Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Vizitator geogel

Salut , sint nou pe acest forum si imi place discutile despre energie eoliana, mai mult ca eu am construit un generator de 2,5kw si pot spune ca sunt aproape dependent de propria energie .Daca doreste cineva sa-mi vada eoliana pot sa postez pozele si sant gata sa ajut si pe alti care vor sasi construiasca eoliana .

Va salut domnule Arcadius, va rog sa ma ajutati cu o invormatie, de unde pot cumpara magnetii si solutia pe baza de rasina, si cum se numeste solutia, si unde o pot gasi ? va multumesc :reytre
Link spre comentariu

Magneti sant pe net ,Arcadius cred ca te va lamuri unde e cel mai convenabil.Rasina e formata din 2 substante ,rasina propriu zisa cu preactivator si intaritorul (metaetilcetona -MEC) ;se vand in acelasi loc iar amestecul e 1...2% MEC .Costul kitului (rasina+MEC) e de 30lei /2kg -cel putin atit era in iarna . Rasina e verde iar in bataia soarelui are tenta albastruie ,se foloseste la fibra de sticla .

Link spre comentariu

Salut , sint nou pe acest forum si imi place discutile despre energie eoliana, mai mult ca eu am construit un generator de 2,5kw si pot spune ca sunt aproape dependent de propria energie .Daca doreste cineva sa-mi vada eoliana pot sa postez pozele si sant gata sa ajut si pe alti care vor sasi construiasca eoliana .

Va salut domnule Arcadius, va rog sa ma ajutati cu o invormatie, de unde pot cumpara magnetii si solutia pe baza de rasina, si cum se numeste solutia, si unde o pot gasi ? va multumesc :reytre
Salut, rasina se numeste epojet epoxidica si se poate gasi pe net dca scri asa cum se numeste.Magnetii se gasesc tot pe net acum trebuie sa compari preturile incearca http://www.euromagnet.ro/produse/magneti-neodim/ parca. acum trebuie sa te hotarasti si ce putere vrei generatorul... in functie de asta se aleg marimile magnetilor si cati poli, pentur o verticala artrebuii mai multi poli pentru o turatie cat mai mica , pentru orizontala se merge pe 12poli 24buc.
Link spre comentariu

Magneti sant pe net ,Arcadius cred ca te va lamuri unde e cel mai convenabil.Rasina e formata din 2 substante ,rasina propriu zisa cu preactivator si intaritorul (metaetilcetona -MEC) ;se vand in acelasi loc iar amestecul e 1...2% MEC .Costul kitului (rasina+MEC) e de 30lei /2kg -cel putin atit era in iarna . Rasina e verde iar in bataia soarelui are tenta albastruie ,se foloseste la fibra de sticla .

Rasina folosita pentru fibra de sticla se numeste poliesterica nu este recomandata pentru turnarea statorului din cauza incalzirii se ovalizeaza statorul . epoxidica este mai scumpa dar merita .Spun asta pentru ca a fost testata.
Link spre comentariu

Subscriu.Rasina poliesterica se poate folosi acum ca temperaturile au scazut dar cantitatea de intaritor trebuie sa fie spre minim (1%) si implicit creste timpul de solidificare .Turnarea sa inceapa spre seara si lasat la intarit peste noapte ,afara dar ferita de ploaie (rasina reactioneaza violent la contactul cu apa) .

Link spre comentariu

daca la poliesterica dupa turnare o presez cu capac si nu o las sa se deformeze nu se crapa la intarire? e diferenta mare fata de epoxi ca pret, dar mai e un aspect, intre cele doua rasini intarite si maturate in care bagi pistolul de lipit mai repede? despre statorul pe care l-am postat mai sus nu are nimeni vreo parere? l-am vazut cu ochii mei furnizand 8 amperi impreuna cu invertorul, la dimensiunea lui ceva nu se leaga!

Link spre comentariu

care din cele doua rasini se topeste la pistolul de lipit si cat de repede una fata de alta! asta a fost intrebarea!

Rezista la temperaturi mari. am incercat eu sa incalzesc cu pistolul nu se topeste in schimb se farama in locul unde este incinsa.Stiu de la cineva ca rasina cu care se toarna fibra de sticla ,barci etc nu este buna in timp daca sta mult in soare apar crapaturi si riscul sa intre apa in stator e mare parerea mea e sa puneti rasina epoxidica chiar daca e mai scumpa e garantata pe viata. nu merita sa risti sa cumperi sarma si sa nu iasa asa ca la carte.
Link spre comentariu

Am facut rezervor de benzina pt motocicleta care sta numai in soare dar e vopsit . Natur si la nearmat nu a fost expus ,mergi pe epoxi sau foloseste poliesterica cu gelcoat /vopsit .

Link spre comentariu

Rezista la temperaturi mari. am incercat eu sa incalzesc cu pistolul nu se topeste in schimb se farama in locul unde este incinsa.Stiu de la cineva ca rasina cu care se toarna fibra de sticla ,barci etc nu este buna in timp daca sta mult in soare apar crapaturi si riscul sa intre apa in stator e mare parerea mea e sa puneti rasina epoxidica chiar daca e mai scumpa e garantata pe viata. nu merita sa risti sa cumperi sarma si sa nu iasa asa ca la carte.

legat de rasina epoxy, de unde se poate cumpara si la ce pret?...multumesc
Link spre comentariu

Cum aici vorbim despre eoliene, am sa va arat "jucaria" mea!

...in balcon fara incarcare, practic nu se opreste!

modelul este de 1:20, si are 50x50 cm!...fiind vorba de o verticala, as vrea sa va "dati cu parerea"

despre unghiuri si aerodimnamica!...bineinteles ca stiu ca randamentul ar fi in jur de 12-15%,

dar totusi sunt unii care nu prea dispun de vant, o verticala ar fi solutia!

multumesc tuturor

http://imageshack.us/a/img440/5358/img0033qq.jpg

Link spre comentariu

Cum aici vorbim despre eoliene, am sa va arat "jucaria" mea!...in balcon fara incarcare, practic nu se opreste!modelul este de 1:20, si are 50x50 cm!...fiind vorba de o verticala, as vrea sa va "dati cu parerea"despre unghiuri si aerodimnamica!...bineinteles ca stiu ca randamentul ar fi in jur de 12-15%,dar totusi sunt unii care nu prea dispun de vant, o verticala ar fi solutia!multumesc tuturorhttp://imageshack.us/a/img440/5358/img0033qq.jpg

Felicitari! frumos lucrat singura modificare trebuie facuta pentru aluneca mai usor in vant ,fata palei trebuia rotunjita colturile alea infraneaza vantul .

post-39624-139829506305_thumb.jpg

Link spre comentariu

Rasinile sunt de mai multe tipuri:epoxidica(cea mai recomandata pt statoarele noastre),poliuretanica(este mai elastica,e si mai scumpa deci nu e indicata) metacrilica(devine foarte dura in timp scurt dar degaja vapori toxici la polimerizare), poliesterica(la fel, intra in reactie extrem de rapid, exotermeaza, adica se incalzeste si daca ai scapat cu 5% mai mult intaritor, ai pus-o).Ce e foarte important la ultima este ca intra in reactie cu polistirenul(expandat sau extrudat), deci trebuie sa faci matrita din altceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări