The Stressmaker Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Daca scopul este incarcarea acumulatorului nu conteaza ca puntea redresoare este sus sau jos, fata de cupla rotativa. Doar faptul ca redresarea inseamna marirea curentului prin cupla, la puterea eolienei. La eoliene fara regulator de turatie, acel curent alternativ cu frecventa si tensiune variabila este foarte greu de utilizat comparativ cu reteaua electrica clasica unde tensiunea si frecventa sunt mentinute automat. Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 la camere video lucrati pe cabluri subtiri de asta se pierde! transportul Vca pe distante mari se face cu ridicare de tensiune ceea ce la continuu e mai greu sa ridici puteri de ordinul gigawatti! la tensiuni de 110 kv energia este doar ghidata de conductor ea circuland sub forma de camp in jurul conductorului! curentul continuu trece prin conductor pe toata sectiunea dar la tensiuni de cativa volti si alternativul trece tot pe sectiune! pe fiecare inel vor fi 3 suporti cu cate 2 perii, daca fac vreo traznaie spuneti inainte s-o fac! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 la tensiuni de 110 kv energia este doar ghidata de conductor ea circuland sub forma de camp in jurul conductorului!Doar intr-o lume paralela! Curentul circula doar in zona mai de la suprafara a conductorului. Practic circula prin conductor,doar ca nu mai patrunde pana la mijloc. Si adancimea de patrundere depinde de frecventa,tensiune etc.In nici un caz nu circula sub forma de camp electric! Ce-i drept,in jurul conductorului apare acest camp electric,dar prin constructia si dispunerea conductorilor acesta este tinut in limite rezonabile Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 camp electromagnetic, nu poti alimenta un oras si un port prin 3 fire groase cat mana chiar la 110 kv amperajul ar fi prea mare circa 9000 amperi pe gigawatt! nu am stiut asta dar mi-a explicat un inginer care lucra pe liniile de inalta, este o inima de aluminiu imbracata spiralat in fire de otel, ce fel de cablu suporta 9000 de amperi cu 110 sau 270 kv? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Ai nevoie de putere mai mare: ori pui mai multe linii in paralel,ori cresti tensiunea. Exista niste formule pt determinarea tensiunii unei linii,in functie de consumator si lungime In ro avem linii de 110kV, 220kV si de 400kV. Cablurile au miez de otel (pt sustinere mecanica,ca s-asa nu circula curentul pe acolo) si p-afara 'lite' de aluminiu. Pt curenti mai mari,se pun cate 3-5 cabluri in paralel (cu niste distantiere intre ele,sa stea cat de cat fixe),pt ca curentul nu patrunde dupa o anumiat grosime si pt micsorarea campului electric. Densitatea de curent folosita pt astfel de cabluri este de 3A/mm^2 Daca nu ma crezi,cauta orice curs de energetica. Pana atunci,mai usor cu legendele Tu oare cum crezi ca se distribiue energia eletrica de la Cernavoda? Sau de la Potile de Fier? Ca aia produc mai mult decat consuma un oras Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 am sa mai caut, am vrut sa expun faptul ca cei care lucreaza efectiv pe inalta au alta parere! in fine! exprimati-va parerea referitor la redresarea a 15Vca cu 30A, am cablu de 4x6mm, daca redresez 3 faze la consumator pierd un fir, daca redresez la generator folosesc doua cu doua pentru +-! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 La curenti mari se folosesc arcuri de rapel lamelare sau actionarea prin parghi . Arcurile elicoidale se incalzesc si se decalesc dupa care urmeaza contact imperfect si intrebari de genul : 'de ce maseaua mea nu incarca?' .La generatoare se folosesc perii de carbune cu bachelita sau cupru (perii tari) .Inelele colectoare se polisheaza (lustruiesc) la masina de rectificat ,asta in mod industrial. Acasa merge sa le lustruiesti cu masina de gaurit ,mai tarziu poti sa formezi periile dupa acest procedeu . Link spre comentariu
Vizitator mafteicon Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 salut,am reusit sa vad cateva poze.citesc si incerc sa invat din povestioarele voastre reale.pretul magnetilor ma descurajeaza...nu exista echivalenti?am un dinam de Dacia 1100 ( DUCEL 12V-9A)...se poate incarca un acumulator 12v si asigura o iluminare in curte a unui trotuar ?...sau un alternator 120A fara modificari?...folosind un raport de transformare : la ax pale o roata de bicicleta si la ax alternator fulia originala ?....credeti ca iese ceva?Stima tuturor!!! Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 31, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2012 La distanta scurta (cred ca eoliana e in varf ca si casa/locul de consum ,nu e vb de zeci/sute de metri) pirderile in cc sant cam aceleasi cu pierderile in ca. In ca se poate transforma valoarea tensiunii usor.Lucrand in domeniul supravegherilor video , suntem nevoiti uneori sa punem camere si la 50 - 100 metri . Un 12 V care pleaca din sursa , in 50 de metri ajunge undeva de 10-11V cel mult . De aceea lucram cu surse de tensiune cu compensare . Un semireglabil care regleaza din sursa in comutatie tensiunea livrata exact cu tensiunea pierduta. Nu uita ca , conductorul isi modifica rezistivitatea si in functie de temperatura .Cel mai ok este in C.A. iar apoi prelucrat la destinatie.Asa am zis si eu ,nu cred ca pierderile sunt la fel ca la CC fata de CA eu am experimentat si stiu cum sta treaba si eu am montat camere supraveghere si aceiasi surpriza o aveam pentru rezolvarea problemei foloseam cabluri mult mai groase ca la capat sa am minimul de 11v. De ce sa descoperit curentul alternativ si este cel mai des folosit pentru ca pierderile sunt mai mici ?. Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 31, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2012 am sa mai caut, am vrut sa expun faptul ca cei care lucreaza efectiv pe inalta au alta parere! in fine! exprimati-va parerea referitor la redresarea a 15Vca cu 30A, am cablu de 4x6mm, daca redresez 3 faze la consumator pierd un fir, daca redresez la generator folosesc doua cu doua pentru +-! LA EOLIANA , pierderea sta in faptul cu daca pierzi 1 /2 v inseamna mult i va creste turatia moristi eu am cautat sa elimin toatea pierderile ,pana si puntea redresoare am folosit diodele care au cadere de 00.5v fata de una care pierde chiar si 2v de aceia te sfatuesc sa pui cabluri mai groase de coborare si fa in tablou puntea redresoare nu e mare lucru sa mai pui inca o perie in plus sa ai 3 .pana la urma si prin carbuni aceia pierzi cativa ohmi. la mine nu exista asta si mai trec odata la 2luni si scot cupla si las sa se desfaca Link spre comentariu
Vizitator mafteicon Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 multumesc d-lor..am gasit raspunsuri in alta parte Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 31, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2012 multumesc d-lor..am gasit raspunsuri in alta parteAtunci succes incontinuare si spor la treaba. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Vreau sa lamuresc cateva inexactitati strecurate aici. Efectul pelicular, mentionat in discutia anterioara, apare mai pronuntat la armonicile de peste 350Hz la reteaua electrica de 50Hz. La 50Hz este neglijabil (apare daca grosimea este mai mare de 6cm daca am inteles bine iar cum un conductor de 2,5mm^2 are cam 1,8mm grosime...). Asa ca, ceea ce stiti despre conductoarele "litate" care reduc din acest efect se refera strict la conductoarele multifilare ("lita") la care fiecare fir in parte este izolat individual. Altfel nu exista diferenta intre un conductor monofilar si multifilar la aceeasi sectiune si frecventa a curentului. Conductoarele de inalta tensiune sunt din aluminiu cu inima de otel din ratiuni economice pentru aluminiu ca si conductor si de rezistenta mecanica pentru inima de otel. De obicei caderea de tensiune pe un contact, fie el si alunecator, de obicei este de ordinul a 0,1-0,2V iar la un contact pentru eoliana se poate pune aproape orice model de arc tinand cont ca acesta se roteste cu maxim o rotatie pe secunda. Conteaza ca presiunea pe contact sa fie constanta si suficienta pentru evitarea incalzirii. Daca vreti sa castigati si acei 0,7V cadere de tensiune pe o dioda redresoare cu siliciu care ajunge la 1V la amperaj maxim exista trei variante. Prima ar fi o punte cu diode care au amperajul mai mare, a doua varianta este cu diode Schottky (0,6V in sarcina maxima) si a treia varianta este cu redresoare sincrone cu mosfet (cativa zeci de milivolti). @arcadius: folosirea curentului alternativ nu elimina caderea de tensiune (pierderile) pe cablul acela, este la fel ca in curent continuu doar ca, prin marirea tensiunii la 48V amperajul este mai mic. Asa ca nu e nevoie decat de un transformator de la 220V la 48V iar in partea cealalta de un transformator identic, montat invers pentru a alimenta transformatorul original al camerei sau un transformator coborator la cat are nevoie camera. La varianta cu curent continuu era nevoie de un montaj electronic care sa faca una din urmatoarele: sa urce tensiunea absorbind un curent mai mare si implicit o cadere de tensiune mai mare pe cablu sau varianta economica, sa foloseasca 48V curent continuu si o sursa in comutatie de la 48V la 12V. Sursa in comutatie este mai scumpa si mai putin rezistenta decat un transformator asa ca se prefera transformatorul. Simplist, la frecventa constanta, transformatorul este regele. La frecventa variabila cu tensiune variabila, ca la eoliana, pierde sefia in favoarea solutiilor electronice. Puteti afla aceste informatii daca veti cauta pe internet si dupa "razboiul curentilor" intre Tesla si Edison. Totusi aveti si dv. pierderi la contactele cuplei, mai mici cei drept, dar exista. Linkuri utile : http://www.crispedia.ro/Pierderi_electrice , http://www.scribd.com/doc/73453300/12/Efectul-pelicular . Link spre comentariu
Vizitator mcioboata Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Salut , sint nou pe acest forum si imi place discutile despre energie eoliana, mai mult ca eu am construit un generator de 2,5kw si pot spune ca sunt aproape dependent de propria energie .Daca doreste cineva sa-mi vada eoliana pot sa postez pozele si sant gata sa ajut si pe alti care vor sasi construiasca eoliana .Invata-ne si pe noi sa construim! Din ce ai confectionat generatorul eolian? Link spre comentariu
9victor Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Invata-ne si pe noi sa construim! Din ce ai confectionat generatorul eolian?salutare,mai simplu este sa citesti cele 87 de pagini...bafta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum