Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

@ vpf_ mai copii,ce va tot complicati voi,cum sa existe becuri economice cu invertor mai? Pai normal ca au un montaj electronic ,se cheama convertor de frecventa sau cum vrei dar nu invertor.Apropos de eoliene home made,daca tot nu aveti informatii precise despre tot ce tine de un montaj,despre baterii adica,despre incarcarea acestora,charger eolian sau invertor de putere,luati una gata facuta cu tot cu stalp,cu charger,cu invertor ,si apoi vedeti cum functioneaza.As vrea sa va explic cum sa faceti dar ,fizica este de baza. Atentie la calculul puterilor si mai ales la pierderi.Sunt multe de spus pe acesata tema cu a fabrica un generator eolian sau a compune un sistem cu fotovoltaice,insa aceste info nu se regesesc pe nici un site sau discutii intamplatoare. Cu producerea energiei electrice chiar nu este de joaca.Nu va descurajati ,multa bafta!

pai cei care vor sa-si cumpere pot cumpara ,nimeni nui descurazeaza in privinta asta .dar e mult mai inportant sati faci singur cu manuta ta si sa functioneze cum am eu de exemplu .si nu cred ca acelea din made china sunt mai durabile si mai bune la preturi mici stiu multi care siau cumparat dar acum le pare rau, ba ca se uzeaza rulmeti mai repede si a atins statorul si gata cu ia .pe cand eoliana facuta de mine e facut mai solida adica mairezistenta si produce mult .iar legat de informati sunt toate doar sa le puna fiecare in aplicare dar e si normal sa discutam aici fiecare inbunatatire .asta este parerea mea , spor la treaba.
Link spre comentariu
Vizitator cocosilaovidiu

Salutare ,(Dulie cu invertor) asa se cheama produsul in magazin ,si are rezultate bune ,am imprumutat la un amic o dulie care a folosito in vacanta sa lumine un cort 10 zile si a mers perfec, un alt amic are 2 bucati de vreo 4 luni care le foloseste la o locatie unde nu are curent ,nu fac reclama dar la ce pret sunt cred ca merita unde sunt necesare cu toata ca sunt chinezarii. Unul din magazine care a avut asa ceva este (http://www.tehnoelectric.ro/home.html?p ... ory_id=154) si altul (http://www.e-piese.ro/index.php?option= ... 20invertor) .dar din pacate gasesti cam rar pe stoc .

Si pt eoliana am pregatit cateva piese care asteapta sa le montez ,si documentatie cred ca am avut destula sa realizez ceva home made,chiar daca nu o sa aibe performanta ca un cumparata desi ma indoiesc,sunt mai sigur pe ce fac eu chiar daca se intampla sa stric ceva :101

Link spre comentariu

Sa traiti Domn Profesor,am de unde invata :freaza:

:ras: nu sunt nici un profesor doar ca imi place sa construesc cu mana mea , de multe ori ma gandesc sa fac ceva ce nu a facut nimeni . :rade:
Link spre comentariu

@ vpf_ mai copii,ce va tot complicati voi,cum sa existe becuri economice cu invertor mai? Pai normal ca au un montaj electronic ,se cheama convertor de frecventa sau cum vrei dar nu invertor.Apropos de eoliene home made,daca tot nu aveti informatii precise despre tot ce tine de un montaj,despre baterii adica,despre incarcarea acestora,charger eolian sau invertor de putere,luati una gata facuta cu tot cu stalp,cu charger,cu invertor ,si apoi vedeti cum functioneaza.As vrea sa va explic cum sa faceti dar ,fizica este de baza. Atentie la calculul puterilor si mai ales la pierderi.Sunt multe de spus pe acesata tema cu a fabrica un generator eolian sau a compune un sistem cu fotovoltaice,insa aceste info nu se regesesc pe nici un site sau discutii intamplatoare. Cu producerea energiei electrice chiar nu este de joaca.Nu va descurajati ,multa bafta!

bine ma BUNICULE te ascultam pe tine poate stii ce si cum se manca electrica mai mult decat altzii , bine macar ca nu ne descurajezi , pai noi chiar NU vrem sa cumparam ,(luam mura in gura mai bine zis ) si sa dam bani pe chinezarii gata facute , noua ne place sa ne batem capul , asa de pasiune . Si dupa ce prindem ceva experientza devenim meseriasi :dans:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

va salut cu respect domnule Arcadius am vazut ce a-ti realizat de multa vreme am in gind constructia unei eoliene eficienta am ajuns la concluzia ca ce-a cu ax vertical se potriveste cel mai bine in zona mea generatorul va avea diametru mai mare cu 48 magneti si 18 bobine va fi montat jos la baza stilpului direct pe ax care este o teava de 12m pe care montez sus 3 pale tip savonius inbunatatit generatorul va avea 12v x2 fiecare baterie se va incarca separat aici poate imi dati sugestii la bobine ma gindesc sa bobinez cu doua sirme odata separat doua punti redresoare etc. am 4 baterii de camion 225 Ah doua se incarca iar celelalte doua se vor incarca cind vintul este mare si tensiunea creste in loc de rezistenta de diversiune nu imi permit pierderi. ma gindesc la 1KW in regim de vint mediu ce parere aveti de acest proiect astept orice sfaturi de la oricine va multumesc anticipat

Link spre comentariu

domnule verde nu prea pricep cum vrei sa spui , savonius cu 3 pale , adica dispuse la un unghi de 120 fiecare , daca da , nu e prea bine , la acest rotor palele se tracteaza una pe alta si ele vin suprapuse cam cu o treime ,iar pala care e in vant are tractiune maxima si o parte din aer patrunde in pala opusa la 180 grade , va sfatuiesc sa facetzi cel putzin 2 rotoare savonius si sa le suprapunetzi pe acelasi ax decalat cu 90 grade , sau chiar 3 rotoare ar fi mai bine decalat la 60.

iar de bibine ce sa zic ,optziunea cu 48 magnetzi e buna dar cu doua sarme individuale in aceeasi bobina nu prea merge , mai bine optatzi o sarma mai groasa cu acelasi nr de spire , o punte trifazica cu 6 diode babane ,si bateriile dispuse 2 cate 2 paralel serie , sa formatzi un acumulator de 24v ,ar fi ideal . :da

alta idee ar fi sa construitzi un rotor mixt savonius cu darrieus ca in filmul urmator :http://www.youtube.com/watch?v=Dc3KoCshT10&feature=related numai ca cel darrieus sa fie drept nu oval ca in urmatorul film :

uite aici ce nobletze de rotor : http://www.youtube.com/watch?v=CZ1KN0fK ... re=related eu incerc satzi dau idei poate nu te superi :nas:

Link spre comentariu

multumesc pt. raspuns nu ma supar doar de idei am nevoie pt. idei si sugestii sint pe aici.Da aveti dreptate in privinta savoniusului dar eu am vazut si cu 3 jumatati de butoi dar nu asa sint ale mele deja sint facute o sa le pozez . de aici mam inspirat

cam asa arata si ce am facut eu . La generator am zis ca bobinez cu doua sirme care nu au nici un contact intre ele ca si cum ar fi doua generatoare de 12v separate fiecare baterie sa aibe generatorul ei si atunci nu va aparea dezechilibru daca una este mai slaba si alta mai buna in serie incarcate cu 24v cea mai slaba se duce .Despre stilp m-am gindit la 3tevi de 2toli si 10m care jos formeaza un triunghi echilateral cu latura de 3m si sus se intilnesc ce ziceti oare rezista neancorat?iar in misloc vine axul pina jos am 2 rulmenti oscilanti mari care ii pun la capete iar la mijloc il ghidez cu un dispozitiv tip lineta daca ati vazut la strung cind piesa este prea lunga .Inca nu am cumparat magnetii poate stiti ceva mai ieftini ca ce vad io p-aci ma cam stoarce , si inca ceva care magneti sint mai potriviti cei rotunzi sau paralelipipedici
Link spre comentariu

salut, magneti sunt scumpi deobicei doar daca mai targuiesti cu ei le spui ca ei 24buc sigur ati va scadea.referitor la cate sarme se pun la bobina alegerea mea a fost 2x1,6mm , din cauza ca cu o singura sirma e f greu de bobinat adica se indoaie mai greu de aceia am optat sa fiolosesc doua fire se muleaza perfect si se aseaza f frumos bobina .daca faci turnul cum am facut eu numai ai nevoie de ancore , doar 2m lasi de tiava pe care va fi prins generatorul cu pale. spor la treaba.

Link spre comentariu

aici nu am inteles mai nimic cum vrei sa folosesti instalatia ori pe 24v ori pe 12v ?sau 2x12v sa si ca nu e bine asa , as vrea sa stiu cauza de ce vrei asa , teai gandit ca nu ai invertor pentru 24v?caci legaturile bateriilor so pot faci si in paralel si in serie daca i legam 2 in paralel iti va creste A si vei avea 12v asa procedezi si cu celelalte doua bateri iar apoi le legi in serie si obti 24v .la fel si cu generatorul daca vrei sal faci la 24v il legi in stea iar cand vrei sal folosesti pentru 12v in legi in triunghi iti creste sectiunea ma mare la sirma si si transporta mai multi A .
Link spre comentariu

nu m-ati inteles am explicat mai sus de ce vreau incarcare separata pt. ca fiecare batetrie sa se incarce cum ii convine ca la laptopuri pe celule adica grupuri cit mai mici de baterii ele fiind legate in serie normal ca la 24v va raminea tensiunea pt. invertor doar incarcarea este separata ca si cum ai pune cite un redresor pe fiecare baterie si ele fiind legate in serie nu este nimic anormal despre magneti care ar fi mai eficienti rotunzi sau paralelipipedici? ca trapezoidali nu vad nicaieri de cumparat ar fi cei maieficienti .

Link spre comentariu

Marimea magnetului trebuie aleasa in functie de marimea bobinelor. Suprafata magnetului trebuie sa treaca peste toata bobina pentru o eficienta maxima. Cea mai apropiata forma de forma trapezoidala a bobinei ar fi cea dreptunghiulara nu rotunda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări