vfp_mihai Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 cipax linistestete, daca faci infart nu o sa mai locuiasca nimeni in casa, totusi ma intreb daca ai vecini de la care ai tras curent inseamna ca sunt bransati la electrica , de ce tea ajuns asa de mult bransarea , la o casa in mijlocul localitatii nu e rentabil un sistem independent , daca erai izolat la 2 -3 km era alta treaba . pai daca mazarica sau eventual vitorul boc , vrea sa tio darame exista si alte posibilitati , te duci frumos la primarie si le ceri autorizatie de constructie la o morisca de x metri inaltime si gata vezi care e scorul sau daca le zici ca e demontabila nu prea au ceti face, constructiile demontabile au alt regim cel mai bine sa fie la minim 2,1metri de gardul vecinului si vant in pale , mai sunt si alte variante de turbine in stil savonius deci verticale dar sunt culcate si plasate pe coama casei ceva in stilul : sau asa Link spre comentariu
Vizitator cipax23 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 cipax linistestete, daca faci infart nu o sa mai locuiasca nimeni in casa, totusi ma intreb daca ai vecini de la care ai tras curent inseamna ca sunt bransati la electrica , de ce tea ajuns asa de mult bransarea , la o casa in mijlocul localitatii nu e rentabil un sistem independent , daca erai izolat la 2 -3 km era alta treaba . pai daca mazarica sau eventual vitorul boc , vrea sa tio darame exista si alte posibilitati , te duci frumos la primarie si le ceri autorizatie de constructie la o morisca de x metri inaltime si gata vezi care e scorul sau daca le zici ca e demontabila nu prea au ceti face, constructiile demontabile au alt regim cel mai bine sa fie la minim 2,1metri de gardul vecinului si vant in pale , mai sunt si alte variante de turbine in stil savonius deci verticale dar sunt culcate si plasate pe coama casei ceva in stilul : sau asa salut,costa asa mult pentru ca bransamentele permanente enel de acum incolo sunt ingropate, adica nu mai merge cu cablu aerian dupa terminarea constructie, iesire din organizare de santier.distanta mea pana la cea mai apropiata firida este de cca 150 m unde mai am si teaversare de strada(strada de pamant dar e in curs de constructie), eu incerc sa trag si de la enel dar sa negociez la un pret mai normal, adica eu platesc tot si apoi intra in proprietatea enel oricum, nu inteleg de ce dar asta e legea. probabil a ramas asa de cand era electrica de stat si statul ..... dar acum e privat, de ce sa platesc instalarea ca oricum platesc KW la ei la ce pret vor ei.daia vreau sa nu fiu dependent de enel, dar asta e, fecem curul mare statului italian ca le ei e criza, la noi nu. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 off topic salut , cipax acelasi lucru lam facut si eu acum 2 - 3 , am facut traversare aeriana peste drum national , platit un stalp apoi subteran pana la casa inca 30-40 m aprox , bine nu am fost la electrica sami faca treaba asta ci la o firma acreditata , cheltuiala nu a depasit atunci 2300 ron oricum it urez spor la treaba . Link spre comentariu
Vizitator cipax23 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 off topic salut , cipax acelasi lucru lam facut si eu acum 2 - 3 , am facut traversare aeriana peste drum national , platit un stalp apoi subteran pana la casa inca 30-40 m aprox , bine nu am fost la electrica sami faca treaba asta ci la o firma acreditata , cheltuiala nu a depasit atunci 2300 ron oricum it urez spor la treaba .norocasa este nu electrica face, tot o firma acreditata dar acum se lucreaza cu materiala de la enel adica italiene, nu mai poti lucra cu echivalente de pe piata romaneasca iar astea au preturile enel.la mine cablul pentru subteran costa destul dar nu credca merge facuta traversarea aerian ca e strada mica iar toate astea se fac pe domeniul public unde trebuie autorizatie de sapare sant si toata povestea pe la toate regiile.in principiu e simplu: sigurante din firida, cablu subteran prin tub, sigurante contor in BMP si cam asta e, iar la strada ceva beton sa reziste la treceri.in romanica astea te omoara....hai sa imi ziceti si mie ce magneti o sa am nevoie, un 50/25/12.5 e bine? ma gandesc sa fie in deajuns pt un intrefier de 10mm cu 2-3 mm pe fiecare parte pana la magnet rotor.cati wati ar merge sa scot din astia?daca merg pe rotatii putine cca 100 nu e mai indicat 12 bobine in loc de 9?toate cele bune. Link spre comentariu
costinium6 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 cipri daca il faci cu 12 bobine cred ca poti sa mergi pe 50x15x15 dar mai bine faci cu 9 si mergi pe 40x40x20 sau 60x30x15! 50x25x12 nu au pe supermagnete! eu daca aveam bani luam 50x50x25! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 atentie la rotatia dorita ,daca se merge pe mai multe bobine 12 rotatia necesara e mai mica decat la 9 bobine. Link spre comentariu
Vizitator pv22 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Salutare tuturor cipax23 regulatoare http://www.e-sun.ro/regulatoare-incarca ... 84a05a0c2d http://www.e-solare.ro/index.php?page=s ... &Itemid=45 panourii http://www.e-solare.ro/index.php?page=s ... &Itemid=45 Eu personal nu mi-as mai bate capu cu enelu, nu e reclama la firme, eu incerc sa va ajut. In schimb eoliana face curent si noaptea dar panourile zilnic fac curent, un sfat fixati panourile pe perete si in felu asta is ferite de grindina productie de curent mai mica dar de viitor Link spre comentariu
Vizitator mandele Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 pt cipax 23 1.Turbina eoliana 1 kw la 10 m/s, max 1,4 kW la 14 m/s, diametru rotor 2,8 m. Pilon otel 6 metri, toate accesoriile pentru montare. Necesita fundatie din beton. Greutate pilon 60 kg, greutate totala colet 235 kg. Viteza demaraj 3 m/s vit maxima de lucru 25 m/sec, protectie la supraturare, tensiune 24 V sau 48 V la comanda. Controler incarcare baterie si dump load. Productie China. Garantie 12 luni. Necesara comanda ferma. Pretul turbinei cu controler si dump load= 3600 lei, pret stalp 6m= 1200 lei, 2. Turbina 2 kw, diametru rotor 3,2 m, pilon 9 m, tensiune 48 V. Turbina cu controler si dump load= 4500 lei, turn 9 m diametru 135 mm cu sistem de fixare complet= 2200 lei. http://www.ave-maria.ro Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Ma bag si eu in discutie cu o precizare. Din ce tin minte, si scriu asta pentru ca jumatate de ora cu "goagal" nu m-a ajutat deloc la gasirea unei legi, stiam ca limita de inaltime maxima la ridicarea unui "stalp" fara autorizatie, in zona rezidentiala, este de 8m. Cine ridica peste aceasta limita merge la risc. Eu asa stiu si daca cineva poate confirma sau infirma ar fi bine pentru ca se poate lamuri si aceasta problema, stiut fiind faptul ca la suprafata solului "vantul nu prea bate" fiind necesara ridicarea rotorului la o inaltime superioara inaltimii acoperisului caselor din jur.Daca este asa atunci a doua varianta din postul precedent va necesita autorizatie de constructie din cauza pilonului de 9m.@cipax23: incearca sa observi daca directia principala a vantului este orientata paralel cu spatiul dintre case de care ai mentionat, pentru a folosi "amplificarea" vitezei vantului pe acea directie prin efectul de tunel. Asa poti construi eoliana la nivelul solului. Un anemometru (chiar si o elice de jucarie pentru o estimare aproximativa) si un indicator de directie a vantului te-ar ajuta sa te decizi.Cat despre constructii foarte aproape de gard, daca nu se ridica stalpul pana la 1m de gard nu comenteaza nimeni. Trebuie ca palele rotorului sa nu treaca peste gard. Un constructor de eoliene, aici pe forum, poate raspunde concret cum a rezolvat cu vecinii pentru ca, la o eoliana orizontala, la ambalarea elicei din cauza vantului puternic, prin desprinderea palelor, pot face destule probleme vecinilor.Incepe prin a imprumuta un anemometru ca sa ai idee despre viteza minima in m/s in acel loc. Apoi compara cu vitezele minime din specificatii pentru a te decide la varianta optima. Nu se merita sa construiesti eoliana ca apoi sa descoperi ca nu se roteste in locul unde ai montat-o.Parerea mea. Link spre comentariu
costinium6 Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Ciprian eu zic sa mergi pe 12 bobine cu magneti mai ingusti 50x15x15 de ex. Gandeste-te sa il faci in asa mod incat in cazul in care nu da randament elicoidala verticala, generatorul sa se preteze si pentru una orizontala fara prea multe modificari, asa il poti vinde sa iti poti recupera o parte din investitie! Link spre comentariu
arcadius Postat Februarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2012 Pentru incepatori, sa priceapa mai bine cum functioneaza generatorul ,aici o simulare gasita de mine. http://www.scoraigwind.com/CABLE/stator.html Link spre comentariu
Vizitator kalu32 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 sal dmu arcadius am inteles ca sunteti din slava rusa as vrea sa vin sa vad si eu ce ati facut ca sunt interesat de acest subiect respect astept raspuns Link spre comentariu
arcadius Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Bineinteles puteti veni oricand. Link spre comentariu
Vizitator Ion89 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Salut.sunt nou pe forum si as vrea sa stiu daca se merit sa cumpar acesti magneti pentru o eoliana? http://www.supermagnete.de/eng/Q-60-30-15-N si apoi un coleg care se ofera sa ma ajute sa calculez diametrul rotorului si sa calculez bobinele pentru 24V Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 Salut.sunt nou pe forum si as vrea sa stiu daca se merit sa cumpar acesti magneti pentru o eoliana?http://www.supermagnete.de/eng/Q-60-30-15-Nsi apoi un coleg care se ofera sa ma ajute sa calculez diametrul rotorului si sa calculez bobinele pentru 24VSunt cei mai buni magneti , cu acesti magneti poti atinge 2/3kw.calculele poti sa le faci f simplu , sa citesti in urma , cu toate ca ma mai repet odata ca se va desena pe un carton un cerc de cel putin 360mm diametrul ,se traseaza 12 lini ca intre linii sa ai 30grade ,pe fiecare linie, in capat desenezi derptunghiul magnetului , intre magneti sa ai un spatiu de un magnet masurand la interiorul cercului. Daca nu ai acel spatiu de minim 30mm cat e latimea unui magnet se indeparteaza spre exterior pana vei avea acel spatiu liber dupa desen vei afla si diametru unui rotor .La bobine liniile sa fie trasate la 40grade intre ele pentru ca sunt 9 bobini . forma bobinei trapezoidala.spor la treaba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum