Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Revin cu un nou generator "gabarit" lam facut la cerere pentru cineva , magnetii folositi sunt 40x40x25mm neodymium.

statorul tipic 9bobini pentru 12 poli 3 bobini pe faza 102spire pe bobina ,din cauza magnetilor destul de inalti mi fost permis sa inalt bobina pana la 21mm ca intrefierul sa nu depaseasca acei 25mm cat are un magnet rezultatele sunt spectaculoase o sa le vedeti singuri.

post-39624-139829500099_thumb.jpg

post-39624-139829500107_thumb.jpg

post-39624-139829500114_thumb.jpg

post-39624-13982950012_thumb.jpg

post-39624-139829500126_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu ma pot lauda la fel ca Arcadius dar am terminat si eu turbina, astept vintul sa vad randamentul.

Arata bine o sa ai eficenta de 2-3 ori mai mare dar incearca cu pale putin mai late la virf ca la japoneji astept masuratori.
Link spre comentariu

Nu ma pot lauda la fel ca Arcadius dar am terminat si eu turbina, astept vintul sa vad randamentul.

Felicitarile mele , tot respectul pentru munca depusa singurul lucru vreu sa comenez , palele nu stiu daca o sa se invarta poate la vanturi de peste 7/8mpsec parerea mea sai faci palele clasice la detali te ajut si eu cum artrebuii sa iasa, in timp te vei convinge ca asa cum am spus asa este toata lumea dupa ce o ridica dau vina pe "nu bate vantul la noi", LA O SIMPLA ADIERE TREBUIA SA SE INVARTA.De multe ori am vazut ca lumea renunta la eoliene din cauza simpli elici norocul meu a fost ca leam reusit din prima si nu stiam cum e sa nu produca ma miram cand multi de pe net dadeau vina pe vant , sau ca "tu stai in dogrogea si de asta la tine totul decurge ca la carte " pana mam convins singur ca in toate astea stau aripile generatorului.Daca doreste cineva sa ma ocup eu la construirea elicii... ai astept pe privat .
Link spre comentariu

Mersi de raspunsuri .Aseara am observat o accelerare semnificativa a eliciei la un vint mediu . pale de lemn am sa-mi fac doar dupa ce reusesc sa schimb magneti cu alti mai mari dar la preturile astea sunt in asteptare de vremuri mai bune ,pe moment mai experimentez .

Link spre comentariu

Va salut! am pe la munca un alternator cu invertor, e cu magneti din ferita dar par mai puternici, impreuna cu invertorul este apt in a furniza 220v cu 8 amperi indiferent de turatie adica de la 1500 la 4000 rpm, sarma cu care e bobinat statorul (0.4) mi se pare cam subtire si spire cam putine. Nu am avut timp sa ma ocup de el, este dezvoltat de honda si echipeaza un generator insonorizat gen valiza! a incercat careva sa foloseasca un astfel de invertor in regim eolian? de fapt am doua invertoare de genul asta care sunt turnate intr-o cutie radiator si unul il pot da pentru experimente la cunoscatori in schimbul informatiilor despre el!

Link spre comentariu

Generatoarele cu magneti permanenti se preteaza la eoliene numai ca al tau e de 1500 rpm iar la eoliana trebuie unul care sa lucreze la 150rpm .

si 150rpm este mare , cat mai mic posibil adica 100rpm maxim ca un generator sa fie eficient. Generatorul de la colegul de mai sus gen honda nu sunt pentru eoliene ,turatia omoara speranta de a produce .Eu am experimentat un astfel de generator si pana la urma am facut o adaptare pe masina mea dacia , adica a mai pus o fulie la pompa de apa pentru al actiona la nevoie generatorul ..Pot sa spun ca sunt multumit de sistemul adaptat de mine , cum am transfermat o dacie pe GPL sa mearga la relanti 220v si 4/5kw e fain ca pe unde opresc in camp si pot sa sudez , sau sa repar masina cu sculele electrice ..... :rade:
Link spre comentariu

salut! eu spuneam despre invertor nu de alternator, referitor discutiilor despre eoliene de tensiuni mari de mai inainte! el cred ca lucreaza intre 100 si 350v si furnizeaza 220 stabil cu unda modificata! in ultimul meu post m-am referit la faptul ca am un astfel de invertor pe care il pun la bataie celui care se incumeta la o eoliana care sa furnizeze direct 220!

Link spre comentariu

salut! eu spuneam despre invertor nu de alternator, referitor discutiilor despre eoliene de tensiuni mari de mai inainte! el cred ca lucreaza intre 100 si 350v si furnizeaza 220 stabil cu unda modificata! in ultimul meu post m-am referit la faptul ca am un astfel de invertor pe care il pun la bataie celui care se incumeta la o eoliana care sa furnizeze direct 220!

Sa se lucreze direct pe 220v nu vad pe nimeni sa investeasca in acumulatiori atit de multi sa aibe incarcare 220v de geaba scade sectiunea conductoruli daca creste pretul bateriei pentru ca pretul acumulatorului este mai mare .. in plus turatia nu se poate stabiliza pentru 50Hrz din vant.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Stai sa inteleg:Ai un invertor sinus modificat si vrei sa-l donezi unui utilizator in schimbul informatilor despre el . Daca eoliana respectiva (unde este utilizat -propus pt) scoate 220 pure sinus ala-i putin cu probleme la mansarda sa vrea obtinerea 220 modificat . Si sa mai consume si pe invertor.Esti sigur ca nu incurci denumirile/definitiile? Daca ai o eoliana refaci bobinajul pt 220 iar daca nu e posibil cresti tensiunea cu transformatoare. O eoliana nu e un echipament mobil si greutatea totala nu conteaza.Se poate stabiliza si frecventa . Intrebare retorica : La o hidrocentrala scade nivelul apei si creste consumul la bornele generatorului .Ce se intampla cu frecventa?

Sa se lucreze direct pe 220v nu vad pe nimeni sa investeasca in acumulatiori atit de multi sa aibe incarcare 220v...

Exista aplicatii in care e necesara energia furnizata de 18 baterii de acumulatoare ;acu ce e ca le legi serie sau paralel?
Link spre comentariu

salut arcadius! nu conteaza fregventa eolienei, este clar ca aceasta nu poate avea 50 de herti, invertorul respectiv redreseaza si filtreaza curentul dupa care il retransforma in alternativ la 220vca, 50Hz indiferent de tensiunea si fregventa de la eoliana, cu conditia ca eoliana sa furnizeze intre100si 350volti!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Eu zic ca nu ai ce frecventa stabiliza .Acum apare un nou scenariu :-eoliana genereaza pe 220 (de fapt la reteaua nationala se foloseste 230) pt consum si printr-un traf (electronic sau electromagnetic) se incarca bateria de acumulatoare (24V) ;in situatia cand eoliana nu mai poate ,trece pe accu printr-un invertor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări