Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Dar tu arcadius de unde procuri magnetii?

imi cer scuze pentru poluarea topicului, dar Dle csizmasreky, de ce nu ati ridicat coletul cu magnetii pe care v-i i-am trimis prin posta?rusine! rusine! voi posta si in aria userilor neseriosi!
Link spre comentariu

Folosim termeni din engleza americana pt ca SUA conduce lumea ;fi sigur ca daca sovieticii castigau razboiul rece acum foloseam termeni rusesti ,iar la fiecare denumire exista o alta denumire in rusa.De exemplu ,dioda zener ar fi descoperita de un rus si nu de Clarence Zener iar denumirea respectivei diode e dupa acel savant rus ,vorbitorii de rusa din fosta uniune si acum folosesc acel termen . De fapt ,termenul de "pas" e folosit in locul termenului de unghi cu planul de rotatie . In afara de asta ,titlul topicului e 'eoliana mea de 2,5kW' iar arcadius are una orizontala .

Link spre comentariu

vorbitorii de rusa din fosta uniune si acum folosesc acel termen . .

Te contrazic, fiind vorbitor de limba rusa pot sa spun ca rusii o numesc "stabilitron"In rest sunt intru totul deacord cu tine.Rusii au termenii lor care printre altele sunt mult mai exacti.Am tradus lucrari stiintifice si pot sa afirm asta cu toata raspunderea. Termenii rusesti in general redau esenta obiectului sau fenomenului spre deosebire de termenii din alte limbi. Chiar daca folosim exemplul dat de Dvs cu diodele, un necunoscator daca aude de dioda Zener nu are idee despre ce este vorba.Pe cand termenul stabilitron deja te indruma in directia subiectului.Pe dealta parte nu e bine sa copiem termenii nici din rusa nici din engleza.Avem la dispozitie arsenalul nostru romanesc pentru asta.O fi el bun , o fi el rau- este al nostru.Nu trebuie sa pocim limba. Rusii nu prea admit termenii englezesti la ei si bravo lor pentru asta.
Link spre comentariu

Pentru a mai intra mai pe subiectul topicului , postez aici pozele palelor facute si finalizate azi de mine pentru un coleg deal nostru de aici care cred ca abia acum eoliana lui devine adevarata si va produce ..A mai fost cineva doritor sai fac aripi dar a renuntat materialul lam folosit pentru colegul de mai sus.

post-39624-139829521391_thumb.jpg

post-39624-139829521397_thumb.jpg

post-39624-139829521402_thumb.jpg

post-39624-139829521408_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pentru a mai intra mai pe subiectul topicului , postez aici pozele palelor facute si finalizate azi de mine pentru un coleg deal nostru de aici care cred ca abia acum eoliana lui devine adevarata si va produce ..A mai fost cineva doritor sai fac aripi dar a renuntat materialul lam folosit pentru colegul de mai sus.

Eu ma gasesc aici, vorba lu Arcadius "cu cineva doritor sa-i fac aripì"...este vorba de bani...am sa le facpana la primavara!...ptr toata lumea uitati-va cu atentie la poza 2, veti vedea celebra "scobitura Arcadius"....as vrea sa te intreb daca mai ai lemn: pana la urma as vrea sa le faci de 2500 mm!...sa miste vreo 3 kW! Contacteaza-ma pe MP, am sa-ti trimit vopsea epoxy transparenta! (bineinteles gratis...jejejejejeaici in Spania cum s-au lasat de construit e relativ ieftina 22 euro/1,5 kg, are filru UV, si rezista CAT LUMEA!...apropo ca vb de limbi si traduceri...aici ii spune "esmalte sintetico" ...seamnana cu romaneste ...nu?)sanatate si spor la lucrari
Link spre comentariu

Cum spune si arcadius ,palele unei elici sant de fapt aripi .Pt puteri mai mari nu neaparat sa cresti suprafata palelor prin marirea celor existante ci si prin adaugarea unora. Motivul pt care se prefera nr 3 e pt ca la cele industriale pasul e variabil iar mecanismele pt realizarea acestuia costa ceva .Binenteles ca spanioleasca seamnana cu romaneste fiinca amandorura popoarelor ne-au dat in gura romani (aia de se trag din Remus si Romulus si vorbeau latina) si au impus-o ca limba oficiala .Problema cu epoxiul e ca si p'aci se gaseste ceva lac de barca (care sigur e sintetic) si rezista si la apa ;deoasebirile fiind de calitate -asta nu stiu cat calitativ e avand in vedere ca e pt Romania ,o tara in care nu are importanta daca si tine.

Link spre comentariu

intradevar , mai ales daca vrei sa iasa ca la carte , si sa fie identice intre ele , dar trebuie sa fim realistiele pot functiona mai bine de 3 ani , in care isi scot banii.felicitari costele , fa cat mai multi romani fericiti si cu lumina in casa

Link spre comentariu

intradevar , mai ales daca vrei sa iasa ca la carte , si sa fie identice intre ele , dar trebuie sa fim realistiele pot functiona mai bine de 3 ani , in care isi scot banii.felicitari costele , fa cat mai multi romani fericiti si cu lumina in casa

Multumesc :da Sigur ca da , numai sa fiu sanatos.
Link spre comentariu

................... ...eu as propune totusi lui Arcadius sa-si construiasca un pantograf simplu cu palpator in felul asta ai scoate pe banda elicii absolut identice ,e relativ simplu , la un capat ai un o elice ca model la care-i urmaresti conturul cu un palpator iar la celalalt capat o freza care modeleaza lemnul brut (eu personal asa as face) metoda este veche de 100 de ani dar e folosita si azi cu mult succes :101 de catre sculptori si modelisti!!!Sper din tot sufletul ca ai totusi o baraca incalzita unde lucrezi cind e frig pt ca afara e :wtrqwe si ai nevoie constant de icon_jook alfel e imposibil.Daca vrei pot sa-ti fac un desen cu jucaria.................

Link spre comentariu
Vizitator tibiatg

Un cal are un cal putere (745W) .Un om ...

scuze.nu vreau sa fac misto .sunt foarte pasionat si eu de acest domeniu.tu crezi ca un cal de 750 W poate muta o caruta de lemne de 1,5 tone sau chiar sa o duca citiva km pana acasa.1CP este doar o masura fizica.ca aproximatie , un om de 75 Kg care sare la 1m inaltime , dezvolta 1 CP.nu cred ca sunt offtopic.vreau sa se aproximeze corect unitatile de masura.toata stima pentru cei care incearca sa faca ceva util.
Link spre comentariu

am un unchi pe la bacau care zicea asa :un cal putere este egal cu ridicarea unei greutati de 1kg pe o inaltime de 1m in timp de o secunda ,asa ca, calul putere e departe de adevar sau cei 745w , un om poate si mai mult :bataie

Link spre comentariu

se pare ca trebuie sami trag unchiul de urechi :da DefinițieCalul putere nu face parte din Sistemul Internațional. Noțiunea de cal-putere a fost introdusă de inventatorul scoțian James Watt, astfel că povestea nașterii acestei unități de măsură se raportează la sistemul englezesc de unități. Valoarea unui cal-putere a fost stabilită după ce Watt a efectuat o serie de experimente în care aceste animale de tracțiune (caii) tractau diverse cantități de cărbune. Inițial, Watt a stabilit că, în medie, un cal era capabil să tracteze 22000 de livre de cărbune pe o distanță de un picior într-un minut. Watt nu a fost mulțumit de această valoare, considerând-o prea mică. El era convins că un cal de constituție medie putea sa dezvolte mai mult decât o indicau calculele și experimentele sale, astfel că, după cercetări suplimentare, Watt a crescut valoarea calului-putere la 33000 de livre-picior-forță pe minut. Calul-putere nu face parte din Sistemul Internațional de Unități de măsură.1 picior = 0,3048 metri1 livră = 0,453 kilogrameO definiție alternativă, folosită în ingineria mecanică, pe baza sistemului metric, este forța necesară ridicării unui corp de 75 kg la înălțimea de un metru, în timpul de o secundă, ceea ce se traduce cu o valoare de 735,49875 W. O definiție similară pe baza sistemului englezesc de unități o reprezintă puterea echivalentă cu o energie de 33.000 de picioare-livre disipată timp de un minut.Behrens-watch.jpg Acest articol despre o unitate de măsură este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări