mișa Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Si hai sa-ti spun de ce conteaza magnetii: Cind bobina se apropie de magnet, toata energia e generata exclusiv de magnet. Cind bobina se departeaza de magnet, compensam atit energia data de magnet cit si energia generata electric. Niciodata nu vom putea genera mai mult decit pot sa genereze magnetii in faza de apropiere.. Link spre comentariu
franzm Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 @vfp_mihai "Cadelnita aia" a fost cunoscuta mult timp sub denumirea de "lampa lui Ilici". Scuzati off-topicul. Link spre comentariu
puriu Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 "Lampa lui Ilici" era becul electric. Cadelnita din poza este o lampa ruseasca cu petrol combinata cu o sursa termoelectrica pentru aparate de radio la baterii. Erau de doua feluri: unele dadeau numai tensiunea pentru filamente si mai aveau un vibrator pentru anodica, altele dadeau ambele tensiuni (2,2 V si 90 V). S-au fabricat aproape o suta de milioane. Randamentul era mic, dar valorificau o cantitate de caldura care se pierdea oricum. Link spre comentariu
mișa Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Vfp_mihai, am uitat sa-ti spun ca e foarte corect in animatia ta faptul ca miezul bobinei e coliniar cu magnetul la intrarea in cimp, dar la fel de importanta e si iesirea din cimp. De aia ziceam ca daca magnetii nu-s trapezoidali forma trapezoidala a bobinei nu e chiar asa importanta. Adica oricum, "treaba" e doar pe jumatate rezolvata. Nu ca nu ar merge, dar aici deja intram in discutii de finete care nu sunt prea importante pentru un constructor ca arcadius, care chiar face acasa eoliene functionale. (sau ma rog, cu zic unii "functionabile" ) Despre termogenerator putem discuta in sectiunea asta: viewtopic.php?f=183&t=39793&start=300 , unde l-am prezentat si am sa raspund la intrebari. De asemenea poate fi vazut si aici: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=2315 Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Aş dori să aduc o mică erată referitoare atât la descrierea din"Proradioantic" a acestui tip de generator cât şi la unele afirmaţiifăcute în acest topic.Termogeneratoarele funcţionează pe baza efectului Seebeck(mai este cunoscut şi sub denumirea de "Efect termoelectric direct").Efectul Peltier (despre care se pomeneşte eronat) este exact inversul său.Din datele pe care le deţin ştiam că termogeneratorul sovietic TГК-3nu produce direct tensiunea anodică, aceasta fiind obţinută cu ajutorulunui vibrator mecanic.(vezi şi topicul viewtopic.php?f=183&t=85805&view=next). Link spre comentariu
mișa Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Aş dori să aduc o mică erată referitoare atât la descrierea din"Proradioantic" a acestui tip de generator cât şi la unele afirmaţiifăcute în acest topic.Termogeneratoarele funcţionează pe baza efectului Seebeck(mai este cunoscut şi sub denumirea de "Efect termoelectric direct").Efectul Peltier (despre care se pomeneşte eronat) este exact inversul său.Din datele pe care le deţin ştiam că termogeneratorul sovietic TГК-3nu produce direct tensiunea anodică, aceasta fiind obţinută cu ajutorulunui vibrator mecanic.(vezi şi topicul http://elforum.info/viewtopic.php?f=183&t=85805&view=next).Da, iti dau dreptate, doar ca e fix inversul efectului Peltier, asa ca gresala nu e prea mare. (faptul ca intr-un sens se numeste cumva iar in celalalt sens se numeste altcumva e o idiotenie) In rest pot doar sa spun ca stii gresit. Asta e ultimul raspuns care il dau pe aceasta tema aici. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Iată două link-uri pe deplin edificatoare, pentru cine cunoaşte cât de cât alfabetul chirilic şi are răbdare să le parcurgă : http://oldradio.onego.ru/ARTICLES/RADIO/tgk.htm http://cianet.info/viewtopic.php?f=51&t=493 Probabil că termogeneratorul dvs. fie că este de un alt tip, fie a fost modificat de-a lungul timpului, practic reconstruit cu elemente capabile să furnizeaze cei 90 V pentru anodică. Link spre comentariu
arcadius Postat August 9, 2012 Autor Partajează Postat August 9, 2012 "cristian_draghiescu"] Bine si ce legatura are cu topicul respectiv? Link spre comentariu
arcadius Postat August 10, 2012 Autor Partajează Postat August 10, 2012 Pentru a mai reface din topic va pun si doua poze cu arcul montat pe unghiul cozii , cu aceasta modificare am reusit sa obtin de la vant 90A poate ca va fi si mai mult prin toamna .Ce parere aveti a mai atins cineva de la vant recordul acesta? va reamintesc pe voltmetru aveam 28/29v. ENERGIE GRATUIA !! . Link spre comentariu
aygun Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Eu as intreba altceva ! Cati din cei care comenteaza aici au facut o eoliana de 2,5 kW ? Cati din cei care comenteaza in acest topic au facut panouri solare care se rotesc dupa soare ? Iar aici subliniez facut panourile ptr ca omul a stati si le-a facut bucata cu bucata . Nici unul din panouri nu este de cumparat . Arcadius pe unde ai pozele cu panourile solare ca nu le gasesc ? Arcadius - asa , mai de la tara cum e el si cu gramatica uneori in piuneze a facut toate chestiile astea . Discutam cu el ( telefonic - inainte de a face cunostinta personal ) in legatura cu un mecanism de franare cu disc de aluminiu. Principiul se cunoaste : A fost utilizat si la cea mai rapida masina realizata dintr-un fost avion cu reactie . Franele sunt din discuri de aluminiu si magnetio de neodinium . Acelasi principiu dorea sa il implementeze si arcadius pe eoliana lui. Link spre comentariu
arcadius Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Arcadius pe unde ai pozele cu panourile solare ca nu le gasesc ?/quote] Aici sunt pozele ce a mai ramas din ele dupa problemele din staf ,cand au fost sterse .. viewtopic.php?f=74&t=65041&start=285 viewtopic.php?f=74&t=65041&start=240 viewtopic.php?f=74&t=65041&start=225 lipsesc acelea care aratau cum le lipeam de la A la Z.. Link spre comentariu
aygun Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Nu conteaza ca lipsesc cele in care aratai cum le lipeai ci important este pentru unii care poate INCA nu au parcurs topicurile respective cap coada si te tot iau la mistouri pe aici .Spre deosebire de unii care tot vorbesc pe aici si altceva nu fac tu prima data ai facut si abia pe urma ai venit si ai prezentat pe forum ceea ce ai facut iar mai apoi ai optimizat .Succes pe viitor prietene !Astept cu nerabdare poze cu panourile alea din "resturile" date ! Cu maiestria ta sper sa iasa ceva super . Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Si eu apreciez ambitia de a devenii "off-grid-er" (nu stiu daca a mai inventat careva termenul cu acest sens dar se potriveste, traducerea fiind "o persoana independenta electric de reteaua electrica clasica") dar mai ales ambitia de a face totul "in casa" si nu de a cumpara "gata facute".@arcadius: nu conteaza ca pozele nu mai exista, exista rezultatul final, eoliana cocotata pe stalp si panourile fixate pe mecanism ambele "pompand" energie in acumulatori. Eventual puteti face o poza de aproape, prin geam, la panouri in care sa se vada conexiunile, de exemplu. Daca e facut de mana dv. nu trebuie sa dati satisfactie celor care incearca sa va "intarate". Nu va cunosc personal dar va cunosc munca si am vazut cu cata pasiune si ambitie o faceti. Nu este o lauda ci doar un punct de vedere. Respect. Link spre comentariu
arcadius Postat August 15, 2012 Autor Partajează Postat August 15, 2012 Si eu apreciez ambitia de a devenii "off-grid-er" (nu stiu daca a mai inventat careva termenul cu acest sens dar se potriveste, traducerea fiind "o persoana independenta electric de reteaua electrica clasica") dar mai ales ambitia de a face totul "in casa" si nu de a cumpara "gata facute".@arcadius: nu conteaza ca pozele nu mai exista, exista rezultatul final, eoliana cocotata pe stalp si panourile fixate pe mecanism ambele "pompand" energie in acumulatori. Eventual puteti face o poza de aproape, prin geam, la panouri in care sa se vada conexiunile, de exemplu. Daca e facut de mana dv. nu trebuie sa dati satisfactie celor care incearca sa va "intarate". Nu va cunosc personal dar va cunosc munca si am vazut cu cata pasiune si ambitie o faceti. Nu este o lauda ci doar un punct de vedere. Respect.Multumesc pentru toate aprecierile . acum am facut pozele la toata instalatia . Link spre comentariu
ghecojo Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Arcadius pe unde ai pozele cu panourile solare ca nu le gasesc ?/quote]Aici sunt pozele ce a mai ramas din ele dupa problemele din staf ,cand au fost sterse ..viewtopic.php?f=74&t=65041&start=285viewtopic.php?f=74&t=65041&start=240viewtopic.php?f=74&t=65041&start=225lipsesc acelea care aratau cum le lipeam de la A la Z..Salutare maestre! Am inceput aseara sa citesc topicul asta unde ai inebunit pe toata lumea cu pasiunea ta. Din politete am zis sa citesc tot pana la pagina 73 pana a ma implica dar am intampinat grava neplacere de a nu mai gasi pozele la care te refereai si nu prea se mai leaga informatiile intre ele. Am inteles de ce (au fost probleme). Ca sa ajung la zi ma poti ajuta? Eventual pot da adresa de mail pe un mesaj privat. Sau mai simplu: unde te pot contacta fata in fata? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum