Vizitator sebi96 Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 ok am sa incerc sa fac rost de magneti din aiada,numai cu din aia se poate face daca as pune magneti normali nu ar merge sau ar da un randament mai rau?stiu ca acei magneti au o putere cam de vreo 10 ori mai mare ca unul normal Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 ok am sa incerc sa fac rost de magneti din aiada,numai cu din aia se poate face daca as pune magneti normali nu ar merge sau ar da un randament mai rau?stiu ca acei magneti au o putere cam de vreo 10 ori mai mare ca unul normalpai daca sti care e diferenta de ce ma mai intrebi? vrei sa produci mult dar fara sa investesti in calitate . cu alceva nu ai cum sa ajungi la performanta. Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 buna seara. ma poate ajuta cineva cu o schema pentru un controller de incarcare pentru o turbina eoliana de 400w 12v DC? schema sau eventual tot cablajul gata realizat , desigur contra cost. va multumesc Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Eu nu te cred ca generezi 2.5KW fara miezuri in bobina nici in timp de furtuna. :ras:Nu e fizic posibil. Calculati si testati....E o minciuna! Link spre comentariu
arcadius Postat Iunie 6, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2012 @misa, pe mine nu ma crezi sau...? Link spre comentariu
Vizitator tomapaul Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Buna ziua, In primul rand vreau sa stiti ca apreciez f mult ceea ce faceti voi , doar cu oameni ca voi se va schimba tara asta. Sunt un electronist amator si bineinteles pasionat de energiile regenerabile dar cel mai mult sunt indragostit de eoliene. Am facut si eu o mica morisca (1m diam elice) care am amplasat-o pe acoperisul casei si care imi aprinde cateva leduri pe alea din curte. Generatorul l-am realizat dintr-un motor de curent continuu dintr-o imprimanta (magnetii pe rotor.) Statorul l-am rebobinat in asa fel incat sa obtin maxim din el. produce undeva la 6V si 1.5 A masurati in scurt circuit. Acum vreau sa fac un generator de putere ceva mai mare sa fie capabil sa incarce o baterie ca urmare sa aprind si eu vre-o 2-3 becuri economice. Avand in vedere ca locuiesc in Baia Mare iar aici vantul nu prea bate nu vreau sa investesc f multi bani . Ideea ar fi sa modific in alternator auto. Rebobinare stator, 3 faze , o faza urmand sa fie formata din 12 bobine. Pentru rotor as vrea sa inlociesc bibinajul cu un magnet intre cele 2 armaturi sau sa il modific in asa fel incat sa plasez pe diametrul lui 12 magneti (arc de cerc sau paralelipipedici). Diametrul elicei as vrea sa il fac undeva va 2,5m. Avand in vedere ca nu am prea multa experienta in acest domeniu va rog sa imi spuneti daca are rost sa ma apuc de munca cu acest alternator. Sau ceva sfaturi de imbunatatire a acestui proiect. Va multumesc tare mult. O zi buna Link spre comentariu
arcadius Postat Iunie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2012 Buna ziua, In primul rand vreau sa stiti ca apreciez f mult ceea ce faceti voi , doar cu oameni ca voi se va schimba tara asta. Sunt un electronist amator si bineinteles pasionat de energiile regenerabile dar cel mai mult sunt indragostit de eoliene. Am facut si eu o mica morisca (1m diam elice) care am amplasat-o pe acoperisul casei si care imi aprinde cateva leduri pe alea din curte. Generatorul l-am realizat dintr-un motor de curent continuu dintr-o imprimanta (magnetii pe rotor.) Statorul l-am rebobinat in asa fel incat sa obtin maxim din el. produce undeva la 6V si 1.5 A masurati in scurt circuit. Acum vreau sa fac un generator de putere ceva mai mare sa fie capabil sa incarce o baterie ca urmare sa aprind si eu vre-o 2-3 becuri economice. Avand in vedere ca locuiesc in Baia Mare iar aici vantul nu prea bate nu vreau sa investesc f multi bani . Ideea ar fi sa modific in alternator auto. Rebobinare stator, 3 faze , o faza urmand sa fie formata din 12 bobine. Pentru rotor as vrea sa inlociesc bibinajul cu un magnet intre cele 2 armaturi sau sa il modific in asa fel incat sa plasez pe diametrul lui 12 magneti (arc de cerc sau paralelipipedici). Diametrul elicei as vrea sa il fac undeva va 2,5m. Avand in vedere ca nu am prea multa experienta in acest domeniu va rog sa imi spuneti daca are rost sa ma apuc de munca cu acest alternator. Sau ceva sfaturi de imbunatatire a acestui proiect. Va multumesc tare mult. O zi bunaDa avind in vedere pretul materialelor pentru constructia unui generator mai performant , se poate merge si pe un alternator dar tot trebuie pusi maneti permanenti sa reduci din frecare . Tot secretul sta in pale cu cat elicea e facuta mai bine cu atit va produce ciar si cu tot felul de dinamuri , spor la treaba . Link spre comentariu
Vizitator omyr2006 Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Buna ziua, In primul rand vreau sa stiti ca apreciez f mult ceea ce faceti voi , doar cu oameni ca voi se va schimba tara asta. Sunt un electronist amator si bineinteles pasionat de energiile regenerabile dar cel mai mult sunt indragostit de eoliene. Am facut si eu o mica morisca (1m diam elice) care am amplasat-o pe acoperisul casei si care imi aprinde cateva leduri pe alea din curte. Generatorul l-am realizat dintr-un motor de curent continuu dintr-o imprimanta (magnetii pe rotor.) Statorul l-am rebobinat in asa fel incat sa obtin maxim din el. produce undeva la 6V si 1.5 A masurati in scurt circuit. Acum vreau sa fac un generator de putere ceva mai mare sa fie capabil sa incarce o baterie ca urmare sa aprind si eu vre-o 2-3 becuri economice. Avand in vedere ca locuiesc in Baia Mare iar aici vantul nu prea bate nu vreau sa investesc f multi bani . Ideea ar fi sa modific in alternator auto. Rebobinare stator, 3 faze , o faza urmand sa fie formata din 12 bobine. Pentru rotor as vrea sa inlociesc bibinajul cu un magnet intre cele 2 armaturi sau sa il modific in asa fel incat sa plasez pe diametrul lui 12 magneti (arc de cerc sau paralelipipedici). Diametrul elicei as vrea sa il fac undeva va 2,5m. Avand in vedere ca nu am prea multa experienta in acest domeniu va rog sa imi spuneti daca are rost sa ma apuc de munca cu acest alternator. Sau ceva sfaturi de imbunatatire a acestui proiect. Va multumesc tare mult. O zi bunaDa avind in vedere pretul materialelor pentru constructia unui generator mai performant , se poate merge si pe un alternator dar tot trebuie pusi maneti permanenti sa reduci din frecare . Tot secretul sta in pale cu cat elicea e facuta mai bine cu atit va produce ciar si cu tot felul de dinamuri , spor la treaba . Link spre comentariu
Vizitator omyr2006 Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Salut tuturorAm 12 magneti neodymium de 40-10-10,sarma de 1,5 CuEm o turbina savonius si chiar nu stiu sa fac bobinele.Aici in c-lung e zona depresionara iar vantul bate destul de slab(iarna se mai inteteste) si totusi vreau sa fac o eoliana cu ce am.Nasule'Arcadius da-mi un sfat sau niste dimensiuni te rog.multumesc anticipat si noroc la toti Link spre comentariu
arcadius Postat Iunie 20, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2012 Salut tuturorAm 12 magneti neodymium de 40-10-10,sarma de 1,5 CuEm o turbina savonius si chiar nu stiu sa fac bobinele.Aici in c-lung e zona depresionara iar vantul bate destul de slab(iarna se mai inteteste) si totusi vreau sa fac o eoliana cu ce am.Nasule'Arcadius da-mi un sfat sau niste dimensiuni te rog.multumesc anticipat si noroc la totiAi doar 12 poli? daca da in cazul asta doar 6 poli si statorul va esi monofazic adica tot 6 bobini forma babini o faci dupa un magnet , forma trapezoidala.Sarma trebuie mai subtire undeva la 0,8mm sa faci mai multe spire ,pentru savonius unde turatia trebuie mult mai mica sa produca. spor Link spre comentariu
arcadius Postat Iunie 20, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2012 Da avind in vedere pretul materialelor pentru constructia unui generator mai performant , se poate merge si pe un alternator dar tot trebuie pusi maneti permanenti sa reduci din frecare . Tot secretul sta in pale cu cat elicea e facuta mai bine cu atit va produce ciar si cu tot felul de dinamuri , spor la treaba .Da secretul palelor lam descoperit eu cand mi-am facut eoliana acum sunt sigur ca toti colegi care au mai facut nu au tinut cont de anumite detali si nu le produce mai nimic .am fost dus de cineva pana la Vatra Dornei pentru confectionarea elicii asa cum stiu eu si acum in loc de 2A produce pana la 25A un generator de 1kw.Legat de alternator , ce te faci ca la un alternator iti trebuie cel putin 2000rpm pentru a incarca, sa ajungi la acea turatie ce pierderi trebuie sa ai prin multiplicator. Link spre comentariu
Vizitator tomapaul Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 D-le Arcadius, parerea mea e ca se poate folosi alternatorul (normal neaparat cu magneti pe rotor) cu un stator rebobinat cu mai multe spire pe bobina si un numar mai mare de bobine inseriate. Nu trebuie sa ajungi la turatii de 2000 de ture pe min. Dupa ce am studiat putin alternatorul am constatat ca pot infasura pe stator 36 de bobine iar pe rotor sa am 12 poli. Evident curentul va fi de intensitate mai mica , dar parerea mea e ca va produce. .Cat de repede am sa ma apuc de acest proiect si am sa va spun rezultatele. O zi buna Link spre comentariu
arcadius Postat Iunie 20, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2012 D-le Arcadius, parerea mea e ca se poate folosi alternatorul (normal neaparat cu magneti pe rotor) cu un stator rebobinat cu mai multe spire pe bobina si un numar mai mare de bobine inseriate. Nu trebuie sa ajungi la turatii de 2000 de ture pe min. Dupa ce am studiat putin alternatorul am constatat ca pot infasura pe stator 36 de bobine iar pe rotor sa am 12 poli. Evident curentul va fi de intensitate mai mica , dar parerea mea e ca va produce. .Cat de repede am sa ma apuc de acest proiect si am sa va spun rezultatele. O zi bunada in felul asta se poate doar ca nu obtii rezultate de puteri mari mai mult de 200 300w nu ai cum . spor la treaba si sa ne pui aici si poze . Link spre comentariu
adr1an_id Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Salut.Vreau sa fac si eu un generator micuţ din magnetii de hdd. Am 36 de bucăţi, dimensiunea de L18, l12, h3.3 mm , i-am pus suprapusi câte 3 sa fie mai groşi, aproximativ 10 mm. Dar nu ştiu cum sa-i aranjez pe discuri. Am făcut cateva încercări cu 6 sau 9 bobine.Vreau s-ai folosesc întregi fără s-ăi tai.Rotorul cu 12 poli 6 magneti pe disc, bobina suprapusa peste un magnet.Va rog sa-mi spuneti cum ar fi mai bine sa-i aranjez. Link spre comentariu
arcadius Postat Iunie 20, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2012 Salut.Vreau sa fac si eu un generator micuţ din magnetii de hdd. Am 36 de bucăţi, dimensiunea de L18, l12, h3.3 mm , i-am pus suprapusi câte 3 sa fie mai groşi, aproximativ 10 mm. Dar nu ştiu cum sa-i aranjez pe discuri. Am făcut cateva încercări cu 6 sau 9 bobine.Vreau s-ai folosesc întregi fără s-ăi tai.Rotorul cu 12 poli 6 magneti pe disc, bobina suprapusa peste un magnet.Va rog sa-mi spuneti cum ar fi mai bine sa-i aranjez.Da faci cum spun si totul va fi ok incerc sa-ti desenez cum le faci .Oricum un magnet are 2 poli unu linga altul linia este chiar pe mijloc asa trebuie sa iasa si bobina adica interiorul bobini sa nu aibe gol ci sa fie lungite spirele in felul acesta cand ajung laturile bobinii le poli magnetului va produce.Sa folosesti 12 poli cu 9 bobini 3 pe faza si bobina langa bobina sa se aranjeze sa nu aibe spatiu de niciunfel toate laturile sa fie una langa alta . spor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum