vfp_mihai Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 normal ca trebuiesc lustruite , daca vrei sa iasa frumos trebuie oleaca de munca . mai simplu un flex cu disc cu scai pe care se prinde smilgher p80 apoi p160 merge struna , asa fac eu la palele din lemn .spor Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 mai oameni buni! ideea e ca fac o structura metalica volumetrica pe care infasor plasa si o imbib cu rasina! structura metalica ramane acolo! daca fac din polistiren extrudat cine va tine plombajul de rasina ca aia se farama in timp! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 structura aia metalica volometrica de care zici nu face chiar bine eolienei tale , si intreabal pe costel ca sa fii mai convins ca nu te mint , ca la orice aparat de zbor mai greu decat aerul fiecare kg conteaza , palele tale vor trebi sa fie cat mai usoare , dar nu din puf , in acel polistiren poti bine mersi sai bagi tije din aluminiu sa fie rezistent si lasi polistirenul pe pozitie , crezi ca cei din olanda undei tara eolienelor au structuri metalice foarte grele in pale? Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 imbracarea asta o s-o fac la barcagii de langa mine, o aripa din polistiren nu se va rupe fara structura metalica interioara? lasand asta la o parte, s-a mai modificat ceva la regulatorul lui florin tanasa ca tre sa comand niste cablaje! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 costinium ca sa nu crezi ca te mint , din curiozitate intro zi (acum 1 an jumate )ma apuca nebunia si fac o pala din polistiren EXPANDAT , nu extrudat de 5cm de gros o mica pala , aprox 50cm lungime , oricat am incercat eu so fostez in aer cu mana so rup ,nu am putut , noroc de ficiormiu ca mo ajutat so rup . :cry: Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 aripa aia am facut-o si eu, dar chiar si imbracata cu fibra cand o strangi cu suruburile se crapa si dupa 2 milioane de rotatii se rupe! si fereasca sa se rupa cand nu trebuie! o sa imi fac timp sa ajung la barci sa vad ce zic si aia! Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Arcadius cat cantareste o pala din lemn ca cele din poze? eu am facut din teava patrata si platbanda un schelet care urmeaza infasutat in fibra si rasina, estimez ca vor iesi la circa 5 kg de aripa la 1,4 metri! oricum trebiue sa fac altele ca le-am sudat ca berbecu neasigurat si s-au modificat unghiurile! sa fie prea grele?Daca la tine numai 1,4m si estimezi la 5kg pai palele cele de sus una din ele are lungimea 2m si cantareste doar 4m . Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 tyc , treso dai tu cu contrele , da sa stii ca nici teiul nu sta in ploaie si ger , ce naiba vorbim ca sa ne aflam vorbind , toate palele se trateaza, uleiuri lacuri vopsele ,sau tu nu ai auzit ca sa inventat vopseaua , sa numi spui ca palele tale sunt din lemn si nu le-ai tratat cu nimic si inca merg ca noi, dupa 5 ani. pentru pale mai mici de 1,5m cred ca urmatoarea idee ar fi buna .referitor la mulaje mia venit ceva prin cap ,sper sa ajute poate pe unii , daca polistirenul e atacat de rasina , atunci sa folosim alta solutie , cineva spunea invelirea lui in folie de aliminiu , nu stiu cat e de bun , undeva tot va aparea o fisura si intra rasina si sa dus totul de rapa , am putea sa executam pala din polistiren extrudat ,ca e mai rezistent, apoi sa il imbaiem in ceara , sau ceara cu parafina , un strat nu prea gros dar nici subtire cam 3mm apreciez ca ar fi suficient , la temperaturi reci se pot face modificari lustruiri ale cerii ,ajustari etc, apoi peste cera sa aplicam direct rasina cu fibra , dupa intarire , se baga pala in apa calda circa 80 grade si ceara se va topi astfel putem cu usurintza sa scoatem polistirenul din interior. pentru o noua utilizare.nu stiu dar sper ca ceara sa nu creeze probleme cu rasina , ca polistirenul .astept pareri despre ideea asta .spor la treaba .Pai de ce sa scot polistirenul din pala il las acolo ideia a nu pune banda de aluminiu si nici ceara se poate da cu silicon toata suprafata a polistirenului si pe urma straturi de rasina cu fibra. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Nu trebuie sa fie suprafata neteda? Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 imbracarea asta o s-o fac la barcagii de langa mine, o aripa din polistiren nu se va rupe fara structura metalica interioara? lasand asta la o parte, s-a mai modificat ceva la regulatorul lui florin tanasa ca tre sa comand niste cablaje!ce modificari astepti ? eu sunt f multumit de regulator asa cum este el cum functioneaza el in paralel cu bateriile ajuta la echilibrarea lor . Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 aripa aia am facut-o si eu, dar chiar si imbracata cu fibra cand o strangi cu suruburile se crapa si dupa 2 milioane de rotatii se rupe! si fereasca sa se rupa cand nu trebuie! o sa imi fac timp sa ajung la barci sa vad ce zic si aia!daca acolo unde vin suruburile de prindere pe pala , bagi niste bucse, prin polistiren,(ca niste cilindrii prin care sa treaca surubul )metalice la grosimea palei sa poti strange cat vrei . oricum la baza pala trebuie ranforsata mai bine .spor. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Nu trebuie sa fie suprafata neteda? Da dupa intarirea rasini se slefueste ... poate nu avem aceiasi ideie , inchipueti o pala din lemn data cu mai multe straturi de rasina pe ia si cu fibra de sticla cam asa ceva fac numai ca va fi o bucata de lopistiren prelucrat la gata si acoperit cu mai multe straturi .ce zici nu va esi o pala mai usoara? Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 costinium ca sa nu crezi ca te mint , din curiozitate intro zi (acum 1 an jumate )ma apuca nebunia si fac o pala din polistiren EXPANDAT , nu extrudat de 5cm de gros o mica pala , aprox 50cm lungime , oricat am incercat eu so fostez in aer cu mana so rup ,nu am putut , noroc de ficiormiu ca mo ajutat so rup . :cry:e f buna exemplu dat de tine Mihai asa ceva doar sa fie acoperita cu mai multe straturi de rasina pentru rigidiza. pentru evitarea dizolvari expandatului de rasina e bine sa fie acoperit cu silicon. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 aripa aia am facut-o si eu, dar chiar si imbracata cu fibra cand o strangi cu suruburile se crapa si dupa 2 milioane de rotatii se rupe! si fereasca sa se rupa cand nu trebuie! o sa imi fac timp sa ajung la barci sa vad ce zic si aia!daca acolo unde vin suruburile de prindere pe pala , bagi niste bucse, prin polistiren,(ca niste cilindrii prin care sa treaca surubul )metalice la grosimea palei sa poti strange cat vrei . oricum la baza pala trebuie ranforsata mai bine .spor.la baza nu strica sa se bage o bucata de lemn in locul plutei si turnat in rasina sa iasa un bulumac solid.Hai ca vam facut capul mare cu ideile mele Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Eu am descris un procedeu prin care iese gata vopsita si slefuita - compara suprafata unei cade de baie (din fibra) cu suprafata unei scanduri negeluite . La cazile de baie crezi ca se mai finiseaza ceva? Raspunsul e da ,se taie surplusurile si se polizeaza marginile.Daca vrei o aripa usoara ,srtuctureaza-o adica tragei niste nervuri(pereti despartitori) exemplificare: daca acoperi garajul cu o bucata de tabla dreapta aceasta nu va sta acolo ,se va incovoia si va pica inauntru .Daca o cutezi nu mai pica.Pale usoare o sa obti cu fibra de sticla (structurate si umplute cu spuma) iar mai incolo (experienta e masura tuturor lucrurilor) ultrausoare din fibra de carbon .costinium6 ,prin partile voastre trebuie sa fie 'la moda' uneltele de pescuit -e vreo deosebire intre o lanseta din fibra de sticla si una de carbon? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum