Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

"pana la urma cred ca o sa fac o flansa de aluminiu si una de fier si le testez!"Eu cred ca discul de fier te ajuta la producerea energiei electrice mai eficient iar discul de aluminiu iti va consuma (curenti turbionari) din putina energia electrica produsa.

Link spre comentariu

Am vazut in pozele lui vfp_mihai ca acel cilindru, adica partea comuna a magnetilor "potcoava" , contine rulmentii; eu despre asta vorbeam si daca carnea cilindrului este egala cu grosimea unui disc, atunci e bine.Nu ma pot abtine sa te felicit pentru indrazneala. Succes si sa ne tii sub tensiune! si la curent! cu multa putere, putere pe care ti-o doresc in Noul an cu multa sanatate!

Link spre comentariu

Am vazut in pozele lui vfp_mihai ca acel cilindru, adica partea comuna a magnetilor "potcoava" , contine rulmentii; eu despre asta vorbeam si daca carnea cilindrului este egala cu grosimea unui disc, atunci e bine.Nu ma pot abtine sa te felicit pentru indrazneala. Succes si sa ne tii sub tensiune! si la curent! cu multa putere, putere pe care ti-o doresc in Noul an cu multa sanatate!

Multumesc la fel!Magnetii 24 buc pe care am facut rost inainte de marea scumpire la preturi f mici , si cred ca va fi cel mai mare generator de pe toate forumuri ,cred.Diametrul rotoarelor 430mm iar statorul de 550mm , bobina va avea aproape 2kg si vor fi 9bobini.
Link spre comentariu

Palele vreau sa le fac de data asta din polistiren expandat prelucrat la fel ca pala din lemn numai ca va fi acoperita cu fibra de sticla si cu mai multe straturi de rasina , lungimea unei pale va fi de 3m.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Palele vreau sa le fac de data asta din polistiren expandat prelucrat la fel ca pala din lemn numai ca va fi acoperita cu fibra de sticla si cu mai multe straturi de rasina , lungimea unei pale va fi de 3m.

nu stiu prea multe despre tehnica aceasta asa ca intreb si euNu vor vibra excesiv sau chiar sa se rupa in cazul unor rafale puternice?
Link spre comentariu

nu stiu prea multe despre tehnica aceasta asa ca intreb si euNu vor vibra excesiv sau chiar sa se rupa in cazul unor rafale puternice?
Dupa ce le fac le testez cu greutati mari pe fiecare pala.Pala va fi la fel ca cea din lemn numai ca va fi acoperita cu fibra de sticla si straturi de rasina pe expandat , pana se ajunge la grosimea in carne de 4/6mm.Credeti ca nu va rezista in vant?
Link spre comentariu
Vizitator unique

Multumesc la fel!Magnetii 24 buc pe care am facut rost inainte de marea scumpire la preturi f mici , si cred ca va fi cel mai mare generator de pe toate forumuri ,cred.Diametrul rotoarelor 430mm iar statorul de 550mm , bobina va avea aproape 2kg si vor fi 9bobini.
Salut.se poate calcula greutatea unei bobine?
Link spre comentariu

Arcadius, atentia mare trebuie acordata la prinderea palei in tripoda(neaparat metalica, in nici un caz lemn!!) fiindca acolo e tot efrtul(forta centrifuga "trage" pala)Greutatile puse pe pala ii testeaza rezistenta la incovoiere.Efortul de incovoiere e mult mai mic decat cel de smulgere din forta centifuga.

Link spre comentariu

Arcadius, atentia mare trebuie acordata la prinderea palei in tripoda(neaparat metalica, in nici un caz lemn!!) fiindca acolo e tot efrtul(forta centrifuga "trage" pala)Greutatile puse pe pala ii testeaza rezistenta la incovoiere.Efortul de incovoiere e mult mai mic decat cel de smulgere din forta centifuga.

Da asa e acolo e cea mai mare forta eu vreau sa pun bucse metalice turnate in rasina la baza, adica scot pluta si torn rasina amestecata si fibra de sticla si cu bucsele pe unde vor fi prinse prezoanele.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ok! chiar daca am fost luat in tarbaca, trec peste orgoliul luciferic si revin!Am citit tot topicul ajungand la concluzia ca am avut bunul simt in a spune "bre" fata de "costele" cum au facut altii!Pentru a continua discutia despre constructia generatoarelor Hugh Piggott, propun o exprimare mai clara, chiar in detrimentul detalierii!Deci! avem magnetii!1)conform magnetilor se stabileste diametrul discurilor! asfel incat intre magneti sa existe o latime de magnet pe coltul interior al magnetilor vecini! de aici rezulta diametrul discului port magnet! (rezolvat)2)Bobina! intrucat intre 2 magneti trebuie sa existe loc pentru marginile a 2 bobine, loc care se mareste considerabil avand in vedere ca bobinele se pun la 40 de grade fata de 30 ale magnetilor pe cerc!(nerezolvat)rezolvare!:::+dezbaterea)pentru ca bobina sa poata avea o latime de magnet ea va fi intrepatrunsa la interior de ambele colturi ale magnetului!INTREBARE! poate fi bobina atacata de 10% din magnet pe ambele brate? (la asincrone se numeste spatiu in scurt) de la Dan am inteles ca se numeste 0!(nerezolvat)b)grosimea bobinei poate avea o grosime de magnet dar implicand intrefierul, plus rasina se mai pun 4 mm! off topic: am vazut incercari de racolare, am vazut interpretari gresite 60%!! si galceava di pi cer cand mo luat costel cu gica! de fapt se certau prin mine!

Link spre comentariu
Vizitator unique

La 2,din ce am observat eu,bratul bobinei e cam 75 la suta din latimea magnetului.

http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=461544

In poza de mai jos am incercat sa fac un desen pt o bobina.magnet 40x20.sper ca-ti e de ajutor.

Posted Image

La latimea de 20mm a magnetului ar fi 16-1mm bratul bobinei(1 mm spatiul intre magnet si marginea interioara a unui brat al bobinei) .orientativ.

Bafta!

Link spre comentariu

Prin desenul acesta se intelege tot si asa functioneaza perfect asta e f inportant de stiut ,iar cine vrea sa construiasca se apuca si face exact cum am facut eu si nu da gres ."vorba multa saracia omului" nu facem lectii de teorie aici ca fiecare sa arate cat de bine este invatat "tot respectul pentru cei invatati" Cine vrea , se apuca si face , aici nu este youtube unde toti arata toate aburelile iar cand le pui in practica nu functioneaza , cum ar fi motorul magnetic . eoliana mea chiar functioneaza !!!!,destul de bine ,tim de 3 ani fara oprire si pe contoarul meu care lam montat in urma cu 1an si ceva am economisit 1337kw, daca il montam de la inceput poate ca arata economie mult mai mult.

post-39624-139829378189_thumb.jpg

post-39624-139829378194_thumb.jpg

post-39624-139829378197_thumb.jpg

Link spre comentariu

salut! mai am putin si termin de citit forumul de pe softpedia! au fost dezbateri aprige pe acolo dar nimeni nu a spus daca in partea inferioara a bobinei poate calca, (cu colturile) un magnet ambele laturi ale bobinei cu 2-3 mm!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări