Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regim garantat 6N13S-PP-clasaA Pu=7W

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 327
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

44

• adigh

34

• blue

28

• adrian_pic

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cistigul in tensiune al acestui tip de defazor se poate imbunatati cu un ccs mai performant

asta am vazut teoretic dar in practica nu stiu o schema de css perfomant. Ai o schema? :limb:
Link spre comentariu

Cel mai simplu generator de curent mai performant ca unul cu un tranzistor ar fi unul cu 317 si o rezistenta (vezi foaia de catalog) Tinind cont ca teoretic prin generatorul de curent teoretic nu trece componentaalternativa...

Link spre comentariu

LM317 ar putea fi sursa ideeala de c.c pt etajul defazor ,singura problema este ca genereaza zgomot de acea prefer variante mai simple cu doi tranzistori bipolari sau si mai pe gustul meu o pentoda cu Ri cit mai mare alimentata dintr-o sursa separata de pilda EF805 (panta variabila)

Link spre comentariu

La un moment dat am testat (si am ramas la nivel de teste) un 317 ca generator de curent in audio si nu am

constatat zgomot. (tot in zona de semnal mare) Acum trebuie tinut cont ca 317 e fabricat si de multe firme dubioase...

Oricum, 317 e doar cel mai ieftin experiment. Exista stabilizatoare mult mai moderne. De asemenea poti face sursa

de curent mult mai performanta cu un Darlington. Oricum, schema asta nu in acea sursa de curent "sta". Sursa de curent e doar o imbunatatire a schemei cu rezistenta. (Io stiam toate astea dar am gresit din anumite motive ( :ras: ) un mic calcul)

Eventual poti folosi LM317L in capsula TO92 ( de beceu ) http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... ouj2py.pdf Nu are aceste limitari in catalog.

Link spre comentariu

Sursa de c.c cu 317 are reactanta in curent alternativ foarte mare fata de varianta cu un tranzistor dar totusi zgomotul l-am dedectat cind am testat un etaj de semnal mic, concret un RIAA cu un cuplaj catodic dar nu exclud ca pt un defazor sa fie o solutie viabila, depinde...

Link spre comentariu

1.Ca să poată fi implementat LM317 ca gcc în schema mea trebuie intrat cu o sursă uşor negativă în raport cu masa.2.Pentru mine nu prezintă interes această modificare LM317 gcc , poate pentru voi prezintă.3.Această schemă are finalitate fizică ,schema nu reprezintă un proiect pus în discuţie.4.Dacă dumneavoastră simţiţi nevoia unor comentarii decente/indecente în baza schemei prezentate nu mă opun(dar fără modificări vă rog ,modificaţi schemele dumneavoastră cât doriţi...).5.Schemele mele trebuiesc luate ca atare aşa cum sunt prezentate(nu am cerut o discuţie asupra schemei date download/file.php?id=22052&mode=view ,am răspuns unei solicitări şi atât).

Dl Vali va rog sa postati schema cu 6n13s PP deoarece s-a sters...

Link spre comentariu

Cistigul in tensiune al acestui tip de defazor se poate imbunatati cu un ccs mai performant...

Câştig în tensiune Vout/Vin

Cum ? ,nu înţeleg !, cu cât creşte câştigul în tensiune al acestui tip de defazor ?(ccs mai performant) ,coeficient 1,0X ? sau cât ?

Să înlocuiască cine vrea css(existent) cu unul ideal (în simulare) , să verifice această îmbunătăţire câştig în tensiune , să prezinte rezultat raportat la câştig în tensiune(înainte/după) ,poate vedem acest coeficient de creştere câştig în tensiune.

Link spre comentariu

Cistigul in tensiune al acestui tip de defazor se poate imbunatati cu un ccs mai performant...

Câştig în tensiune Vout/Vin

Cum ? ,nu înţeleg !, cu cât creşte câştigul în tensiune al acestui tip de defazor ?(ccs mai performant) ,coeficient 1,0X ? sau cât ?

Să înlocuiască cine vrea css(existent) cu unul ideal (în simulare) , să verifice această îmbunătăţire câştig în tensiune , să prezinte rezultat raportat la câştig în tensiune(înainte/după) ,poate vedem acest coeficient de creştere câştig în tensiune.

Reactanta in c.a. a generatorului propus de dvs nu este prea mare de acea exista pierderi in cuplajul catodic, se poate verifica acest lucru prin inlocuirea lui cu un 317 de exemplu si nu este nevoie de nici o tensiune negativa sau si mai simplu d-l Lazaroiu poate face o simulare rapida
Link spre comentariu

Reactanta in c.a. a generatorului propus de dvs nu este prea mare de acea exista pierderi in cuplajul catodic, se poate verifica acest lucru prin inlocuirea lui cu un 317 de exemplu si nu este nevoie de nici o tensiune negativa sau si mai simplu d-l Lazaroiu poate face o simulare rapida

Fals blue ,fals..................................................................................................................................................@Lazaroiu Defazorul prezentat http://postimage.org/image/qek057l7v/ are la baza catodina(sarcina distribuită-defazorul cu cele mai mici distorsiuni) dar dezavantajul pricipal al acestui tip de defazor catodină(inegalitatea impedanţelor de ieşire) nu mai are efect datorită celor doua etaje ce urmeaza (cuplate in catod cu grad mare de reactie locala).
Link spre comentariu

Fals blue ,fals..................................................................................................................................................@Lazaroiu Defazorul prezentat http://postimage.org/image/qek057l7v/ are la baza catodina(sarcina distribuită-defazorul cu cele mai mici distorsiuni) dar dezavantajul pricipal al acestui tip de defazor catodină(inegalitatea impedanţelor de ieşire) nu mai are efect datorită celor doua etaje ce urmeaza (cu grad mare de reactie negativa ca si catodina).

Chiar asa valderama, fara argumente ?
Link spre comentariu

Nu creşte blue câştigul în tensiune dat de defazor(când gcc lm317 în loc de BC) şi cu asta basta ,dacă vrei să înţelegi bine ,dacă nu , tot bine.Pentru elucubraţii date de alţii ,nu sunt dator să argumentez ,să argumenteze ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări