Vizitator Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Si eu am observat ca reactia negativa globala, adica peste traful de iesire "face ceva" cu sunetul...desi teoretic ar trebui sa fie buna. BC-ul ala ma enerveaza groaznic. Ee...(un foarte mic compromis tranzistorul BC),fara de care trebuia intodusa inca o sursa negativa-inca un tub (tubul pe post de generator trebuia sa stie/aiva si ceva curent...,totusi BC_ul nu_i decit un generator de curent constant ,sa ales aceasta solutie download/file.php?id=50266&mode=view cu BC_u pt simplitatea schemei=un minim de tuburi participante=coplexitate redusa=maxim de performanta=lipsa NFB=nu tu trafo-defazor !=etc , asa cum spun aterior , mai simplu de atit nu se poate cu un 6h13c-PP finala ! ca si schema si realizare... ).__Dca tu faci una mai simpla te "cinstesc/imbat/etc" pe cheltuiala mea !(am "pritocit" la ea trei zile si alte trei am "ascultat_o" in fel si chip , pe tot felul de pasaje muzicale...,pe deasupra se incadreaza in normele Hi-Fi si peste cite o octava=raspunsul in frecventa ca amplitudine fiind liniar 12Hz_sinus -50.000Hz_sinus pentru cei 7W in sarcina cu mai putin de -1db la capetele benzi,sau daca vrei cu mai putin de +/- 0,5db in aceasi banda fara NFB ! ,bineinteles cu un trafo-out bunicel ,ce sa fac cu trei "lulele trei surcele" mai mult ?!). __Nici mie nu_mi place acel BC_u dar din/pentru considerentele enuntate=n_am avut incotro... Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Asa, doar aruncind o privire, cred ca s-ar putea inlocui cu o rezistenta daca marim tensiunea de alimentare a acelei lampi. Oricum avem 2 tensiuni de alimentare.Ampliful asta asta merita facut. Sunt convins ca suna bine. Asa, ca smecherie, ar merita la realizarea finala pus un comutator clasaA/clasaAB. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Nu_mi place versiunea cu rezistenta chioara ma obliga sa duc o grila la masa prin C_eu(raspunsul la joase devenind dependent de Xc si in dezechilibru pe cele doua ramuri defazor faza/antifaza= pt curent de AF ,ma_m kkt pe el de bass ,prima ta privire nu_i buna !,mai analizeaza ...,asta nu_i amplificator de chitara...,este un amplificator Hi-Fi-Fi spre Hi-End=emit pretentii . Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Da, e posibil sa nu fie buna A fost o privire de 5 secunde. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Asadar pt simplitatea schemei si un cuplaj perfect la joase in/din defazor gunoiul de BC_u trebuie sa fie prezent !(adica grila aia galvanic la masa=asta_i solutia pt raspuns furnizat de defazor perfect echilibrat la joase bass !=watti grei !,NU cu basul rupt si lesinat !...,sinusul sa ramina sinus la 12Hz si 7W -nu caricatura de sinus !,bine daca avem trafo-out si nu giurumea). Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Pai nu e numai problema C-ului de la grila la masa. E avantajul unui generator de curent constant. Condensatorul de care vorbesti poate fi dimensionat in asa fel incit sa nu ne incomodeze, la fel ca toti ceilalti condensatori din schema. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Pai nu e numai problema C-ului de la grila la masa. E avantajul unui generator de curent constant. Condensatorul de care vorbesti poate fi dimensionat in asa fel incit sa nu ne incomodeze, la fel ca toti ceilalti condensatori din schema.Si de cit sa il pun C_u grila masa de zece micro ca sa nu ma incomodeze de loc la 10Hz ?! (sa am echilibru perfect de amplitudine la/pentru frecvente joase faza/antifaza),lasind la o parte celelalte avantaje oferite de generatorul de curent constant.__Acel model de defazor(cu C_u grila masa) NU este compatibil nici macar Hi-Fi datorita dezechilibrului de amplitudine la frecvente joase care apar la iesire din defazor faza/antifaza !. Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Da, 10 micro daca e nevoie, si un condensator de 100n de calitate in paralel. Oricum mai sunt 2 condensatori electrolitici de 400u in calea semnalului.(si nu trebuie chiar de 10u) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Pai nu_i mai simplu si elegant sa fie galvanic cu tot ce trebuie ?!,acel defazor.(defazoarele la care intervine un C_u intre antifaza si faza au mari probleme de amplitudine/dezechilibre la iesire pt frecvente joase sau foarte joase ,ai putea sa ma crezi pe cuvint...). Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Ba da, tot ce ziceam e numai impotriva acelui BC nenorocit. (normal ca te cred) Principial si tehnic e foarte buna solutia folosita de tine.(imagineaza-ti ca-i dai aceasta schema la Williamson in persoana Trebe sa-i dai si beceu' si sa-i spui si cum merje. Hai ca mai glumim) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Ba da, tot ce ziceam e numai impotriva acelui BC nenorocit. Principial si tehnic e foarte buna solutia folosita de tine.(imagineaza-ti ca-i dai aceasta schema la Williamson in persoana Trebe sa-i dai si beceu' si sa-i spui si cum merje. Hai ca mai glumim)_Nu se mai poate(nu sa "inventat" calatoria in timp)._Pai da , dar jupin Williamson folosea catodina(defazorul cu sarcina distribuita) care cel mult intoduce dezechilibre constante de amplitudine in raport cu frecventa in banda audio daca sarcina pe care debiteaza nu_i suficient de mare=la sarcini mari dezechilibrul e constant si mic in raport cu frecventele audio (eu tin foarte mult si la catodina daca vreau joase profunde).Asadar in "zona defazari"=faza/atifaza este bine ca "procesul" sa fie galvanic pentru a putea respecta norma Hi-Fi cu usurinta. Link spre comentariu
blue Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Putin off topic dar viitorul meu proiect este un PP clasa A de 10w cu PL36 testat in ultimele trei saptamini, practic am ajuns la aceleasi concluzii cu Valderama referitor la tipul defazorului si clasa de functionare optima , aceasta este solutia pt o calitate deosebita fiindca totusi 5-6w scosi de o trioda SE este un minim, iar pt mai mult ar fi nevoie de doua tuburi in paralel sau o trioda RF cu 1000v si un randament scazut, ambele sint solutii dificile. In legatura cu NFB ,eu am observat ca doar 10 dB de reactie modifica naturaletea sunetului asa ca aderarea domniei sale (Valderam ) in clubul sunetului nealterat este un cistig . Faza in care sint blocat acum este folosirea sursei de curent din catodul defazorului cu semiconductor sau cu tub, pina acum am observat ca o pentoda ar fi mai potrivita dar trebuie totusi un test de auditie... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Putin off topic dar viitorul meu proiect este un PP clasa A de 10w cu PL36 testat in ultimele trei saptamini, practic am ajuns la aceleasi concluzii cu Valderama ...Practic la PL36 e suficient numai defazorul (acest tip de defazor), PL36 fiind foarte "NERVOASA" s=14mA/v ca pentoda (poate un pic majotate rezistentele din anozi la defazor si micsorat curentu comun catozi).Sa_ti vind un pont ECC88 are amplificarea mai mare in aceasi configuratie de defazor(a facut parte si ea din studiu-versiunea cu NFB ,de fapt in final eu am folosit 6H6 tocmai si din acest motiv ,initial eram pe ECC88 daca o sa urmaresti posturile mele...,dar am avut nevoie de cistig mai mic fara NFB),probabil ceva de acest gen cu PL36(ma rog , tub sau tranzistor la generator) ,cred ca se ajunge tot in jurul la 500mVef cu intrarea pt 10W in sarcina cazul PL36(mai trebuia figurata si g3 la PL36 dar orcum e legata la catod in balon).As putea proba chiar fizic am ceva PL36 si trafo_out care s_ar potrivi de test. Link spre comentariu
blue Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Asa este, excelenta aceasta lampa ECC88, deocamdata testez pt defazor 5667 si ea foarte potrivita in acest caz Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 Aaa...,sa va mai spun ceva,am mai fecut rost de 2buc NOS 6AS7 RCA (mai aveam una dar nu NOS_perfect)si stupoare , in aceasi cofiguratie-trafo-out scot mai putin aprox. 0,5W fata de 6H13C (cu toate ca nu ma asteptam sa se intimple asa),concluzia 6AS7 nu este perfect echivalent 6H13C si invers cu toate ca seamana intre ele din punct de vedere "intern/constructiv" ochioscopic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum