Vizitator Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Acelasi lucru(download/file.php?id=22305 sau download/file.php?id=22308 ). Modifica blue această schemă( http://postimage.org/image/p70tzsx8b/ ) astfel încât în loc de ccs BC... să fie implementat ccs-lm317 păstrând în rest toate condiţiile astfel se poate simula. LM317 ar putea fi sursa ideeala de c.c pt etajul defazor ... Cistigul in tensiune al acestui tip de defazor se poate imbunatati cu un ccs mai performant... Reactanta in c.a. a generatorului propus de dvs nu este prea mare de acea exista pierderi in cuplajul catodic, se poate verifica acest lucru prin inlocuirea lui cu un 317 de exemplu si nu este nevoie de nici o tensiune negativa sau si mai simplu d-l Lazaroiu poate face o simulare rapida... Hai blue ne înveţi pe noi cum ar fi mai bine ! sau ce faci ?!. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Am folosit EL84 ca sa vad ce se poate obtine cu aceasta lampa si am pus si BC si LM317 (am prin LM317 un curent de 7,25mA): Am pus 2Vpp la intrare (0,7V RMS) deci sa inteleg ca doar doua EL84 ar "ajunde de defazor"? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Eu doar atat am putut ajut,daca se poate numi ajutor.Am simulat schema etajului defazor in original,dar la un curent de 11.63mA cu un semnal la intrare de 6Vpp si am obtinut pe iesirile ,[out+] si [out-] un semnal defazat de 64Vpp. Tot schema ,dar cu CCS LM317,tot la 11.63mA,tot un semnal la intrare de 6Vpp si am obtinut la iesire....surpriza(!!!!),tot 64Vpp. Mai mult decat atat,nu stiu ce sa mai spun,dar ca o remarca: daca la prima simulare am 0.2234%THD pe 470K,la a-2-a simulare am 0.2125%THD pe 470K. Aici schemele si graficele... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Tine un 6P14P la 400V anodica sau trebuie EL84? Link spre comentariu
blue Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Se poate verifica si pentru 10Khz ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Nu se schimba nimic la 10KHz. Vrei sa pun poze? (la 100KHz scade un pic amplitudinea | 96V in loc de 100V | insa la 1MHz sunt schimbari in rau pentru LM317, BC-ul merge ok )P.S. Scuze am crezut ca BC-ul nu merge la 1MHz dar LM317 de fapt "sughite". Link spre comentariu
blue Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Nu se schimba nimic la 10KHz. Vrei sa pun poze?Nu, multumesc eram doar curios Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Se poate verifica si pentru 10Khz ?Daca doriti testul la schema originala plus cea cu CCS LM317 la 10Khz,il aveti aici (graficele): @,asa este la 1MHz LM317 se comporta extrem de prost,tranzistorul ii da clasa...,pana la urma LM317 e proiectat pentru altceva. Link spre comentariu
blue Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Multumesc d-le Lazaroiu, interesanta este diferenta de THD, teoretic nu ar trebui sa existe daca avem acelasi cistig al etajului defazor, probabil in cazul unui nivel mai mare la intrare se poate accentua aceasta diferenta ,ce ziceti ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Multumesc d-le Lazaroiu, interesanta este diferenta de THD, teoretic nu ar trebui sa existe daca avem acelasi cistig al etajului defazor, probabil in cazul unui nivel mai mare la intrare se poate accentua aceasta diferenta ,ce ziceti ?Astazi nu mai am timp,dar o sa fac si acest test cu toate ca sunt foarte sigur ca aveti dreptate.....dara pana la urma diferenta de THD nu cred ca este semnificativa,LTC fiind un aparat matematic face calculele cu "nefiresc" de multe zecimale,in practica va fi cu totul altceva dv. stiti foarte bine asta.@,cred ca ceva nu este OK cu cei 200Vpp cu doar 0.707V[rms] pe intrare,mai verificati modelul de tub cu JAVA...,sau cu un grafic din catalog,sau cu un model de 6P14P care este oricum mai bun la Ua comparativ cu EL84. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Eu ma gandesc ca exista o diferenta la THD si din cauza faptului ca LM317 are un anume tip de "pass-tranzistor" in componenta sa, nu e doar un BC chior acolo astfel ca difera si rezistenta interna si beta si va reflecta in AC alta impedanta fata de un BC cu o rezistenta in emitor. Corect?Ce ar avea Lm317 in plus? Simplitate, stabilitate cu variatia temperaturii, protectie la supraincalzire, posibilitate de prindere pe radiator si pret destul de accesibil.Se pare ca valderama a avut dreptate, castigul e acelasi din moment ce "plimbam" acelasi curent prin triode, ceea ce era de asteptat, e oarecum logic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Cum adică "se pare" ?! kosmin227 ?!, dacă un lucru cert "se pare" ,hai că... ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Reţine domnule blue ce a fost simulat astăzi aici ! Afirmaţii de acest gen(gratuite) de tip blue ,unde duc ?,cine le crede ? ,vezi ,unu ca mine nu le crede !( alţii dovedesc falsitatea acestei afirmaţii de tip blue şi confirmă afirmaţia de tip valderama...) . Cistigul in tensiune al acestui tip de defazor se poate imbunatati cu un ccs mai performant...Aşa cum vezi , dacă vezi , se confirmă ...indiferent de performanţe ccs dacă păstram acelaşi curent câştigul în tensiune dat de defazor NU SE MODIFICĂ !...........................................................................................................................................................Sa vedem cum stam cu amplitudinea la iesire acum(ccs lm317) se mai pot obtine 200Vvv au ba ? PS Fără EL84 aici acum(rog). Link spre comentariu
blue Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Bine d-le valderama, dar intre timp ai observat ca lui 317 nu-i trebuie tensiune negativa sa-si faca treaba, oricum un CCS este mai bun in acest caz ca un simplu rezistor iar schema aleasa de d-ta este simpla si foarte buna Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Nu am observat încă acest lucru pentru că în simulare(ccs lm317) nu mai apare acum 200Vvv la ieşiri din defazor pricepi ?! ,dar voi observa după caz(prin "mila" domnului Lăzăroiu). Poate(blue) acum observi o tensiune de 4,3V=Vin ccs-lm317( http://postimage.org/image/isgx6uwxf/) ,ai răbdare poate o să vedem şi 200Vvv. Un BC "bine pus face cât zece deştepţi"(cred). De moment ai renunţat la desen blue ? De ce nu pricepi ca doua gerneratoare pot fi diferite, cu efecte diferite, chiar trebuie sa desenez...Vezi eu nu am avut nevoie de desen... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Eu n-am ce sa zic, ca asta-i un alt exemplu in care formalismul ingroapa fondul problemei in 2-3 pagini de maculatura. Ma abonez si eu la subiect ca sa ma pot ride bine.Si ca sa nu fiu offtopic, in varianta cu BC cred ca un LED ar avea o stabilitate termica mai mare si-un zgomot mai mic decit doua 1N4148 in serie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum