Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Marcel zicea ceva de experimentat acum 2 ani... . Experimentele se fac practic , efectuate virtual se numesc simulari . Aplicare a 2 elici coaxiale s-a facut din 1917 http://crimso.msk.ru/Images6/AI/AI58-3/7-2.jpg . Peste 20 de ani ,in celalalt razboi au mai facut ceva : http://www.airpages.ru/mt/do335_39.jpg (pacat ca erau la fundul sacului cu resursele) .

:aplauze ...dar topicul acesta se numeste "eoliana mea de 2,5 kW"deci sa revenim la asta daca vrei!...Experimente fac cei fara resurse, adica eu, ceilalti fac proiect-prototip-produs finit!Am sa-ti dau exemplu de un "experiment" legat de aceast stator mobil!...se ia un motor de CC, deci cel mai simplu generator de curent, se fixeaza axul acestuia in menghina,si se invarte corpul motorului!...este o idiotenie, dar produce curent electric!...acum mergemmai departe cu "experimentul" si montam pe axul acestuia un lagar cu suport; suport pe care il fixam in aceasi menghina, si invartim in sens contrar rotorul, respectiv corpul motorului!...asta nu mai esteidiotenie!...trebuie sa ne preocupam de a monta inelele colectoare, ca sa fie treaba "treaba"!...multumesc ptr ascultare
Link spre comentariu

victor daca multiplici turatia axului cu 2 adica o elicee mai rapida sau eventual un multiplicator obtii acelasi lucru , de ce te scarpini cu mana dreapta la urechea stanga ,si nici macar nu te manca ,ce defapt te manca urechea dreapta ? diga ?

Link spre comentariu

victor daca multiplici turatia axului cu 2 adica o elicee mai rapida sau eventual un multiplicator obtii acelasi lucru , de ce te scarpini cu mana dreapta la urechea stanga ,si nici macar nu te manca ,ce defapt te manca urechea dreapta ? diga ?

..."diga" este la imperativ, "dime" mai ptr forum!ptr ca am timp am sa-ti raspund!...cu o intrebare: stii de pierderile din lantul cinematic?merci
Link spre comentariu

Salut Victor, practic am sudat pe 2 lagare suportul statorului si pe celalalt suportul discurilor am asamblat generatorul l-am prins pe o mengina si l-am invirtit ,in gol nici o problema dar cind am pus un bec intre faze statorul nu se mai invirtea si tindea sa aibe aceasi rotatie ca magneti acolo mi-am dat seama ca se complica treaba si am abandonat proectul. Si eu ma gindeam atunci la o verticala cu palele de la stator prinse in partea de jos a generatorului si celelalte deasupra pt a evita turburentele din interiorul palelor.

Link spre comentariu

Salut Victor, practic am sudat pe 2 lagare suportul statorului si pe celalalt suportul discurilor am asamblat generatorul l-am prins pe o mengina si l-am invirtit ,in gol nici o problema dar cind am pus un bec intre faze statorul nu se mai invirtea si tindea sa aibe aceasi rotatie ca magneti acolo mi-am dat seama ca se complica treaba si am abandonat proectul. Si eu ma gindeam atunci la o verticala cu palele de la stator prinse in partea de jos a generatorului si celelalte deasupra pt a evita turburentele din interiorul palelor.

...cu calm se rezolva totul!...de la inceput am spus ca vreau asta ptr verticale!...ptr ca turatia este cel mult 1; 1,2 TSR!, deci la 50 km/h, 200 rot/min, in schimb are "cuplu" mare!Cat priveste generatorul, aici se complica treaba!...in engleza ii zice "cogging", adica forta cu care vor sa se suprapuna magnetii pe centrul bobinei!...la bobinele cu intrefier este mult mai accentuat,de acea sunt mai performante! Ptr a inlatura acest efect cel mai simplu este dispunerea magnetilor deviati de axa cu 18-30 grade, ptr a ataca progresiv!...bineinteles daca se respecta regula de 3 bobinela 4 magneti!...de aceea ai abandonat proiectul! Oricum se invartea greu!Daca il mai ai si imi trimiti o poza iti spun cum se poate modifica, sa nu mai "agate" IN SARCINA!bafta
Link spre comentariu

Experimentele face toata lumea (cum poti sa dai garantie la un produs care teoretic functioneaza perfect? ) numai cantitatea lor pana la obtinerea rezultatului dorit difera.Ai dreptate cu menghina, pt evitarea colectorului am folosit un bec iar datorita inertiei ochiului imaginea in functionare e un cerc luminos si apreciat energia generata dupa cum a luminat .Cu ceva ani in urma am fost la capitolul dinastarter ,mai exact cand am luat primul 'motor' - un Manet . In stilul acesta sant motoarele de la unele masini de cusut si motoarele (termice, in 2 timpi -Niueport 11 'Bebe'). Daca vrei sa obti o eoliana care sa functioneze in orice conditii de vant ,elicea cu pas variabil e solutia . Sau ai nevoie de o eoliana care sa functioneze la viteza vantului mica?

Link spre comentariu

Experimentele face toata lumea (cum poti sa dai garantie la un produs care teoretic functioneaza perfect? ) numai cantitatea lor pana la obtinerea rezultatului dorit difera.Ai dreptate cu menghina, pt evitarea colectorului am folosit un bec iar datorita inertiei ochiului imaginea in functionare e un cerc luminos si apreciat energia generata dupa cum a luminat .Cu ceva ani in urma am fost la capitolul dinastarter ,mai exact cand am luat primul 'motor' - un Manet . In stilul acesta sant motoarele de la unele masini de cusut si motoarele (termice, in 2 timpi -Niueport 11 'Bebe'). Daca vrei sa obti o eoliana care sa functioneze in orice conditii de vant ,elicea cu pas variabil e solutia . Sau ai nevoie de o eoliana care sa functioneze la viteza vantului mica?

uite ca ai prins idea!...DA, vreau sa scoata cativa W amarati la 3-5 km/h, adica continuu!...si asta nu poate face decat o verticala!...pe cine ar interesa cativa Watt "sinceri"?...pe nimeni APARENT!matematica spune ca poate sa produca 500-600 kw/an, ORIUNDE IN LUME! Am sa dau exemplu eoliana lu' Arcadius: este instalata in cea mai buna zona a Romaniei; are pick-power de vreo 3 kW, sa-l intrebam, ptr ca stiu ca are contor, cat produce pe an?...si ai sa vezi cum se lasa lumea de construit eoliene!bafta
Link spre comentariu

Pt eoliana sant necesare materiale in valoare 3000 lei (la 0,2lei/kW => poti cumpara 15 000kW) .La astea se mai aduga si pretul accumulatorilor. Presupunand ca amplasarea e intr-o zona favorabila si produce mai tot timpul tot are aplicatie numai in zonele izolate ,fara curent (din pdv economic) .

Link spre comentariu

Pt eoliana sant necesare materiale in valoare 3000 lei (la 0,2lei/kW => poti cumpara 15 000kW) .La astea se mai aduga si pretul accumulatorilor. Presupunand ca amplasarea e intr-o zona favorabila si produce mai tot timpul tot are aplicatie numai in zonele izolate ,fara curent (din pdv economic) .

Asa este! Noi cu totii visam acea independenta energetica, care te face cu adevarat liber!Facand o eoliana, nu ai facut mare "afacere", dar ti-ai castigat o parte din independenta!...Noi la firma avem eoliene bune, dar costa 5000 de euro, si daca nu ai casa in zona cu vant, pur si simpluai aruncat banii!.. :daOff topic: in perioada 1987-1992 aveai motocicleta?...daca da, s-ar putea sa ne cunoastem!...ptr ca ne cunosteam cu totii in acea perioada!
Link spre comentariu

nenea victor , 1 nu cita postul anterior ca umplii pagini de pomana 2 daca vrei sa obtii o mai mare eficienta la un vant slab nu invarti si statorul , treaba se complica, perii colectoare , pierderi mari pe perii, mai multe piese in miscare , risc crescut la defect , intretinere , echilibrare dinamica a statorului care nui chiar asa de usoara , MAI BINE dublezi nuamarul de poli si ai rezolvat problema :101off topic , sigur lucrezi la CEMEX in Bunol si tot te uiti la moristile alea de pe deal :rade:

Link spre comentariu

nenea victor , 1 nu cita postul anterior ca umplii pagini de pomana 2 daca vrei sa obtii o mai mare eficienta la un vant slab nu invarti si statorul , treaba se complica, perii colectoare , pierderi mari pe perii, mai multe piese in miscare , risc crescut la defect , intretinere , echilibrare dinamica a statorului care nui chiar asa de usoara , MAI BINE dublezi nuamarul de poli si ai rezolvat problema :101off topic , sigur lucrezi la CEMEX in Bunol si tot te uiti la moristile alea de pe deal :rade:

ya voy a discutir contigo!..."nenea victor" es un amigo tuyo, y te lo puedes permitir hablar asi!ademas que los nombres se deben escribir con majusculas!Lo de generadores eolicos, algunos como tu, lo sabe todo!bafta
Link spre comentariu

O posibilitate e si rotirea statorului - rusi au facut elicoptere pe acest principiu (existenta a 2 elici in contratimp) .

Cred ca nu are relevanta ca principiu, ptr eoliana!...eoliana foloseste forta vantului,in schimb motoarele respectiv elice, turbina, ce-o fi ar "crea vant"!...de acea unghiurile de la elicea de avion sunt f diferite de cele de la eoliana!Aceasta varianta de 2 elici in sens contrar, ar merge la o distanta "x" una de cealalta, din cauza turbulentelor! Aceasta distanta "x" ar putea fi, dupa mine, cel putin egala cu diametrul!Ma repet, si spun ca vorbeam de verticala! Orizontala nu are nevoie de asa ceva!...Apropo, vreau sa te intreb ceva: 4 bobine din cu de 2, sa zicem, cu 10 spire, cositorite intre eledin 10 in 10 cm,...poate spun o prostie, dar chiar nu stiu, ar avea mult mai mica inductanta, decat o bobina din acelasi fir, de 2, cu 40 de spire?...ptr ca cele 4 lipite intre ele ar da 40 de spire!merci ptr raspuns
Link spre comentariu

O posibilitate e si rotirea statorului - rusi au facut elicoptere pe acest principiu (existenta a 2 elici in contratimp) .

da este si asta o posibilitate si nu e imposibil de realizat,insa costurile de executie intretinere fiabilitate sunt cu mult mai mari fatza de dublarea numarului de poli, si ceva mai multa sarma .in rest toate cele bune .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări