Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Arcadius,cam ce valoare au condensatorii...cei din Australia au pus 820 respactiv 1500 uF!cam greu de gasit asa "pachet"

Asa este nu am avut eu asa de mari daca gaseam mai mari poate ca era mai bine.Pe alternativ nu stiu de care am pus oricum sunt mici iar cel pe continu il am de 50v2200uF.Pe cati v au pus ceio din australia?
Link spre comentariu

Condensatorii maresc eficienta in sensul obtinerii unei tensiunii mai 'curate' (netezirea tensiunii ) . Defazeaza tensiunea fata de curent (in ca) iar in continuu inmagazineaza energie pe care o elibereaza cand scade cea generata .Condensatorul consuma la incarcare energie dar o cedeaza la descarcare .

Link spre comentariu

Condensatorii maresc eficienta in sensul obtinerii unei tensiunii mai 'curate' (netezirea tensiunii ) . Defazeaza tensiunea fata de curent (in ca) iar in continuu inmagazineaza energie pe care o elibereaza cand scade cea generata .Condensatorul consuma la incarcare energie dar o cedeaza la descarcare .

Oricum are un consum pentru ca si acolo sunt pierderi nui asa? orice piesa electronica are un consum cand este alimentata...Dar oricum daca e pus in locul unde trebuie sa faca ceva util numai conteaza consumul.O intrebare pentru elctronisti pe ce tensiune pot sa folosesc condensatori pe alternativ ? ma gandesc pe viitor sa caut sa maresc capacitatea lor.
Link spre comentariu

Asa este nu am avut eu asa de mari daca gaseam mai mari poate ca era mai bine.Pe alternativ nu stiu de care am pus oricum sunt mici iar cel pe continu il am de 50v2200uF.Pe cati v au pus ceio din australia?

uite aici extras din dezbaterea lor:"Sistemul meu este 48V nom baterie, iar condensatorii de pe quadrupler sunt 200VDC spate în spate 220uF, cu 10A 200V rctifiers pod. Capacele de pe dublor sunt 350VDC spate în spate 560uF, cu redresoare 35A pod. Exista 2 seturi de capace de serie. Un set este 350VDC spate în spate 820uF cu redresoare 35A, și există un set paralel al doilea 180VDC spate în spate cu 1500uF 35A redresoare punte. După cum se dovedește, toate capacele trebuie să fie doar 200V evaluat. Moară de vânt meu este evaluat 1500W...."dupa cum vezi au pus si inainte si dupa redresare!
Link spre comentariu

condensatorul nu trebuie pus inainte de punte ci dupa, in paralel cu tensiunea! daca il pui serie pe alternativ nu faci decat sa introduci o pierdere in sistem! condensatorul in paralel dupa punte va ridica tensiunea dar nu si intensittatea si mai mult strica acumulatorul! O BATERIE DE ACUMULATORI SE INCARCA IN CURENT CONTINUU PULSAT(NE FILTRAT PRIN CONDENSATOR) ,nu recomand folosirea condensatoarelor decat in cazul gresirii statorului pentru ridicarea tensiunii de incarcare !

Link spre comentariu

condensatorul nu trebuie pus inainte de punte ci dupa, in paralel cu tensiunea! daca il pui serie pe alternativ nu faci decat sa introduci o pierdere in sistem! condensatorul in paralel dupa punte va ridica tensiunea dar nu si intensittatea si mai mult strica acumulatorul! O BATERIE DE ACUMULATORI SE INCARCA IN CURENT CONTINUU PULSAT(NE FILTRAT PRIN CONDENSATOR) ,nu recomand folosirea condensatoarelor decat in cazul gresirii statorului pentru ridicarea tensiunii de incarcare !

Tocmai in asta consta "frumusetea" experimentului: SE PUN IN SERIE ,si creste curentul...bineinteles ca si tensiunea!...merita sa-l analizezi 10 min:http://www.thebackshed.com/windmill/articles/GordonsCapMod.asp..."In my arangement, the quadrupler passes approx 1A at full power, the doubler passes approx 5A, and the series caps pass 25A"...zice, cel care a facut experimentulMai mult ca sigur ca a folosit un MPPT!bafta
Link spre comentariu

Va salut, vreu sa va intreb si tot odata o explicatie , ca daca un generator produce atit cat poate... spui ca prin condensatori creste energia, de unde apare acest castig daca arfi asa ceva deja discutam de perpetuum mobile eu cred ca tot ce poate el sa faca in locul acela e sa reduca pulsatile produse de magneti , (filtreaza) in schimb cu cat se pune capacitate mai mare cu atit consuma si condensatorul mai mult .Tot ce stiu e ca pana si un conductor cu cat e pus mai subtire cu atit apare ca un consumator pentru ca acolo sunt pierderi .

Link spre comentariu

Tot ce stiu e ca pana si un conductor cu cat e pus mai subtire cu atit apare ca un consumator pentru ca acolo sunt pierderi .In curent alternativ ,puterea este egala cu U*I*cos fi ; U,I,defazajul sant variabile ,cu condensatoare produsul intodeauna e mai mic decat in cazul neutilizarii lor dar e mai util .Adica se poate folosi energia obtinuta in mai multe aplicatii si este mai 'curata' (in cc este mai neteda).O alta solutie pt acest fenomen e generarea pe mai multe faze (6) .Se leaga tot a 6 bobina la faza A ,... (ca si la trifazic). Redresarea e cu o punte cu 6 faze , 6 diode duble .Defazajul intre faze e 120 grade pt trifazic si 60 grade pt hexafazic.

Link spre comentariu

Condensatoarele nu pot mari puterea electrica a unui generator. Pot imbunatati adaptarea acestuia la sarcina (bateria) daca tensiunea necesara pe sarcina este mai mare sau mai mica decat cea generata intr-un anumit regim de functionare. La alt regim de functionare condensatoarele pot avea efect contrar. Daca generatorul are reglaj automat al excitatiei nu mai apare problema adaptarii.

Link spre comentariu

Ca bine zice puriu , reglarea excitatiei .

Aici prin slabirea campului ,indepartarea/apropierea platoului cu magneti in functie de turatie. Cel mai usor e prin ecranarea campului dar presupune o constructie concentrica .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări