Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regim garantat 6N13S-PP-clasaA Pu=7W

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 327
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

44

• adigh

34

• blue

28

• adrian_pic

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Spui numai prostii blue(în acest subiect) ,ai luat poziţia misa ! văd.

Domnule blue în subiectul dumneata pune numai rezistentă sau lm317 ,cine te opreşte ?!.

Aici nu ai permisiunea să modifici schema dată ,pricepi ?!.

Link spre comentariu

Spui numai prostii blue(în acest subiect) ,ai luat poziţia misa ! văd.Domnule blue în subiectul dumneata pune numai rezistentă sau lm317 ,cine te opreşte.Aici nu ai permisiunea să modifici schema dată ,pricepi ?!.

Am inteles sa traiti, dar exista diferenta intre o rezistenta si un generator de curent constant , asta pentru noi ceilalti...
Link spre comentariu

@gabrieleAici nu se poate(consider) ,deschideţi domniile voastre un nou subiect ,luaţi ca baza defazorul Karpov şi vedeţi ce se poate..............................................................................................................................................

Am inteles sa traiti, dar exista diferenta intre o rezistenta si un generator de curent constant , asta pentru noi ceilalti...

Cum voi ştiţi(există desigur , nu cred că se îndoieşte cineva).Cine cere rezistentă în loc de gcc ?(generator curent constant).
Link spre comentariu

Mda, noi ceilati stiim, dar nu prea ai raspuns la intrebare, poate te deranjeaza...In fine schema ta este excelenta, vorbesc serios dar de ce esti asa de sigur ca ea nu este perfectibila, suficienta nu rezolva nimic...

Link spre comentariu

Domnule dumneata(blue) ai pretenţia că dacă în loc de BC punem lm317("ccs mai performant") şi creşte câştigul în tensiune dat de defazor ,şi vrei ca eu să răspund la întrebare ,care întrebare ?! ,mai bine vezi dacă acel câştig în tensiune poate creşte în modul descris de dumneata ,vei afla că nu creşte câştigul în tensiune dat de defazor pricepi ?!(atunci când înlocuim gcc-BC cu gcc/ccs-mai performant-lm317).

Uite ce scrii dumneata(blue) :

Cistigul in tensiune al acestui tip de defazor se poate imbunatati cu un ccs mai performant...

Argumente să văd
Link spre comentariu

Să repetăm poate pricepi

Cistigul in tensiune al acestui tip de defazor se poate imbunatati cu un ccs mai performant ...

Câştig în tensiune Vout/Vin (înţeleg).

Ce înseamnă a se îmbunătăţi-câştigul în tensiune ? al acestui tip de defazor.

Cum ? ,nu înţeleg !, cu cât creşte "câştigul în tensiune" al acestui tip de defazor ? http://postimage.org/image/p70tzsx8b/ "cu un ccs mai performant" ,coeficient 1,0X ? sau cât ?

Link spre comentariu

Bine , daca un defazor descris de d-ta are rezistorul din catod de 10K sau 20K cistigul in tensiune este acelasi ? Daca da, renunt, nu merita discutat, asta este...

Link spre comentariu

Ce tot baţi cimpii blue cu rezistor în catod !.

NU am rezistor în catod aşa cum se poate vedea ! http://postimage.org/image/p70tzsx8b/ ,am ccs ,acum pune tu un ccs mai performant acolo şi demonstrează noul câştig în tensiune dat de defazor aşa cum susţii ,sau nu ştii ce susţii ?!.

Noul câştig în tensiune cu un ccs mai performant ar trebui să fie diferit de vechiul câştig în tensiune cu ccs mai puţin performant(aşa susţii dumneata) ,eu te întreb susţii bine ? cât ar fi diferenţa de câştig ?.

Link spre comentariu

@blue

Nu , nu pricep ,pentru că indiferent de performanţe ccs dacă păstram acelaşi curent câştigul în tensiune dat de defazor NU SE MODIFICĂ ! în linii mari , sau modificarea câştigului dat de defazor este nesemnificativă de ordinul 1,0xxx ca şi coeficient.

TREBUIE SĂ PRICEPI DUMNEATA(blue).

Roagă-l domnule blue pe Lăzăroiu sau kosmin227 să te ajute în această problemă(să te lămureşti dacă creşte sau nu câştigul în tensiune dat de defazor în cazul unui ccs mai performant).

@misa

Bun ,şi un ccs "rapid" cum zici(acelaşi curent constant ,respectiv 13,25mA din simulare) modifică câştigul în tensiune dat de defazor ? http://postimage.org/image/p70tzsx8b/

http://postimage.org/image/nb1qgj80h/

.......................................................................................................................................................

Uite rog eu pe domnul Lăzăroiu sau domnul kosmin227(dacă au timp si dispoziţie ) să repete simularea păstrând toate valorile inclusiv curentul constant 13,25mA din simularea anterioara şi să pună acolo în defazor un ccs-performant/rapid sau cum doriţi voi ,să vedem dacă se modifica câştigul în tensiune dat de defazor.Stabiliţi vă rog acest ccs-performant poate astfel rugămintea va avea ecou.Să pună eventual LM317(13,25mA).

Link spre comentariu

LM317 ar putea fi sursa ideeala de c.c pt etajul defazor ...

Cistigul in tensiune al acestui tip de defazor se poate imbunatati cu un ccs mai performant...

Reactanta in c.a. a generatorului propus de dvs nu este prea mare de acea exista pierderi in cuplajul catodic, se poate verifica acest lucru prin inlocuirea lui cu un 317 de exemplu si nu este nevoie de nici o tensiune negativa sau si mai simplu d-l Lazaroiu poate face o simulare rapida...

Aştept să vedem ,chiar ajut...

Desigur fără sursa negativă în raport cu masă dacă permite ?! :rade: permite spune blue ,verificăm după aia amplitudiinea la ieşire şi câştigul în tensiune dat de defazor http://postimage.org/image/p70tzsx8b/ schimbăm doar css aşa cum spune blue cu unul mai performant(lm317)...(trebuie menţinut acelaşi curent adică 13,25mA dacă ne respectăm că aici http://postimage.org/image/nb1qgj80h/ ).

O să vedem(eventual/dacă se poate) cine intră în dialog cu mine şi "mă învăţă" cum ar fi mai bine.

post-18717-139829452188_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări