Vizitator dumikosma Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Cu magnetii am avut mare noroc datorita fratelui meu care dupa cum am mai spus lucreaza laa o firma de produs magneti in Italia. Seful lui a facut posibil ca sa obtin acesti magneti la pretul de 25 eur pe bucata ( si nu trebuie sa platesc tva,) eu zic ca pretul e ok , la 125 kg forta. Nu am vazut nicaieri pe net sa gasesc ceva mai ieftin de atata. Plus ca sefu lui frate- miu a fost de acord sa ii platesc on rate. Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Cu magnetii am avut mare noroc datorita fratelui meu care dupa cum am mai spus lucreaza laa o firma de produs magneti in Italia. Seful lui a facut posibil ca sa obtin acesti magneti la pretul de 25 eur pe bucata ( si nu trebuie sa platesc tva,) eu zic ca pretul e ok , la 125 kg forta. Nu am vazut nicaieri pe net sa gasesc ceva mai ieftin de atata. Plus ca sefu lui frate- miu a fost de acord sa ii platesc on rate. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 7000W/58V = 120A,adica vor fi ceva pierderi. Dar oricum eoliana are de unde completa Succes in continuare! Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 7000W/58V = 120A,adica vor fi ceva pierderi. Dar oricum eoliana are de unde completa Succes in continuare! Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Multumesc!am sa va tin la curent Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Multumesc!am sa va tin la curent Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 AM REVENIT !La topicul meu, eoliana mea de 2,5kw, in ultimul timp am lucrat la ia pentru a-mi imbunatati cate ceva la ea.Totul a fost din cauza unui vant destul de puternic sa-mi rupa coada generatorului care ma pus sau ma obligat so rabatez jos daca tot am interit coada am decis sai fac si alte pale mai mari cu 20cm mai lungi adica diametrul de 4400mm . Am refacut si alt stator mai subtire si cu mai multe spire cu sarma cuemailat mai gros in loc de 2x1,6mm am folosit 2x1,8mm, si grosimea statoruli fata de intrefier 25mm acum 19mm incarca la mai mica turatie acum fata de atunci , mai multe detalii le veti intelege si dupa pozele care le pun aici.Fac asta pentru ai ajuta pe noi veniti care vor un asemenea proiect, spor la treaba tuturor. Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Restul pozelor inclusiv pusa la treaba.L.E palele leam dat cu rasina si vopsite . Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Cine vrea sa-mi vada eoliana dupa inbunatatire am filmato cu telefonul . Vantul nu a fost puternic, e normal asa se invarte zilnic, iar de incarca baterii nu mai duc dorul. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 felicitari costele , sa ai o eoliana care sati dea 1kw aproximativ la un vanticel nu prea puternic e ceva maret ,te felicit , contorul ce spune cat a bagat in buget de la inceputul anului ?ce diametru are acum elicea?spor la treaba . Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 felicitari costele , sa ai o eoliana care sati dea 1kw aproximativ la un vanticel nu prea puternic e ceva maret ,te felicit , contorul ce spune cat a bagat in buget de la inceputul anului ?ce diametru are acum elicea?spor la treaba .Multumesc , diametrul are 4,2m ,"updating" am completato cu ceva inbunatatiri in asa fel sa produca mai mult . Contoarul nu lam resetat lam lasat asa de cand lam montat pana acum are 1600kw, ce e acum mai special e ca eoliana acopera toti consumatorii din casa si face fata sa incarce acumulatorii ,pot sa spun ca pan.fotovoltaicele si eoliana ma ajuta sa fiu independent de propria energie. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 FELICITARI si baietii de la electrica nu sunt invidiosi ca nu mai consumi de la ei ?ce fel de contract ai cu ei tip social sau cu abonament, daca mai sunt inca 20 de consateni ca tine care isi vor pune cate o morisca in fundul curtii primarul sigur se va gandi el cum sa scoata ceva bani de pe vant ,mare grija spor la treaba Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 FELICITARI si baietii de la electrica nu sunt invidiosi ca nu mai consumi de la ei ?ce fel de contract ai cu ei tip social sau cu abonament, daca mai sunt inca 20 de consateni ca tine care isi vor pune cate o morisca in fundul curtii primarul sigur se va gandi el cum sa scoata ceva bani de pe vant ,mare grija spor la treabaDe ce sa fie invidiosi sunt angajati care si ei la randul lor vor asa ceva chiar ma intrebau cam cat costa sa-si faca .contractul este social dar tot platesc taxa radio tv 13lei pe luna .Cu ce sai deranjam noi pe primar daca avem asa ceva in propria gradina nu face zgomot deloc mai tare face vantul de cat eoliana in afara de asta mai este si frumos so privesti ,orientare dupa vant .Chiar am o batranica care i-mi multumeste ca se orienteaza dupa ia din ce parte bate vantul stie cand vin vijelii sau pe timp de iarna bate mereu nordul .....Sincer daca erau materialele eftine eu faceam pentru multi consateni asa ceva , asa ca numai daca aud cat costa magneti i-si pun mainile in cap .Am fost la un batranel in delta care sa chinuit cu o morisca generatorul la reusit datorita info mele , dar elicea nu a putut so faca sai produca generatorul . Lam ajutat facandui o elice din lemn asa cum leam facut pe alemele doar ca diamteru este mai mic 3,2m . dupa ce am ridicato invant a inceput productia acum "mosulica " a prins din nou curaj cand a vazut pe ampermetru 20A 24v. aici aveti si poza cu morisca. Link spre comentariu
Vizitator sebi96 Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 ma puteti ajuta sa realizez si eu una? am mai realizat eu din alea mici de 100-200w dar acum as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca puteti ,as vrea sa realizez una de o putere mai mare intre 2 si 4Kw daca se poatemultumesc Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 23, 2012 Autor Partajează Postat Mai 23, 2012 ma puteti ajuta sa realizez si eu una? am mai realizat eu din alea mici de 100-200w dar acum as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca puteti ,as vrea sa realizez una de o putere mai mare intre 2 si 4Kw daca se poatemultumescTe ajut, dar trebuie sa faci rost de magneti mai maricei adica undeva 40x40x20mm n42 neodynium.O parte de info se afla pe topicul asta ce nu sti ma intrebi sau poate mai sar si alti colegi care se pricep la teorie . sporla treaba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum