Vizitator tyc Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 La poliesterica se pune 1...2% intaritor .Daca pui mai mult se incalzeste iar daca f mult ia foc .La 1l se pune 10ml (o siringa e ok pt dozaj iar pt rasina o sticla de suc) si cum vremea s-a mai racit cam in 2...3zile e tare . Poliesterica in mod normal (temp de 25C) si 2% ajunge in stare de gel in 2h (se observa vizual prin schimbarea culorii -devine galbuie) . Link spre comentariu
9victor Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 ...trebuia rotunjita colturile alea infraneaza vantul .din aceata poza nu prea se vede dar este destul de "aerodinamic"...ai aici poza de sus:http://imageshack.us/a/img856/3637/img0035bz.jpgmultumesc ptr comentariu Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Arcadius aere dreptate , oricum se formeaza turbulente inplanurile de separatie (muchii) . Infunda golurile cu chit si netezeste ulterior suprafetele -masoara viteza inainte si dupa pt rezultate. Link spre comentariu
9victor Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 da, cred ca am sa schimb aceste 2 fatete cu un semicerc de raza asemanatoare!in fond sfera+con (picatura de apa in cadere), are f bun coeficient aerodinamic!multumesc ptr raspuns Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 fetele pe care ti le-a indicat arcadius merg dintr-o teava mai mica in diametru dar dupa mine paletele sunt la distanta prea mare, ideea de a folosi ambele fete ale palei este super tare dar ramane aer captiv in interior cu o presiune care poate fi folosita, eu as inalta paleta si as micsora diametrul rotorului, ca sugestie: Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 am desenat cam aiurea, dar am modificat putin! poate gresesc, combateti! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Efectul Coanda . Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 tyc termino cu prostiile unii o iau poate de buna , efectul coanda se refera la curgerea unui fluid la un perete invecinat :bataiecostiunium nu ai gresit cu nimic , totul trebuie calculat , la marimi si distante ma refer , dupa cum ai desenat tu acolo ori micsorezi diametrul turbinei ori maresti pala , cursul de aer trebuie deviat pe un curs normal astfel incat sa nu creeze presiuni pozitive in varful palei secunde , trebuie evitate si turbulentele de siaj care se creaza. spor Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Ok: hai sa explic sa intelegi si tu. Datorita efectului Coanda directia curentilor de aer e diferita un pic si incurca socotelile p'acolo ,no bine? Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Nu ma refer la nici un coanda sau ce o mai fi eu am spus dupa parerea mea partea unde am desenato va trebui rotunjita la o anumita turatie se produce un efect de infranare .Partea care taie vantul trebuie rotunjita ori ca e pala VERTICALA sau ORIZONTALA.Cu toate ca se vede putina ondulatie dar nu e suficient partea aceia va agata vantul si mai nou se va auzi si un fosnet .Asta e parerea mea omul poate face cum doreste in timp o sa hotarasca singur unde trebuie umblat. Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 no bine, aerul din interiorul turbinei trebuie evacuat, pe sus pe jos sunt capace! singura posibilitate e prin deflectarea aerului din spatele paletei atacate in deflectorul paletei iesita din vant, fapt care o si accelereaza! zic si io! Link spre comentariu
9victor Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 multumesc lui @arcadius si @costinium6 ptr comentarii si ajutor!...eu am incercat sa va arat idea de a folosi ambele laturi ale palei, care bineinteles ca se poate perfectiona!Deja lucrez la asta! Aerodinamica, nu este tocmai punctul meu "fuerte", dar stiu ca unei sfere, punandu-i o un con, este mai aerodinamic decat sfera! ...acum cu cat conul este mai lung, respectiv inalt, cu atat este mai aerodinamic!...exemplu palele de laorizontala care sunt foarte subtiri, aerodimamice, noi nu le vrem!...ptr zgomot si siguranta!...mereu trebiue sa facem compromisul intre eficienta si siguranta!...armonie as zice eu!Ce ar fi interesant, este ca @arcadius are dreptate, la viteze mari "suiera", nu foarte strident,abia perceptibil!...eu cred ca ar fi de la coada curbata, ptr ca aerul ramane "prizonier" in centrul turbinei!In cateva zile am sa va arat ambele variante video!As vrea sa intreb ceva ce nu-mi iese mie: o sageata "militara" sau de vanatoare, lansata din arc,ce credeti voi ca suiera in aer: varful sau pana de la coada?...multumesc tuturor Link spre comentariu
9victor Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 am desenat cam aiurea, dar am modificat putin! poate gresesc, combateti!ai dreptate in a micsora raza si a mari inaltimea...insa eu vroiam o simetrie de care se tot vorbeste la Lenz2 sau C-rotor!...in fond este ceva asemanator, insa aceasta varianta are 6 pale!...ptr curba de la coada! ...Ce ai desenat cu galben, profilul frontal al palei, cred nu ajuta la impingere din exterior, iar devierea fluxului din interiorul turbinei spre palele interioare, se complica mult din cauza curentilor care iau nastere in interiorul turbinei!...acesti curenti pot sa aiba de 2-3 ori viteza vantului!Uite aici, simularea despre ce vorbeam! Omul si-a petrecut multe ore, ca sa ajunga la concluzia cacea mai buna "wind turbine" este nici mai mult nici mai putin decat...LENZ2! Cat despre viitorul "turbinei mele", ideal ar fi sa am construite 4 su 5 turbine cu profile diferite de aripa, puse pe un suport comun, fiecare cu incarcare egala,aici ma refer la generator!...asa ar trebui sa ne arate care varianta ramane, cea mai eficienta!...eu cred f tare in aceasta varianta de verticala, ptr ca are avantajul de "dubla" aripa, din a prelua vantul din interior si exterior pe circumferinta!Am sa revin cu detaliisucces Link spre comentariu
9victor Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 ...ptr ca am monopolizat discutia, vreau sa va propun spre studiu FOLOSIREA CONDENSATORILOR PTR MARIREA EFICIENTEI GENERATORULUI de curent cu magneti permanenti.... http://www.thebackshed.com/windmill/articles/GordonsCapMod.asp... Baietii astia din Australia spun ca punand in serie un electrolitic nepolarizat pe fiecare faza, creste I (amperajul) cu 15-20%! ...cam mult nu!...ei au facut teste pe un generator cu intrefier! Eu ce-mi aduc aminte de la scoala (am terminat liceul in 1984) , este ca "deplasarea dirijata a purtatorilor de sarcina, se numeste CURENT ELECRTIC", deci nu prea "imi pot da cu parerea".... Am putea sa-l rugam pe @Arcadius sa faca experimentul!...daca nu l-a facut deja! multumesc ptr rabdare Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2012 ...ptr ca am monopolizat discutia, vreau sa va propun spre studiu FOLOSIREA CONDENSATORILOR PTR MARIREA EFICIENTEI GENERATORULUI de curent cu magneti permanenti....http://www.thebackshed.com/windmill/articles/GordonsCapMod.asp...Baietii astia din Australia spun ca punand in serie un electrolitic nepolarizat pe fiecare faza, creste I (amperajul) cu 15-20%! ...cam mult nu!...ei au facut teste pe un generator cu intrefier! Eu ce-mi aduc aminte de la scoala (am terminat liceul in 1984) ,este ca "deplasarea dirijata a purtatorilor de sarcina, se numeste CURENT ELECRTIC", deci nu prea "imi pot da cu parerea"....Am putea sa-l rugam pe @Arcadius sa faca experimentul!...daca nu l-a facut deja!multumesc ptr rabdareSalut asa ceva eu folosesc de mai demult timp pe fiecare faza ,am cate un condensator fara polaritate chiar si un condensator pe continu . Nu stiu care e diferenta stiu doar ca ajuta condensatorii alimentare continua fara inpulsuri inainte fara la turatie mai mica se vedea pe bec cum pulsa acum parca arde continu . Mai stiu ca, condensatorul odata pus acolo mai consuma si el sa se incarce in cazul generatorului meu are de unde consuma. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum