Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regim garantat 6N13S-PP-clasaA Pu=7W

Vizitator

Postări Recomandate

Si daca nu ai un aparat de masura performant, faci testele la 50Hz unde orice aparat de masura merge. (asta in general cind vrei sa folosesti un aparat de masura in audio si nu ai unul performant)(imediat ne "tunde la zero" valderama pentru off.... :rade: )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 327
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

44

• adigh

34

• blue

28

• adrian_pic

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La montajul aratat de Valderama, download/file.php?id=49807&mode=view , nici nu e necesar un reglaj pentru a egaliza AC. Sursa de curent constant cu tranzistor din catozi, realizeaza un cuplaj aproape perfect. Cand acolo este o rezistenta in loc, e alta treaba. Eu am cautat sa am egalitate acolo, dar am constatat ca lampile finale aveau mai mare influenta in a dezechilibra semnalul. Daca te uiti pe rezistentele din catozii finalelor se poate vedea dezechilibrul. Chiar si atunci cand catozii au rezistenta comuna, se vede efectul introdus de o lampa sau alta pe semialternanta corespunzatoare.

Link spre comentariu

Adevarul e ca reglajul final il faci "osciloscopind" dupa lampile finale... :rade: dar pina sa ajungi acolo, toate celelalte trebuie sa fie in regula nu?

Eu am zis altfel? In fapt la un cuplaj catodic f. bun (diferential), e cam greu sa mai dezechilibrezi pentru o inegalitate la finale.
Link spre comentariu

Domnilor stiti ce se mai poate preciza/spune ,cu acest gen (diferential+generator de curent constant) de montaj download/file.php?id=49807&mode=view se poate afla cit de pereche sint sectiunile triodelor din balonul comun(bineinteles daca rezistentele din anozi sint strict egale),practic daca sectiunile din balonul comun sint identice>amplitudinea la iesire faza-antifaza va fi si ea identica/egala(asadar cu acest gen de montaj se pot selecta/selectiona duble triode de clasa).

Link spre comentariu

Domnilor stiti ce se mai poate preciza/spune ,cu acest gen (diferential+generator de curent constant) de montaj download/file.php?id=49807&mode=view se poate afla cit de pereche sint sectiunile triodelor din balonul comun(bineinteles daca rezistentele din anozi sint strict egale),practic daca sectiunile din balonul comun sint identice>amplitudinea la iesire faza-antifaza va fi si ea identica/egala(asadar cu acest gen de montaj se pot selecta/selectiona duble triode de clasa).

Corecta observatia! Eu ca se le egalizez intrucatva, le stric cuplajul si introduc un potentiometru in catozi.
Link spre comentariu

Bun, după atîta expunere ştiinţifică, lăsînd la o parte toate aparatele şi simulările, cam ce influenţă ar avea un mic dezechilibru în audiţia unei melodii? Îmi închipui că nimeni nu verifică săptămînal formele de undă la amplif. :rade:

Link spre comentariu

Bun, după atîta expunere ştiinţifică, lăsînd la o parte toate aparatele şi simulările, cam ce influenţă ar avea un mic dezechilibru în audiţia unei melodii? Îmi închipui că nimeni nu verifică săptămînal formele de undă la amplif. :rade:

Expunerea este de natură practică , nu prea văd simulări si aparate dar mă rog ,"în audiţia unei melodii" cine doreste sa lucreze cu un "mic dezechilibru"-poate sa o facă-nu_l opreste nimeni ! ,forma de undă nu trebuie "verificătă săptămînal" !(panta tuburilor nu se modifică nici macăr/chiar "săptămînal" !).

__In concluzie in opinia dumneavoasta(@zal) nu prea are importanta "ce si cum" ?!,este o opinie care va apartine !,in opinia altora conteaza ce si cum !, cred !.

Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate, nimeni nu verifica saptaminal. Normal, pot sa apara mici dezechilibre care de fapt nu se simt, dar asta nu inseamna ca e bine sa existe. Macar o data, la prima punere in functiune sa fie totul cit mai apropiat de "ideal".

Link spre comentariu

As face o comunicare ilustrativa cred destul de importanta in felul ei ... (tin sa precizez din start ca este unul si acelasi etaj final,unul si acelasi transformator de iesire,una si aceasi bucla de reactie negativa/ ,numai modul de defazare este schimbat ! diferential respectiv NEdiferential).

Asta ca sa stiti unde/cum veti gasi inceputuri de palier "linistite" in cazul sqw la frecvente superioare in cazul vacuum-tubes+trafo-out.

__Un motiv suplimentar pentru care eu am un respect deosebit pt defazorul clasic/sarcina distribuita in ciuda neajunsurilor sale(NFB aplicinduse in mod automat NEDIFERENTIAL in etaj anterior defazorului cu sarcina distribuita) si nu prea am acelasi respect pentru modul diferential mai ales in cazul aplicari NFB.

Link spre comentariu

Ce fuga fazei ? Circuitul care rotunjeste dreptunghiul nu are banda la frecvente asa mare la frecvente mari . Fiecare defazor ( amplificator ce se formeaza ) trebuie compensat diferit pentru ca au amplificare diferita in bucla deschisa .

Link spre comentariu

Fuga a fazei cu manifestare diferita in doua situatii de defazare distincte si in bucla inchisa !

Stai linistit sa compensat in fel si chip in cazul diferential,-numai daca reduc banda enorm la partea superioara se scapa de acel inceput de palier sqw.Daca am un etaj cu un cistig dat si il fac diferential(in oglinda cuplat in catod) am un cistig anume,daca acelasi etaj nu il fac diferential si vin cu un defazor cu sarcina distribuita am acelasi cistig anume.

Link spre comentariu

Pai si la Wiliamson e redusa simtitor banda in poza , cu el poti obtine dreptunghi perfect ?Se pare ca nu e Wiliamson , dar totusi etajul diferential amplifica cam jumatate din cat amplifica catodina + trioda preamplificatoare cum inteleg ca ai facut .

Link spre comentariu

Pai si ce doresti sa obtin un dreptunghi perfect la 10.000Hz cu trafo-out in "coada" ?!.(eu am facut un amplificator de AF cu trafo-out in "coada" ,NU AM FACUT UN AMPLIFICATOR DE Y OSCILOSCOP ,vad ca alti "d_astea" fac si mai au si trafo-out in coada ,eu NU stiu sa obtin acest "rezultat" cu trafo-out=dreptunghi "perfect" la 10.000Hz-sqw cu trafo-out).

__Vad ca nu intelegi ,la modul diferential trebuie sa reduc banda enorm (capacitate foarte mare de compensare) in spectrul superior pentru inceput de palier "linistit"=nu mai am capatul superior al benzi la fel de bun ca in cazul Wiliamson

__Si ca sa intelegi si mai bine am folosit acelasi cistig aproximativ(nu am fost atent la "zecimale") in bucla deschisa cit si inchisa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări