vfp_mihai Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 salut am cautat ceva rapid , in foto se vede bobina care e in miscare si polii magnetici ficsi ,la noi e invers, polii magnetici fiind compusi din 2 magneti de pe ambele discuri fata in fata .citez :"E4 Spira rotita în câmp magnetic uniformÎn câmpul magnetic uniform, produs între piesele polare ale unei bobine parcurse de curentul electric, se roteste uniform un cadru cu spire, ale carui capete sunt conectate la doua inele metalice C1 si C2 care aluneca în timpul rotatiei sub doua lame metalice elastice L1 si L2.Circuitul dintre cele doua lame elastice se închide printr-un miliampermetru. Se constata devierea acului miliampermetrului de o parte si de alta a punctului zero.Concluzie: În acest experiment, inductia magnetica este constanta în timpul rotatiei spirei, dar variaza unghiul dintre suprafata spirei si inductia magnetica, deci variaza fluxul magnetic prin suprafata spirei.Daca repetam experimentele si intercalam un voltmetru (în urma întreruperii circuitului) între capetele întrerupte, se constata existenta unei tensiuni, atât timp cât variaza fluxul magnetic. Rezulta ca variatia fluxului magnetic prin suprafata circuitului determina aparitia în circuit a unei tensiuni electromotoare. Daca circuitul este închis, aceasta tensiune electromotoare va da nastere curentului indus.Definitie: Fenomenul de inductie electromagnetica consta în aparitia unei tensiuni electromotoare într-un circuit strabatut de un flux magnetic variabil în timp.În general, fenomenul de inductie electromagnetica se poate defini ca: aparitia unui câmp electric cu linii de câmp închise în regiunea în care exista flux magnetic variabil în timp." Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 da si varianta ta este corecta dar si asa e posibil cum sunt facute generatoarele noatreiata am incercuit cum circula liniile pampului. si cu asta vreau sa inchei fiecare face cum vrea numai bine . Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 adica sa traiasca gica 70 cu inchiderea si ca arcadius incarca 2,5kw prin prezoane? sau traiasca arcadius cu incarcarea de 2,5 kw pe langa prezoane ca ma auto impusc in chiept cu auto eoliana? ai dat o schema de rupt dintii! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 acei doi magneti ataca o singura bobina unu pe o latura care este S si celalat pe ceallta latura care este N .salut, ai postat intre timp fara sa citesc, acolo in desen se observa 4 magneti si 2 bobine , corect pana acum? , asa cum spui doi magneti de pe discuri diferite ataca in acelasi moment o singura bobina unul cu S si celalalt cu N, ,priveste culoarea desenului si analizeaza pe baza graficului sau ma rog tabelul alaturat , si vei observa nivelul inductiei magnetice dintre 2 magneti de pe acelasi disc cu culoare mov si 2 magneti de pe dicuri diferite cu culoare galben/verde. e clara treaba ca intre 2 magneti alaturati de pe acelasi disc e mai mare decat de pe discuri diferite . e tarziu (la mine so impartit pijamalele ) maine vb , ca tot e sarbatoare la multi ani ,la toti IONII si IONELELE icon_jook Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 adica sa traiasca gica 70 cu inchiderea si ca arcadius incarca 2,5kw prin prezoane? sau traiasca arcadius cu incarcarea de 2,5 kw pe langa prezoane ca ma auto impusc in chiept cu auto eoliana? ai dat o schema de rupt dintii!ZICEAI ca la mecanica/electronica esti bun , nu se poate sa nu ai habar de inductii si etc, costel merita tot respectul il stimez mai bine de 2 ani de cand am vazut cam tot ce face, eu zic ca MERITA RESPECTUL si din partea ta . nb Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 sory ! deci care si cum? Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 sory ! deci care si cum?Stai linistit eu cand mam apucat de facut eoliana nu am stresat pe nimeni mam apucat si am facut si nu cu magneti de jucarie ci ceva serios daca tot am muncit F MULT dar am facut ceva cu care ma mandresc timp de 3 ani non stop. si asta nu e tot mai am inca un proiect cu magneti de pana la 7kw adica 75x37x15mm n42 , observ ca iti place mistourile nu ca vrei cu adevarat sa fi ajutat de mine cum am ajutat si pe alti de acum voi avea grija cu cine ma pun la discuti numai bine iti doresc si sanatate. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 bre arcadius! am facut stalpul al luat sufa de ancorare am luat intinzatoare, 10 kg de bazic (si i-am terminat), sap fundarea cuzinetului ! nu putem glumi?normal ca am nevoie de ajutor! dar nu imi permit magneti mai scumpi de 1000 de lei! si de 1000 lei iau magneti mici ca s-au triplat preturile de asta fac haz de necaz! Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 si preturile s-au triplat din cauza ca neodymium se retine la producatori pentru ca e pregatita iesirea pe piata a masinilor electrice! china a stopat exportul de metale rare iar in europa se recupereaza telefoanele mobile (ce contin lantanide) aproape la schimb cu cele noi! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 bre arcadius!OFF TOPIC auzi stimate "bre" ii zici cui iti permite , ar fi bine sa te conformezi , Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Salut Arcadius am documentatia pt pale de lemn dar pt. mine a fost mai usor sa le fac pe cele metalice fiind de meserie am avut materiale moca la dispozitie . in ce consta eficienta celor de lemn ;pleaca la vinturi slabe ,au o turatie mai mare? Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 vfp_mihai cuvantul 'bre' este de la turci iar in dobrogea se foloseste ca formula de adresare catre cei mai in varsta! bre interj. chemare, mirare și admirațiune adresată bărbaților! dex Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Eu cred ca acel disc pe care sunt bobinele (statorul) are rolul miezului din bobine! Daca n-ar fi asa atunci cel care a proiectat ar fi trebuit sa faca acel disc din material "amagnetic" si cu acele alveole (decupaje) in care sa fie bobinele, bineinteles prinse cu adeziv (rasina) si echilibrate. Discul va avea "carnea" egala cu latimea bobinei. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 salut gica 70, eu ma apuc sa comand magnetii si inca nu sunt lamurit! pana la urma cred ca o sa fac o flansa de aluminiu si una de fier si le testez! Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Eu cred ca acel disc pe care sunt bobinele (statorul) are rolul miezului din bobine! Daca n-ar fi asa atunci cel care a proiectat ar fi trebuit sa faca acel disc din material "amagnetic" si cu acele alveole (decupaje) in care sa fie bobinele, bineinteles prinse cu adeziv (rasina) si echilibrate. Discul va avea "carnea" egala cu latimea bobinei.Corect ,bobinele nu contin miez fier de aceia se invarte f usor si generatoarele sunt f eficiente doar cel care are asa ceva isi da seama ca asa este. Inaltimea bobinei nu trebuie sa depaseasca grosimea unui magnet iar distantga dintre doi magneti "fata in fata"se numeste "intrefier " ,latimea laturi unei bobini nu trebuie sa depaseasca latimea unui magnet . La rotor ,distanta dintre doi magneti este cat latimea unui magnet "spre interiorul cercului" asa se calculeaza tot generatorul. Sectiunea conductorului se alege cat mai groasa in asa fel sa se incadreze la spusele de mai sus ,si la numarul de spire ,ca pentru 12v 45 50 spire pentru 24v 75 80 spire, asta daca se merge pe 12 poli si 3 bobine pe faza . daca se mareste numarul de poli se inparte pe mai multe bobine pe faza ,spirele . costinium6 , la varsta de 37ani nu vrea sa ma simpt batran nu-mi place "bree"scrie undeva ca sunt obligat sa ajut ? asta numai daca vreau .Hai ca e tare "eu am investit si trebuie sa torn stalpul" nu cred ca sunt responsabil de asta.oricum nu vreau sa fiu rautacios nu sunt eu in masura sa judec pe cineva doar dumnezeu o face , mult succes incontinuare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum