zbodeoc Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Pai ceva de genul asta am zis si eu vis a vis de stabilitate... ma rog, ce spun eu nu-i bine...Cred ca mai am pe undeva prin niste pungi niste circuite de tip CA*** (nu mai tin minte exact cum se numesc ca au trecut ceva anisori...) care contin tranzistoare imperecheate si termostatate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 În situaţia tub defazor 6n1p domnule Lăzăroiu recomand aceste valori(în configuraţia dată). În schema iniţială tubul defazor fiind 6n6p. *************************************************************************************************Excelent d-le.,un defazor de tinut minte!! Nota: din R2 si R11 se regleaza simetria semnalelor pe iesirile defazate,[out+],[out-]. Iată de această dată şi cu tub ECC82 (situaţie fizică ,fără sursă negativă ,nu mai pun valori...) nu pot să dau mai mult de 9,6Vef din generator aşa cum se vede Y=20V/div(am redus luminozitatea pe una din ieşiri pentru a se urmări mai uşor. PS.Acest defazor NU ARE FIZIC PROBLME DE STABILITATE ! (decât în imaginar). Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Pai ceva de genul asta am zis si eu vis a vis de stabilitate... ma rog, ce spun eu nu-i bine...Te-ai referit la stabilitatea termica a diodelor 1N4148 si ai propus inlocuirea cu un led. In alta situatie ar fi buna ideea dar aici problema se muta la jonctiunea BE a tranzistorului si per ansamblu esti ca la inceput. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Corect. Dar n-am apucat sa dezvolt ca mi s-au cenzurat consideratiile filosofice si m-am enervat....CA3046 sint circuitele de care vorbeam... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 O instabilitate Nedemonstrată pentru acest defazor poate fi considerată off topic în accepţiunea mea.(nu "spălaţi varză inutil"),căutaţi vă rog instabilitatea prin alte locuri ,nu mai încercaţi să terfeliţi acest subiect folosind tot felul de tertipuri. Dacă aveţi capacitatea necesară demonstraţi instabilitatea !, ca apoi să găsiţi soluţii... Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 O instabilitate Nedemonstrată pentru acest defazor poate fi considerată off topic în accepţiunea mea.(nu "spălaţi varză inutil"),căutaţi vă rog instabilitatea prin alte locuri ,nu mai încercaţi să terfeliţi acest subiect folosind tot felul de tertipuri. Dacă aveţi capacitatea necesară demonstraţi instabilitatea !, ca apoi să găsiţi soluţii... Credeam ca e evident de unde vine acea variatie de curent in functie de temperatura, daca nu, o sa demonstrez.Deriva termica a unei jonctiuni cu siliciu e de aproximativ -2,6mV/grad C. Daca avem o jonctiune a carei tensiune e de 550mV(sau alta, calculul e acelasi) atunci la o variatie de 25grade a acelei jonctiuni vom avea 25*2,6=65mV. Daca jonctiunea se incalzeste atunci tensiunea pe jonctiune scade iar daca se raceste atunci vom avea o crestere a tensiunii pe jonctiune. +/-25 grade inseamna +/-65mV deci tensiunea jonctiunii va fi intre 485-615mV. Presupunem ca tensiunea pe una din diodele 1N4148 se compenseaza cu tensiunea BE a tranzistorului (aproximativ). Pe rezistenta din emitor vom avea o tensiune intre 485-615mV. Pe o rezistenta de 39ohm(sa zicem) in emitor vom avea o variatie de curent de 12,4mA-17,7mA. Impartim la 2 pentru o ramura si calculam variatia pe rezistenta din anod. Incerc sa avem un dialog civilizat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Evidenţa ta adigh nu face parte din acest film.(dupa ore de functionare am aceleasii tensiuni in anozi...,nu uita adigh acest defazor este realizat fizic). Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Evidenţa ta adigh nu face parte din acest film.Nu inteleg ce vreti sa spuneti. Spuneti-mi daca sunteti de acord cu rationamentul meu referitor la deriva termica sau nu. Daca nu sunteti de acord, ma astept sa spuneti unde e greseala in rationamentul meu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Disipaţia pe diodele 1n4148 este minusculă(şi nu sunt dispuse în mediu cu temperatura permanent variabilă). Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Ma refeream la variatia ambientului unde merge amplificatorul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Adigh construieşte ceva cu tuburi electronice , prezintă aici ,apoi mai vorbim ,în rest consider dizertaţiile tale în afara subiectului atât timp cât nu pot fi demonstrate fizic/material.Defazorul în cauză fizic/material/teoretic şi cum mai vrei dumneata se afla în "ograda" mea ,teoretic a fost dezbătut şi întors pe toate fetele..., fizic/material văd clar şi fără echivoc ce se întâmplă ,nu poţi dumneata(adigh) să spui ce se întâmplă fizic/material în acest moment ,ca să poţi construieşte acest defazor şi cu asta basta. Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Adigh construieşte ceva cu tuburi electronice prezintă aici ,apoi mai vorbim ,în rest consider dizertaţiile tale în afara subiectului atât timp cât nu pot fi demonstrate fizic/material.Eu tocmai am demonstrat. O variatie de 25grade a ambientului se poate obtine la o functionare a amplificatorului la temperaturi intre 10-35grade, de fapt se poate chiar mai mult.Daca vom discuta cu "verze" ca aprozaristii nu ne vom intelege, nu cunosc acest limbaj. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Ai demonstrat nimic(adigh) ,în acest moment nu poţi demonstra ,ca să poţi demonstra măcar pentru tine construieşte acest defazor."Demonstraţia" imaginară nu se reflectă fizic/material. Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Ai demonstrat nimic(adigh) ,în acest moment nu poţi demonstra ,ca să poţi demonstra măcar pentru tine construieşte acest defazor.Astept contraargumente, de ce nu e buna demonstratia mea. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Ai demonstrat nimic(adigh) ,în acest moment nu poţi demonstra ,ca să poţi demonstra măcar pentru tine construieşte acest defazor.Astept contraargumente, de ce nu e buna demonstratia mea.@ Aveti o schema aici: viewtopic.php?f=28&t=117994&p=1041217,cred ca la asa ceva v-ati referit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum