gica70 Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Sunt de aceeasi parere cu "antevorbitorul". Link spre comentariu
popescuion Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 la capul de prindere al palei de rotor se afla un sistem de prindere tip surub -piulita.UNGHIUL de atac al palei se poate regla usor din sistemul de prindere.Materialul din care e confectonata pare a fi un fel de "dural" (aliaj din aluminiu) e foarte usoara,iar ca TURATIE nu se pune problema sa nu reziste ..Ea lucreaza la peste 2000 rpm. Un alt avantaj ar fi ca se poate folosi si capul rotor pe care se prind palele.Pentru reglarea automata a unghiului de atac in functie de viteza vintului (turatie constanta a elicei) se poate folosi pe fiecare pala la capul de prindere pe rotor un resort (arc) de torsiune special. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Domnul Popescu, in tineretile mele am practicat parasutismul si planorismul si am vazut de-aproape (chiar foarte, ca noi, incepatorii, faceam smotru' ) avioanele Vilga si vestitul AN(S)2 si cred ca acele pale nu sunt potrivite; la ce avion te referi, ca nu cred ca toate elicile sunt la fel! Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Pai casa mea este exact ultima cum mergi spre manastirea Camarzani pe partea stanga , sunt 2 una langa alta, avantajul e ca bate vantul acolo cam tot timpul (poate prea mult cateodata ) . am facut rost de 59 buc magneti de 50 pe 50 pe 30 mm . vreau sa construesc 2 generatoare , fiecare cu 24 de magneti . oare ce putere as putea obtine la magnetii astia? ma bate gandul sa o fac pe 48 v .... inca ma mai gandesc. Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 22, 2012 Autor Partajează Postat Martie 22, 2012 Pai casa mea este exact ultima cum mergi spre manastirea Camarzani pe partea stanga , sunt 2 una langa alta, avantajul e ca bate vantul acolo cam tot timpul (poate prea mult cateodata ) . am facut rost de 59 buc magneti de 50 pe 50 pe 30 mm . vreau sa construesc 2 generatoare , fiecare cu 24 de magneti . oare ce putere as putea obtine la magnetii astia? ma bate gandul sa o fac pe 48 v .... inca ma mai gandesc.poti ajunge si la 7kw doar cu 24buc.spor Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 va cer un sfat , cum ar fi mai bine de procedat la bobinare sa folosesc un singur conductor ( 2,2mm ) sau doua de 1,5 ? ma gandesc la randamentul electric si nu la dificultatea bobinarii in sine.? Domnule Arcadius spuneti ca pot atinge 7 kw? Aseara am desenat pe un carton ( am cheltuit vreo 40 euro doar pe compas si un echer ) ca sa vad ce dimensiune va iesi la generator , se pare ca (pentru varianta cu 24 de magneti si 9 bobine folosind magnetii de 50 pe 50 pe 30 ) imi iese un disc de 490 mm la care mai adaog vreo 5 mm pt buza aia care tine magnetii si la stator mi-a iesit un diametru exterior de aprox 600 mm la care trebuie sa mai adaog urechile de prindere.Spre surprinderea mea bobinele mi-au iesit destul de maricele ( inca nu le-am construit , inca astept sarma) latimea unei bobine va fi de 25 mm ( sa nu depasesc intrefierul de 30 mm la gata ) iar inaltimea masurata de la interiorul bobinei pe o singura latura are cca 5,7 mm. Interiorul bobinei mi-a iesit un trapez cu baza mare de 50 mm iar cea mica de 20 mm . M-as bucura daca ati verifica ce am scris aici si daca am gresit cu ceva va rog sa ma corectati ca sa nu gresesc cumva , aceasta fiind prima din cele 2 pe care vreau sa le construiesc Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 interiorul bobinei trebuie sa fie mai mare decat magnetul ,deci sa incapa prin ea ,tot sub forma trapezoidala sa fie dar baza mica sa fie de cel putin 50mm , baza mare va fi ceva mai mare , latura bobinei trebuie sa fie egala cu latimea magnetului deci 50mm , magnetii sunt super buni , dat iti vor trebui cateva kg serioase de sarma , , in cazul dumneavoastra un platband e mai bun decat sarma , daca ati gasi un platband de 25mm de lat si gros de 0,5mm-0,7mm ar fi super .spor la treaba Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 ok am inteles , baiul e ca aici in vest greu gasesti platband de cupru , am gasit doar sarma de 2 mm , dar nu va zic pretul, am comandat o bobina de 17 m ( se vinde la metru ) ca sa fac o bobina de test , si sa imi dau seama de greutatea totala a conductorului de cupru ce trebuie achizitionat. in ceea ce priveste interiorul bobinei inseamna ca trebuie sa revizuiesc desenul , eu ma inspirasem dintr-un desen pe care o sa il atasez aici si mi s-a parut ca totusi latura mica a trapezului in desen e mai mica decat dimensiunea magnetului. deci... stau in dubii Ps . Aveti idee unde as gasi platband de cupru prin tara ? ca si mie mi-ar conveni sa bobinez cu platbant ca rezista la un curent mult mai mare .. poate stiti vreo adresa sau ceva , as fi recunoscator.cred ca eoliana o sa ramana pe 24V . ce credeti pentru magnetii astia de 50 pe 50 pe 30 200 spire is suficiente pe bobina? Un total de 600 spire pe faza? (Magnetii au cca 225 kg forta ) desenul generatorului.pdf Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Nu vad de ce platbanda ar rezista la un curent mai mare ca sarma,daca ambele au aceeasi sectiune!Este insa adevarat,ca daca se foloseste platbanda,bobinele ar trebui sa iasa ceva mai compacte Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 pai tocmai ca nu au aceeasi sectiune , vin mai putine spire dar iese o bobina de nota 10 ,daca fooseste platband de 0,5mm pe 25 mm ai12mm patrati sarma de 2mm e ceva mai putin, la latimea bobinei de 50mm ar fi undeva cu tot cu izolator 90 spire , poate sa scoata incarcare pe aprox 36 v , la 12 v se dau 45 spire la 24 v eu am dat 78 spire , daca el doreste 48 v cred ca ar trebui injurul a 120 -130 spire pe bobina , cam ce grosime ar trebui sa aibe sarma astfel incat sai incapa in sablon? si sa nu ramana spatii goale?dr l pladbandul radiaza caldura mai rapid spre exterior se raceste mai usor si rezista la curenti mai mari ne poate ajuta arcadius cu ceva sfaturi?/calcule?in tara kg de sarma este de aprox 55-60ron cu tot cu tvaspor la treaba dumitre.modific cucat tensiunea de lucru e mai mare cu atat pierderile sunt mai mici , deci mergi pe 48 v e mult mai bine Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 28, 2012 Autor Partajează Postat Martie 28, 2012 ok am inteles , baiul e ca aici in vest greu gasesti platband de cupru , am gasit doar sarma de 2 mm , dar nu va zic pretul, am comandat o bobina de 17 m ( se vinde la metru ) ca sa fac o bobina de test , si sa imi dau seama de greutatea totala a conductorului de cupru ce trebuie achizitionat. in ceea ce priveste interiorul bobinei inseamna ca trebuie sa revizuiesc desenul , eu ma inspirasem dintr-un desen pe care o sa il atasez aici si mi s-a parut ca totusi latura mica a trapezului in desen e mai mica decat dimensiunea magnetului. deci... stau in dubii Ps . Aveti idee unde as gasi platband de cupru prin tara ? ca si mie mi-ar conveni sa bobinez cu platbant ca rezista la un curent mult mai mare .. poate stiti vreo adresa sau ceva , as fi recunoscator.cred ca eoliana o sa ramana pe 24V . ce credeti pentru magnetii astia de 50 pe 50 pe 30 200 spire is suficiente pe bobina? Un total de 600 spire pe faza? (Magnetii au cca 225 kg forta ) Orice ai face 100spire pe bobina sa nu depasesti daca ai spatiu cresti grosimea conductorului ,asta pentru 24v.interiorul bobini trebuie facut ca partea spre interiorul cercului sa fie de 47mm iar cea de sus 70mm asa trebuie sa iasa.Nu trebuia sa cumperi compas il faceai singur numai dati banii se ia un fierbeton se indoaie cat iti trebuie la un capat il ascuti iar pe celalalt atasezi un creion cu banda izoler ,eu asa am facut .NU FOLOSITI PLATBANDA PENTRU BOBINAREA BOBINEI ! cauzele sunt:apar linii campului magnetice il platbanda de scurt circuit se va simti la mana infranari eu am testat cea mai cuna sarma de cupru ,cu mai multe fire mai subtiri sa se muleze mai usor in asa fel sa sa iasa bobina cat mai compacta si aranjate spirele.Eu eri am avut surpriza sa gasesc blatul cozi jos ,de la vaturi puternice mi sa rupt bratul zilele urmaotoare trebuie so rabatez si sai fac inspectia tehnica , a functionat timp de 3 ani fara probleme. Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 pai aici pana si fier betonul tre sa il cumpar .Multumesc de sfaturi , weekendul asta redesenez statorul , intre timp am sa primesc niste conductor de 2 mm sa fac 2 bobine de test. va anunt dup-aia ce a iesit Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Salut baieti cum sau comportat eolianele voastre la vinturile din ultima vreme , la a mea sa rupt o pala a trebuit sa inlocuiesc elicia cu totul , noroc ca aveam alta facuta , cu ocazia asta am facut si o mica revizie . uite elicia noua. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 marcel , cred ca era mi bine daca acele lonjeroane le punei pe partea opusa palei , mai mult ca sigur fluxul de aer e mult ingreunat ,spor la treaba Link spre comentariu
arcadius Postat Aprilie 1, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Salut baieti cum sau comportat eolianele voastre la vinturile din ultima vreme , la a mea sa rupt o pala a trebuit sa inlocuiesc elicia cu totul , noroc ca aveam alta facuta , cu ocazia asta am facut si o mica revizie . uite elicia noua.De aspect nu am ce sa zic e frumoasa tare , felicitari! in schimb la randament nu vei atinge mai nimic ,sigur vei avea probleme si cu elicea asta ,nu doresc asta dar lemnul e mult mai rezistent , produce mai mult.Si eu mam apucat de revizie si inbunatatirea eolienei vreu sa obtin mai mult pentru ca mam apucat si de un nou stator mai bine calculat si sunt sigur ca voi obtine mai mult de 2,5kw poate 3 /3,5kw, fac si alta elice palele putin mai lungi si statorul sa incarce la turatie mai mica.La vechiul stator aveam intrefier de 25mm la acesta nou 19mm , spire la bobina veche 75spire la asta noua 90, sirma folosita la cea veche 2x1,6mm la actuala 2x1,8mm .se va astupa si golurile intre bobini dar asta voi reveni atit cu pozele la stator cat si elicei.A mai avut un dezavantaj ca generatorul nu era cu 5grade indepartat de la stilp de data asta voi face si asta sa nu se mai atinga palele la vanturi puternice.Durata functionarii generatrului de 2,5kw a durat 3ani fara oprire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum