. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Nu am la ce medita. Ia vezi http://www.next-tube.com/articles/pp-6p3s/pp-6p3s.pdf VL2:1-VL2:2 poate acolo ţi se pare bine , ştiu şi eu ?!. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum