Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 ... Daca disipatia pe diode e nesemnificativa, se ia in considerare variatia de temperatura datorita ambiantului. Vorbeam de 25grade diferenta, asta nu se imtimpla la intervale de citeva ore dintr-o locuinta. Vorbeam de temperaturile la care ar putea vreodata sa se afle amplificatoru. O diferenta de 10-35 grade e perfect posibila. Dumneata(adigh) atunci vrei să mutăm instantaneu defazorul ccs de la ecuator la un pol geografic dat înţeleg... ,sau vrei să introducem în carcasă direcţionat spre diode "uscătorul de păr astabil" ?! Să simulăm condiţii de lucru IREALE ?! Nu pot să fac acest lucru. Hai "pleacă cu varză" de aici !,că nu te mai suport . PS În casa mea nu am înregistrat variaţii de temperatură Δt=25 grade celsius ,nu ştiu cum stau lucrurile în casele altora. Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Vezi că am completat mai sus. Dumneata(adigh) atunci vrei să mutăm instantaneu defazorul ccs de la ecuator la un pol geografic dat înţeleg... ,sau vrei să introducem în carcasă direcţionat spre diode "uscătorul de păr astabil" ?! Să simulăm condiţii de lucru IREALE ?! Nu pot să fac acest lucru. Am vorbit de o diferenta de 25 grade, temperaturi la care ar fi posibil sa se afle vreodata amplificatorul, asta e posibil. Nu am pomenit de uscatoare de par. Mediul ambiant influenteaza direct.O diferenta de 25grade poate fi intre o iarna cind in casa sunt doar 15 grade si o vara cind sunt 40grade. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 măsor eu acum şi la orele 22:00 poftim ,aşa crezi că ar fi bine ?! tu ai raspuns cu: Deriva e cu temperatura, nu cu timpul. se vede ca nu esti in Romania. In Iasi la pranz au fost peste 34 de grade (dar si acum tot super cald este), mai in sud la valderama la pranz ..... te scurgi si la umbra. Se vede ca la tine este mai racorica ca daca ai fi simtit pe pielea ta ce diferenta este intre acum şi la orele 22:00 nu treceai cu vederea. Dar vine canicula si la tine , este doar o chestiune de zile . Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Acuma nu ca i-as lua apararea lui Valderama (cauza asta e pierduta pentru mine, o declar nula☺) dar aceasta discutie incepe sa semene cu meteahna principala a Elforum-ului: vine cineva si prezinta o realizare practica si dupa aia se gasesc citiva destepti care sustin ca realizarea e imposibila. Mi s-a intimplat si mie. Lasati omul in pace!, daca el zice ca acel defazor e tare ca stinca (atit la poli cit si la tropice ☺ ) atunci eu propun sa-l credem pe cuvint. Retrag in mod public sugestia mea cu uscatorul de par! observ ca n-a prins... Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 @adrian_pic, valderama scrie "PS În casa mea nu am înregistrat variaţii de temperatură delta(t) 25 grade celsius"@zbodeoc, ma bucur sa vad ca ai facut pace cu valderama, poti sa-i faci cadou un uscator de par. Nu intentionez sa sabotez nimic cum in mod paranoic unii cred. Am venit cu o idee de un ccs cu o oglinda de curent iar valderama nu poate accepta ca poate fi ceva mai bun decit ccs cu acel BC. Nimeni nu spune ca montajul nu functioneaza, ba chiar am si spus cu vreo citeva pagini in urma ca montajul e perfect functional. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Într-o locuită respectabilă ,unde are loc şi un amplificator respectabil ,Δt poate atinge câteva grade(vară-iarnă). Domnule adigh văd că devii impertinent acum , susţii ce nu am contestat ?!,du-te şi modifica în schema ta ce vrei , pricepi dumneata . Eu am contestat instabilitatea declarată de dumneata(adigh) generată chipurile de cele două diode 1N4148 şi atât ,nu am spus şi altceva.,citează ce am mai spus ca drept dovadă... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Într-o locuită respectabilă ,unde are loc şi un amplificator respectabil ,Δt poate atinge câteva grade(vară-iarnă).Eu nu inteleg ce are "delta t-ul" cu respectabilitatea sau cu... prefectura Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Hai "pleacă cu varză" de aici !,că nu te mai suport .Sa stii ca si eu pot sa-ti vorbesc in termenii astia dar as prefera sa nu cadem la acest nivel al discutiei. Nu ma impresioneaza tonul tau, m-ar putea impresiona argumentele dar deocamdata nu ai venit cu ele. Exista sau nu acea deriva cu temperatura daca intr-o casa "nerespectabila" de oameni cu putine posibilitati materiale temperatura ar varia intre 15grade iarna si 40grade vara ? Astept un raspuns tehnic nu aprozarisme. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Un amplificator de acest gen (în opinia mea) nu are ce să caute: " intr-o casa "nerespectabila" de oameni cu putine posibilitati materiale temperatura ar varia intre 15grade iarna si 40grade vara ?" şi chiar dacă ar ajunge un amplificator(de acest tip 6N13S-PP-clasaA Pu=7W) în condiţiile descrise de tine(adigh) bună lui funcţionare nu va fi afectată. Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Un amplificator de acest gen în opinia mea nu are ce să caute: " intr-o casa "nerespectabila" de oameni cu putine posibilitati materiale temperatura ar varia intre 15grade iarna si 40grade vara ?" şi chiar dacă ar ajunge un amplificator(de acest tip 6N13S-PP-clasaA Pu=7W) în condiţiile descrise de tine(adigh) bună lui funcţionare nu va fi afectată. Si oamenii cu putine posibilitati materiale pot sa-si doreasca un asemenea amplificator. Nici nu am spus ca montajul nu ar mai functiona. Consecinta ar fi o usoara scadere a maximei tensiuni de comanda a finalelor datorita modificarii PSF-ului, nimic mai mult. Amplificarea ar fi aceeasi. Ceea ce am spus initial era ca se poate gasi un ccs ceva mai bun decit acel BC. Nimic mai mult. Schema e functionala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Când o să construieşti ceva cu tuburi electronice adigh să ne arăţi şi nouă măcar schema , să vedem cum/dacă te afectează instabilitatea termică dată de variaţia temperaturi mediului ambiant vară-iarnă. Pune ceva adigh cu răspuns similar în frecvenţa şi mai vorbim chiar şi de instabilitatea termică după : @gabriele Transformator de ieşire Primar 2 X (175sp X 6) sp CuEm 0,25mm ,Secundar 4 x 67,5 sp CuEm 0,65mm(conexiuni secundar mixt serie-paralel). Care asigura această funcţionare baleierea manuală în filmuleţ începe de la 100Khz şi merge crescător(dincolo cu mult de banda audio).Aici aveţi răspunsul la joase(în bucla deschisă=fără reacţie negativă !globală). aşa cum se remarcă amplificatorul din subiect are un răspuns foarte bun la joase începând de la 14-15Hz-sqw(sinus nu mai era cazul să prezint) , la inaltle înalte ce să mai spun ?!(pina la 100Khz-sinus nu prea se inregistreaza atenuari...în bucla deschisă=fără reacţie negativă !globală). ... Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Când o să construieşti ceva cu tuburi electronice adigh să ne arăţi şi nouă măcar schema , să vedem cum/dacă te afectează instabilitatea termică dată de variaţia temperaturi mediului ambiant vară-iarnă.Citind printre rinduri, cele de mai sus inseamna: "Ai dreptate adigh dar nu pot sa recunosc public fiindca sunt prea orgolios". Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Se citeşte aşa cum apare scris(printre rânduri cine ştie ce semnificaţii mai pot exista ?!)... ,am adăugat mai sus , poate aşa înţelegi mai uşor. Acest amplificator în ciuda faptului că este echipat în etajul final cu o dublă trioda de doi bani (6n13s) funcţionează "nesimţit" de bine şi stabil (în mediul ambiant...,sezon vară-toamnă-iarnă-primavară...). Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Nu am spus ca amplificatorul nu e bun, nu rastalmaci si devia atentia. Era vorba daca o oglinda de curent de tipul propus de mine e sau nu un gcc mai bun decit acel BC. Asta a fost discutia nu altceva. Iar acea dubla trioda nu e de doi bani chiar daca nu costa multi euro.Nu vreau sa o mai lungim. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Discuţia a fost : Instabilitatea termică generată de cele două diode 1n4148 , una din ele..., cum mai spui tu(adigh) pe acolo...legat de temperatura mediului ambiant , vară iarnă...., tu Ştii ce discuţi ?! de la o oră la alta...,pot să citez fără probleme. Nu mă interesează un gcc/ccs mai bun , precum vezi nu trebuie să mă îngrijoreze această "problemă"(karpov ,valderama , Lăzăroiu ,etc nu par îngrijoraţi ). Dacă pe tine te îngrijorează acest gcc/ccs(din schema mea) în schema ta pune unul mai bun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum