Vizitator Ion89 Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 multumesc pt. ajutor.momentan sunt in perioada de documentare si strangere de materiale..... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Pe supermagnete.de preturile(si asa mari) sunt foarte mari Incearca pe solbergavind.se.S-ar putea sa fie mai ieftini.Tot 60x30x15 am si eu, asa ca daca vrei te pot ajuta cu sfaturi.Poze cu noul meu panou de comanda: Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Pe supermagnete.de preturile(si asa mari) sunt foarte mari Incearca pe solbergavind.se.S-ar putea sa fie mai ieftini.Tot 60x30x15 am si eu, asa ca daca vrei te pot ajuta cu sfaturi.Poze cu noul meu panou de comanda:Felicitari pentru controler ,arata super. vant in pale. Link spre comentariu
florint Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 ......Poze cu noul meu panou de comanda:Buna Dane.Acum observ ca ai 112 rpm.Dar curentul cat este?22 de amperi sau 0,22 de amperiEu cred ca ai 0,22 A curent de incarcare. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Florine, faci misto de mine? Pai am eu fata de 0, 22A la 112rpm?Ideea e urmatoarea, am facut ampermetrul -de fapt voltmetrul-cu batranul C520D, e singurul integrat care se poate alimenta din tensiunea care o masoara(nu are masa flotanta ca celelalte, de ex 7107).Am cumparat niste panelmetre cu 7107 care cica au masa comuna, pe voltmetru merge, dar pe ampermetru nu vrea nici de-al naibii.Trebuie alimentat dintr-o sursa separata galvanic-complicatie prea mare.Din cauza ca C520D are 3 digiti si capul de scala 999mV, am ales varianta de afisare cu zero in fata si doar pe doi digiti.Calculu e simplu-pe un shunt de 50A cad 75mV, deci indicatia pe display va fi 075.Pe un 7107, cu display pe 4 digiti afisarea ar fi fost 075.0, adica ar fi mers cu zecimala.Dar oricum ultimul digit(zecimi de amper), ar fi variat f mult asa ca nu e relevant).Daca te uiti pe data logger o sa vezi ca indica 15A-e putin "in urma" cu displayul. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Poti face ca cei 50A,sa fie afisati 50mV.Tensiunea de pe sunt trebuie divizata cu un divizor rezistiv,o rezistenta de 5K si una de 2,5K,sau orice alte valori care sa respecte acest raport.De pe rezistenta de 5K,iei tensiunea pt C520.Rezistentele trebuie sa fie precizie,sau selectate cu multimetru.Daca vrei si zecimala,se poate face un amplificator cu un operational,care sa amplifice de zece ori tensiuea culeasa de pe sunt. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Nu trebuie neaparat rezistente de precizie,oricum valoarea afisata trebuie ajustata la final Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Pai normal ca asa am facut, cu divizor rezistiv, pt ca 50A sa fie afisati 50mV.Nu imi trebuie trei digiti fiindca, asa cum am spus, in cazul eolienei curentul de incarcare variaza in limite destul de largi.Ultimul digit nu e asa important si ar fi si greu de urmarit/citit.Pentru o sursa de laborator, da, asa am facut, cu trei digiti, numai ca acolo curentul maxim nu atige valori mari, deci puterea disipata pe shunt e mica.Adica la 10 A am cadere de 100mV, deci Pd=1W.Puteam, in cazul eolienei sa fac alt shunt-am calculat dintr-o sarma de cupru de 1,5mmp, ieseau vreo 18cm parca in asa fel incat la 50A sa am 500mV cadere, dar puterea disipata era 25W!!!M-am gandit si la varianta cu AO dar insemna alt modul, alt cablaj, etc.Asa e totul compact.Mersi oricum de indicatii. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 13, 2012 Partajează Postat Martie 13, 2012 ... Ideea e urmatoarea, am facut ampermetrul -de fapt voltmetrul-cu batranul C520D, e singurul integrat care se poate alimenta din tensiunea care o masoara(nu are masa flotanta ca celelalte, de ex 7107). Am cumparat niste panelmetre cu 7107 care cica au masa comuna, pe voltmetru merge, dar pe ampermetru nu vrea nici de-al naibii.Trebuie alimentat dintr-o sursa separata galvanic-complicatie prea mare. ... Salut rinaldoparaipan, am testat Volt Ampermetrul cu Atmega 8, cel de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=897667#p897667 , merge alimentat din aceeasi sursa, insa NU am testat si partea de amperaj, am testat doar partea de voltmetru.Am sa testez si partea de ampermetru diseara si am sa-ti spun. Am primit email-ul trimis, vorbim diseara dupa testarea Volt Ampermetrului. Numai bine. Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Buna SearaAm citit cu mult interes acest topic pe cand eram inca in tara si ajunsesem la concluzia ca asa ceva trebuia musai realizat . Dar .. problema financiara a facut ca sa ramana un proiect greu de realizat. Intre timp am iesit din tara si lucrez acum in Belgia. Aici mi-am facut niste cunostiinte si situatia financiara imbunatatindu-se m-am decis sa construiesc o eoliana pt casuta mea din tara unde bate vantul si se risipeste energia...Acu eu am gasit 50 buc magneti neodimiu cu dimensiunea de 50 pe 50 si grosi de 30 mm .Costul total al magnetilor este de cca1000 eur fara tva . Intrebarea care ma framanta este daca pot folosi acesti magneti pentru a construi 2 generatoare , datorita faptului ca forma lor este patrata si nu dreptunghiulara.O alta situatie cu care ma confrunt este ca accesand primele pagini ale acestui topic nu mai am acces la resursele postate acolo (logat fiind pe site) . din cate imi aduc aminde erau postate acolo fotografii , manuale .. etc pe care le-am accesat acu cca un an . m-as bucura mult daca m-ar ajuta cineva sa pot reciti acele informatii.Am un deosebit respect pentru cei care au pus in practica si au realizat o eoliana, in mod deosebit pentru userul ''arcadius'' . O seara buna in continuare si ne mai auzim Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Bun venit in randul nostru.Da, din pacate pozele s-au pierdut.Poti face doua generatoare."casuta ta din tara" unde este?Vrei sa te apuci de traba aici sau in Belgia?Putem sa te ajutam oricand cu sfaturi. Link spre comentariu
Vizitator dumikosma Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Casuta mea e in Camarzani , pe langa Falticeni , jud Suceava . Am vant acolo mai tot anu, mai ales ca is pe varfu dealului. Acu inca astept magnetii... va tin la curent. Generatoarele vreau sa le fac aici in Belgia iar restu in Romania. Link spre comentariu
Vizitator ElcapoMafia Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Frumoasa manastirea de la Camarzani. Dupa parerea mea este egala cu cea de la Putna. Link spre comentariu
popescuion Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 BUNA ZIUA! Desi locuiesc la bloc imi place sa citesc acest forum dedicat eolienelor. Am o intrebare pentru cunoscatori: PALELE de la elicea de avion (aprox. 1,7m lungime pala) se preteaza la eoliana? Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 am fost la aeroportul din iasi acolo sunt expuse la intrare niste pale de avion , mam uitat la ele curios , de invartit se vor invarti dar nu vor avea acelasi randament cu cele construite pentru eoliene ,din simplu fapt (gandesc eu )ca palele sunt concepute pentru a tracta aerul si nu pentru a fi rotite de catre acesta , acum depinde si de unghiul de inclinatie pe care o sa le dai , alt dezavantaj cred ca este greutatea , si turatia la care sunt concepute sa lucreze .spor la treaba . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum