Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Vreau sa va intreb ceva: 4 bobine din cu de 2mm, sa zicem, cu 10 spire, cositorite intre eledin 10 in 10 cm,...poate spun o prostie, dar chiar nu stiu, ar avea mult mai mica inductanta, decat o bobina din acelasi fir, de 2mm, cu 40 de spire?...ptr ca cele 4 lipite intre ele ar da 40 de spire!multumesc

Link spre comentariu

ai mare dreptate , curentul de la reteaua nationala e cel mai ieftin si curat sinusoidal, dar poate fi doar acolo unde exista reteaua nationala , insa daca stai la cel putin 2km de de retea visul de a vedea luminitza de la capatul tunelului dupa ce apune soarele e o mica eoliana sau panourile fotovoltaice , trebuie profitat de toate posibilitatile pe care ni le ofera natura , daca nu e eolian poate e hidro , sau fotovoltaic , posibilitati sunt doar trebuie sa le cautam pe cele mai bune , in ultima instanta poate fi si un generator mic pe benzina care sami incarce un mic banc de baterii 1 ora pe zi. trebuie sa gandim pozitiv posibilitati sunt.eolienele nu sunt sustenabile acolo unde viteza vantului este sub media vitezei vantului , insa in zone precum dobrogea trebuie profitat la maxim.spor

Link spre comentariu

S-a intamplat din cauza unui autor obscur de compendii de electronica care a considerat ca e dreptul lui sa ceara drepturi de autor pentru ca niste link-uri de aici trimiteau catre un site cu carti. Asa ca Vasile a luat decizia sa scoata toate link-urile si pozele ca masura de siguranta. Baza de date fiind enorma si nefiind suficienti oameni care sa selecteze aceste informatii, forumul a ramas asa. Acesta este raul cel mai mic, raul cel mare ar fi fost inchiderea forumului.PS: multumesc celor care mi-au oferit oportunitatea de a avea acces la carti cu informatii foarte utile, inclusiv lui Vasile.

Link spre comentariu

Sunt convins ca acel autor nu s-a nascut cu electronica in cap, a invatat-o de la inaintasi, a luat cateva piesulici si le le-a reasezat sa iasa ceva! e rusinos sa vrei drept de autor pentru o schema doua! de ce nu se da numele autorului obscur care vrea sa faca avere din parerile lui?Revenind! daca redresez curentul sus la generator e vreo problema? vreau sa transfer energia prin inele colectoare si daca fac redresarea sus mai scad din inele!

Link spre comentariu

Fiind offtopic se poate sa imi spuneti si mie despre ce autor este vorba ?Am cam lipsit o vreme de pe forum si cand am revenit am observat ca o parte din pozele efectuate de mine asupra unor dispozitive facute de mine disparusera. Faza nasoala este ca le-am sters din calculator si erau exclusiv pe elforum si o parte pe flickr.

Link spre comentariu

A invatat-o dar el a sintetizat cea ce e prezentat in lucrare .Pai cam asa stau lucrurile cu drepturile de autor ... cred ca este o portita prin care se poate reproduce parti din anumite carti -ce-mi vine acum in minte e acordul autorului (in scris) .E recomandat ,ai posibilitatea de racire fortata pt diode - eventual si stabilizeaza tensiunea tot acolo .

Link spre comentariu

m-apuc acuma si sintetizez tot forumul, scot o lucrare si va cer drepturi de autor, nu merge! dar iau 3-4 carti de acu 50 de ani le prelucrez si cer drepturi de autor pentru ca autorii is dincolo!tyc am doar o punte de 100ams care are 160grame, avantajul e trecerea a doar 2 fire! cicaracul meu nu va furniza mai mult de 30 de amperi, pot pune o punte de 160A dar are deja juma de kil si la varf conteaza! spun asta pentru suportarea de catre punte a scurtcircuitului!

Link spre comentariu

Revenind! daca redresez curentul sus la generator e vreo problema? vreau sa transfer energia prin inele colectoare si daca fac redresarea sus mai scad din inele!

Daca redresezi sus cu cc nu este recomandat coborarea din cauza pierderilor f mari cu cat sunt mai lungi cablurile cu atit peirzi ceva volti.
Link spre comentariu

La distanta scurta (cred ca eoliana e in varf ca si casa/locul de consum ,nu e vb de zeci/sute de metri) pirderile in cc sant cam aceleasi cu pierderile in ca. In ca se poate transforma valoarea tensiunii usor.

Link spre comentariu

curentul alternativ e mai usor de prelucrat, tensiunea care pleaca de la centrala este ridicata la sute de mii de volti si coborata la destinatie tocmai pentru reducerea intensitatii care necesita conductor gros! la tensiunile foarte joase folosite in acest domeniu ma gandesc ca alternativ sau continuu e acelas lucru pe un conductor care oricum trebuie sa fie gros si distanta de transport mica de cateva zeci de metri! am cablu de 4x6 si 2 posibilitati sa folosesc doar3 fire coborand cablul prin stalp sau sa cobor cu plus-minus doua cu doua pe langa stalp, in felul asta folosesc doar 2 inele colectoare care costa mult la dimensiunea asta!

Link spre comentariu

La distanta scurta (cred ca eoliana e in varf ca si casa/locul de consum ,nu e vb de zeci/sute de metri) pirderile in cc sant cam aceleasi cu pierderile in ca. In ca se poate transforma valoarea tensiunii usor.

Lucrand in domeniul supravegherilor video , suntem nevoiti uneori sa punem camere si la 50 - 100 metri . Un 12 V care pleaca din sursa , in 50 de metri ajunge undeva de 10-11V cel mult . De aceea lucram cu surse de tensiune cu compensare . Un semireglabil care regleaza din sursa in comutatie tensiunea livrata exact cu tensiunea pierduta. Nu uita ca , conductorul isi modifica rezistivitatea si in functie de temperatura .Cel mai ok este in C.A. iar apoi prelucrat la destinatie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări