Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regim garantat 6N13S-PP-clasaA Pu=7W

Vizitator

Postări Recomandate

Ia ,pune dumneata(misa) o simulare "bună" cu 2,1V în emitor în situaţia dată aici download/file.php?id=22052&mode=view :rade: când o să reuşiţi acest lucru ne comunicaţi şi noua "ăştia BA" sau "prosti" cum vă exprimati dumneavoastră.Nu cred că vi să adresat nimeni cu BA sau prostule aşa cum vă exprimaţi dumneavoastră domnule misa , rog moderatori să ia măsurile ce se impun.Altminteri dacă la dumneavoastră(misa) acel generator de curent constant are 2,1V în emitor în raport cu masa ,eu ce pot să fac ?!.Cine credeţi că poate fi de acord cu dumneavoastră misa în această situaţie ?! ,sunt curios să văd...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 327
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

44

• adigh

34

• blue

28

• adrian_pic

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Uneori la ore tirzii rationamentul ne joaca feste, in loc de scadere facem adunare sau invers. Miine cu mintea odihnita se va vedea mai bine. O spun din proprie experienta. Schema e functionala.

Link spre comentariu

Simularea aia nu e buna. Gindeste-te. 2.1V in emitor ce curent inseamna? 2.1V/33 Ohmi = 0.063A De unde obtii curentul asta ca sa fi in plaja de reglaj? HMMMM? din lampa prin rezistenta anodica de 22K..HMMMM?Si nu permit sa puneti public chestii gresite. Schema ta, valderama, e una dintre cele mai defectuoase scheme pe care le-am vazut. Merge dintr-o intmplare. Merge deoarece generatorul de curent e saturat continuu si e vazut de restul schemei ca o rezistenta. Daca vrei simulari as putea sa fac dar nu ma obosesc. Problema e prea simpla, iar gresala e prea clara...Daca nici socotelile care le-am pus nu te conving...Ce sa mai zic?

Fals,fals,fals....misa insişti în continuare fără să înţelegi că acolo download/file.php?id=22052&mode=view în emitor nu se afla 2,1V omule.Să fii sănătos misa(socoteşte ce vrei şi poţi...).
Link spre comentariu

Ia ,pune dumneata(misa) o simulare "bună" cu 2,1V în emitor în situaţia dată aici download/file.php?id=22052&mode=view :rade: când o să reuşiţi acest lucru ne comunicaţi şi noua "ăştia BA" sau "prosti" cum va exprimati dumneavoastră.Nu cred că vi să adresat nimeni cu BA sau prostule aşa cum vă exprimaţi dumneavoastră domnule misa , rog moderatori să ia măsurile ce se impun.Altminteri dacă la dumneavoastră(misa) acel generator de curent constant are 2,1V în emitor în raport cu masa ,eu ce pot să fac ?!.Cine credeţi că poate fi de acord cu dumneavoastră misa în această situaţie ?!.

Stii cine va fi de acord cu mine? Aia care nu sunt prosti, adica sunt suficienti de destepti, adica aia care gindesc cu capu nu cu curu', si aia care au pus putin mina pe carte si stiu ca din 350V cu rezistenta (anodica) de 22K nu se pot obtine mai mult de I=U/R=350/22000= aprox0.016A.Deci aia care stiu ca daca ai un generator de curent de 0.06A la care nu poti sa-i dai numai 0.016A se va comporta ca o rezistenta. Cred ca trebuie sa lasi orgoliul idiot si sa revii cu picioarele pe pamint!De asemenea trebuie sa recunosti ca generatorul de curent cu tranzistor din schema ta e inutil pentru ca nu functioneaza (functioneaza ca rezistenta). Eu am mai zis...nu e mare lucru sa gresesti....dar sa insisti in eroare e catastrofal. ( si rusinos, mai ales ca-mi dau seama ca te-ai prins de gresala)
Link spre comentariu

Stii cine va fi de acord cu mine? Aia care nu sunt prosti, adica sunt suficienti de destepti, adica aia care gindesc cu capu nu cu curu', si aia care au pus putin mina pe carte si stiu ca din 350V cu rezistenta (anodica) de 22K nu se pot obtine mai mult de I=U/R=350/22000= aprox0.016A.Deci aia care stiu ca daca ai un generator de curent de 0.06A la care nu poti sa-i dai numai 0.016A se va comporta ca o rezistenta. Cred ca trebuie sa lasi orgoliul idiot si sa revii cu picioarele pe pamint!

Aşteaptă-i pe aia care vor fi de acord cu tine(misa)..,în această situaţie vei constata că eşti singurul "deştept"...Domnule misa poate NU vezi că sunt două triode care au la anod 22K aşadar fiecare triodă 6-8mA...Cred că ai jignit destul pe toată lumea meriţi o raportare cred(poate face cineva acest lucru).
Link spre comentariu

Raporteaza-ma. Ce sa fac. E dreprul tau. Matematica si schemele sunt clare. Faptul ca te comporti tu ca un mascarici e altceva... Mie mi-ar fi rusine. (fix de raportare mi-e frica :ras: )Ar fi mai bine daca am vorbi despre scheme, calcule, curenti si chestii de genul asta, cum obisnuiam.

Link spre comentariu

Sa nu cumva sa crezi ca am avut rabdare sa citesc ecranele.... :ras: Da, sunt 2 triode, inmulteste curentul maxim cu 2 si vezi daca intrii in zona de reglaj a generatorului de curent. Ti-am zis! Intimplator, ai gresit generatorul de curent si de aia merge amplificatorul!In zona in care esti, generatorul de curent NU functioneaza ca generator de curent ci ca rezistenta.Masoara tensiunea din emitor si din colector. Sigur diferenta e de vreo 0.2V, oricum sub un volt. :nebun:Noapte buna

Link spre comentariu

Fals, fals, fals..., tot ce spui (misa) legat de acest subiect.Refuz să cred că te situezi pe acest nivel/palier (doar tu, misa, vrei să dovedeşti/demonstrezi unde te afli...,"dacă tăceai filozof rămâneai" ...) încetez dialogul cu tine definitiv începând din acest moment.

Link spre comentariu

Daca ati fi avut 5 ani si erati la gradinita intelegeam..... dar asa?!! :smt075

Era o chestie de 10-12minute sa puneti intr-un simulator 2 triode si un tranzistor, zau! Mai mult mi-a luat sa salvez pozele.

Posted Image Posted Image

No comment in rest.

O sa fac curat prin paginile anterioare cat de curand.

Link spre comentariu

Mulţumesc domnule kosmin227 pentru simulare.

Iată cum defazorul în discuţie (în img de mai sus) furnizează 190Vvv pe fiecare ramură a sa faza/antifaza şi generatorul de curent se afla în plajă.Nu avem nevoie de această amplitudine la ieşire din defazor în situaţia dată aici download/file.php?id=22052&mode=view (să citim ce scrie în stânga img sus).

Pentru cine faceţi trimeterea cu grădiniţă domnule kosmin227 ?! nu înţeleg... ,nu simt nevoia să faceţi curat în paginile anterioare ,sau ar fi o mare greşeală să faceţi curat în paginile anterioare cred ,atâta timp cât nu primesc scuzele de rigoare.

Desigur dumneavoastră kosmin227 veţi face ce credeţi de cuviinţă...

Acest domn misa "face în fel şi chip" în baza a CE ?! (nu am coborât la nivelul dumnealui...,nu aveam cum să fac acest lucru...).

misa trebuie să salveze datele acestei simulări(kosmin227) ,inutil să spun de ce !.

Link spre comentariu

Tie ti se pare din simulare ca functioneaza generatorul de curent cu BC ? Mie mi se pare ca NU. De asemenea mi se pare ca nefunctionarea lui introduce neliniaritati. Sau numai eu vad Ic sinus strimb?Ca o sinteza la ce am zis pina acum.1. Ampliful merge.2. Ampliful merge pentru ca NU merge generatorul de curent.3. Ampliful merge mai bine cu o rezistenta in locul generatorului de curent nefunctional si neliniar.Inca ceva. Poate iar nu vad bine...Cit e curentul prin generatorul de curent? (in simulare) Cit ar trebui sa fie daca acesta ar merge? Parca din calcule rezulta ca ar trebui sa se stabilizeze pe la 60mA nu? acum cit e? Parca vreo 13mA...Deci generatorul functioneaza?

Link spre comentariu

Ce sa vad? Ca curentul prin tranzistor nu e constant si ca e mult sub curentul nominal al generatorului de curent? Deci cit ar trebui sa fie curentul generat? Ia calculeaza curentul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări