Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

R112

sebi_c

Postări Recomandate

M-am decis sa demolez aceasta statie, desi am oarecare indispozitie in aceasta actiune. Asa ca am luat cateva imagini cu obiectul, care arata destul de bine, inainte de a incepe (probabil luni).Statia R112 este statie de unde scurte pentru blindate fiind de regula pe tancul comandant. Statia de lucru, uzuala, era R113. In fine, modelul este destul de vechi, dar interesant e ca are sintetizor de frecventa cu PLL, desi nu spune niciunde asta. Dar dupa schema de principiu asta e! Detectorul de faza e facut cu doua duble diode 6H6S (cirilice, 6X6C). Lampa folosita e 12J1L, cateva 6H6S si 4 GU50. Modulatorul are 2xGU50 cu sarcine un traf din fier cu sectiunea de 16cmp.Statia in completul ei mai avea doua convertizoare cu motoare de la 26V la 550V si 300B si un bloculetz de adaptare cu antena (variometru), ce nu au mai ajuns la mine. Nu am verificat-o, dar dupa cum arata, cred ca functioneaza. Ar trebui sa-i fac un bloc de alimentare 26V, 550V si 300V si un transmatch pt antena, dar nu stiu daca ar merita. Banda de frecventa este 2800..4990KHz cu ecart de 10KHz. Se poate si continuu, dar nu mai e stabilitatea frecventei de cuartz.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebi_c

3

• yo9hrb

1

• Yo4You

1

• yo4avd

1

Top autori în acest subiect

Pai, asta-i, nu prea ma lasa inima sa o demolez, dar si asa sa ma lovesc de ea in garaj, pe langa altele, nu ma prea incanta. E asa de grea ca e necesar doi oameni sa o care. Altfel sunt fan 12J1L si are multe socluri Loctal, mai are un traf de modulatie, al carui miez poate fi folosit la un amplif JF, cond. variabile excelente si alte componente bune de folosit. Receptorul, chiar l-as putea folosi, cu un alt oscilator, pentru incantarea urechilor.Pana luni ma mai gandesc ce-o sa fac cu ea!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări