Vizitator ThunderCat Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Buna ziua,Recent, am intrat in posesia unei masini electrice cu RC scara 1:18. Spre dezamagirea mea, acumulatorul tine 5-6 ore pentru o incarcare optima care ii permite masinutei sa functioneze timp de 45-60 de minute. Ulterior m-am gandit sa ii schimb acumulatorul, in unul pe Li-Po, in speranta ca durata acestuia va fi mai lunga, iar timpul de incarcare mai scurt.Intrebarea mea este, pot procura orice acumulator de 4.8V indifierent de cati mAh are? Acesti mAh au legatura cu motorasul din masinuta? Pentru un acumulator Li-Po de 4.8V, pot folosi acelasi incarcator pe care il folosesc in prezent la acumulatorul pe Ni-cd?O a doua idee pe care am avut-o, a fost sa inlocuiesc motorasul cu unul mai puternic. Pentru a gasii motorasul optim pentru un acumulator de 4.8V, de ce criterii trebuie sa am in vedere?Si o ultima intrebare, directia se efectueaza cu un alt motoras care misca axul rotiilor din fata. Problema este ca rotiile nu revin la pozitia initiala cand masinuta se afla pe pamant. Exista vre-o metoda de a remedia acest "defect"?Va multumesc.PS: Imi cer scuze daca aceste teme sunt in categoria gresita, sau daca au mai fost mentionate in trecut. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 1 .Nu vei gasi niciodata acumulator Lipo 4.8 V, o celula Lipo are max 4.1-4.2 V deci ti-ar trebuie un pack din 2 celule asta ar insemna un voltaj mediu de 7.4 V ! 2. Nu poti incarca Lipo cu acelasi pack cu care incarci si nicd 3. Daca vrei ca rotile sa revina in pozitia normala ti-ar trebui un servo, insa din cate observ masinuta ta nu este una rc deci pt a pune un servo pe masina ar trebui sa modifici toata electronica ! PS : Vezi ca la bateriile lipo nu le poti descarca de tot, adica sa sugi si ultimul mv din ele, sub un anumit voltaj acestea se deterioreaza ! Succes Link spre comentariu
Vizitator ThunderCat Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 1 .Nu vei gasi niciodata acumulator Lipo 4.8 V, o celula Lipo are max 4.1-4.2 V deci ti-ar trebuie un pack din 2 celule asta ar insemna un voltaj mediu de 7.4 V ! Deci implicit am nevoie de un motoras de 7.4V? Sau pot folosii celulele de Li-Po la cel prezent? Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 pai ar trebuie sa pui o poza cu motorul pe care il ai pe masina , deoarece nu prea cred ca acesta merge doar la 4.8 cat are bateria actuala ! Deobicei in specificatiile motoarelor se da si tensiunea la care acestea merg, aceasta variaza ....nu este o tensiune fixa ( in majoritatea cazurilor ) de ex : de la 7-12 v etc.. deci e posibil ca sa functioneze si la 7.4 V ! Link spre comentariu
Vizitator ThunderCat Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 pai ar trebuie sa pui o poza cu motorul pe care il ai pe masina , deoarece nu prea cred ca acesta merge doar la 4.8 cat are bateria actuala ! Deobicei in specificatiile motoarelor se da si tensiunea la care acestea merg, aceasta variaza ....nu este o tensiune fixa ( in majoritatea cazurilor ) de ex : de la 7-12 v etc.. deci e posibil ca sa functioneze si la 7.4 V !Mai jos este poza motorasului. Desi o calitate slaba, pe celula portocalie scrie "104". Altceva nu vad sa fie scris pe el.PS: Cel pentru directie pare identic. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 acel motoras nu cred ca este prea indicat, de rezistat ..rezista si la 7.4 v insa nu garantez cat va fi viata lui! Daca vrei sa modifici masina ai aici un link cu niste motoare mult mai puternice decat actualul motor http://minimodracing.com/shop/index.php ... x&cPath=11 ! Dupa cum vezi si preturile sunt destul de maricele pt un motoras ! Parerea mea este sa lesi masina asa cum este ea acuma, deoarece mai mult nu poti scoate din ea ! Poti insa sa te orientezi spre un Mini-z sau spre un iwaver, care sunt masini Rc , proportionale care te vor incanta cu siguranta ! Salutare Link spre comentariu
Vizitator ThunderCat Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Multumesc foarte mult pentru ajutor. Link spre comentariu
one Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 Nu cumva si electronica masinii se alimenteaza din acelasi acumulator? Vezi ca tensiunea de 7V sa nu fie prea mare.Parerea mea este ca o asemenea masinuta este cu atat mai buna cu cat costa mai mult. Vezi pe siturile de modelism cat costa una serioasa.Oricum 45 de minute de autonomie mie mi se par suficiente. Nici o masina de formula 1 nu are mai mult Link spre comentariu
buzea Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 inca ceva din cate observ motoru ala e cam mic daca pui un motor mai mare...... probabil o sa bulesti puntea H pe care o are incorporata reciveru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum