Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

deci sa fiu mai axplicit! invertorul in cauza transforma energia de la un generator foarte fluctuant in fregventa si tensiune prin redresare, filtrare si mentinerea ei constante la 220v si 50hz fara utilizarea acumulatorilor tampon! adica realizarea unei eoliene sau hidro fara acumulatori! ce e drept s-a oprit vantu sau apa... gata!

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Nu inteleg de ce reticenta in a crede ca e posibil asa ceva;o tensiune variabila ca frecventa si tensiune intre anumite limite,e redresata,filtrata,adica transformata intr-o tensiune continuua variabila,care apoi alimenteaza o sursa in comutatie,care asigura la iesire o tensiune cvasisinusoidala de 230V,la 50Hz.Spre exemplu exista n surse in comutatie,care scot x volti la y amperi,cu o tensiune de intrare intre 90V si 230V.Intorcandu-ne la oile noastre,la ce foloseste sursa daca vantul nu mai bate?

Link spre comentariu

pisica matache, am vazut si aici si pe alte forumuri dorinta unora care vor sa excluda acumulatorii si pe buna dreptate ca sunt scumpi tare! exista solutia de a avea direct 220! cand nu bate vantul sa te rezumi la retea printrun mic ats sau daca nu e retea la o baterie incarcata printr-un redresor,,, sau un stator mixt! fiecare bobina sa fie dubla, una pt baterii si una pt invertor, zic si eu!

Link spre comentariu

asa este! eu as incerca treaba cu stator mixt dar magnetii mei sunt prea mici si nici nu am bani si timp sa fac statoare de proba!eu nu propun aici realizarea eolienelor direct la 220 dar am vazut mai in urma astfel de dezbateri si am venit cu solutia, am acest invertor si il dau celui care se incumeta la asa ceva! nu e ceva usor mai ales ca va trebui franare cu rezistenta de balast la tensiune mare!

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

asa este! eu as incerca treaba cu stator mixt dar magnetii mei sunt prea mici si nici nu am bani si timp sa fac statoare de proba!

Nu cred ca ar fi nevoie de stator mixt;presupunandu-se folosirea acumulatorilor,se pot incarca cu o sursa in comutatie alimentata de eoliana,sau chiar de pe iesirea invertorului.
Link spre comentariu

ai dreptate pisica matache dar pana ajung eu sa torn statorul mai am de facut butucul ca am renuntat la cel de dacie, mai am de prelucrat un disc in functie de butuc, asa ca pana la stator mai am timp de gandit la asta oricum invertoare de genul asta am doua!

Link spre comentariu

Adică convertor 3F AC_variabil -> DC -> 1F AC_230V/50Hz ?

Da!
Nui rau daca e posibil asa ceva ,numai ca nu cred ca poate sa mentina acea tensiune necesara alimentari invertorului de fapt tot sistemul acela e un consumator in sine si nu cred ca eoliana va pleca din loc ca atunci cand pleaca in gol pana ajunge la tensiunea bateriei si abia atunci apare acea rezistenta de incarcare cand elicea prinde viteza.In schimb cum au spus si cologi mai sus si cand ai nevoie de curent si atunci nu bate suficient cat sa atinga cel putin 100v vantul ce faci?oricum sunt multe dezavantaje pana la urma se gaseste bani pentru o baterie de 100A numai pentru a asigura pe timp de noapte alimentarea minima .
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

oricum invertoare de genul asta am doua!

Ce putere poate livra un invertor?Pune te rog o poza,sa vedem cum arata unul.Eu unul chiar ma gandesc daca n-ar putea fi reprodus home made un asemenea invertor.Daca nu indraznesc prea mult,o poza cu electronica din interior ar fi extrem de utila.Ideea de a alimenta direct consumatorii fara acumulatori,chiar cu dezavantajele mentionate,mi se pare interesanta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări