Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

"fac flansa distantier in forma de roata de scripete sa conduc campul in forma lui naturala,"Si cum bagi statorul la mijloc, intre flanse? Uita-te bine la pg. 53!

Link spre comentariu

pai flansa distantier este intre discurile port magnet prin ea se dau gaurile pentru prezoane si va fi o a treia piesa distingta! grosimea ei se va calcula in functie de stator si grosimea magnetilor! acuma gandindu-ma la ideea matale cu inchiderea campului pe bobina, nu e mai corect si o degajare a discului intre magneti pana la flansa distantier? sa nu fie influente intre magnetii vecini! zic nu spun! conform celor aratate de dv ideal ar fi sa existe aceasta degajare si in flansa distantier!

Link spre comentariu

Eu zic sa faci asa cum au facut si ceilalti iar acolo la centru pune acel cilidru din fier prin care trec prezoanele.L.E. Am observat (cam tarziu) ca discul din mijloc, statorul cu bobine, ar fi interesant de confectionat din material plastic, de ex. iar bobinele sa fie fixate in golurile date in acel disc in asa fel incat toate bobinele sa intretaie campul cu un intrefier mic si egal pe ambele fete ale bobinelor.

Link spre comentariu

cel putin diametral cred ca se vor influenta! am vazut ca cineva cauta niste plumb sa toarne ceva si ma gandesc ca e posibil in loc de discuri sa fie niste brate din platbanda si turnate in plumb dupa care centrate la strung! e clar ca o sa fac ca ceilalti cu mici modificari dar ca idee pt astia mici e de bine zic nu spun!

Link spre comentariu

costinium palele nu fac zgomot mai mare decit o nuia biciuita in aer si asta doar la turati mari stilpul e de 1,5 toli are vreo7,5 m dar find montat pe sura am mai cistigat 2m si e ancorat bine ca am patito .Pt ceilalti baieti eu am pus ca distanter intre dicuri 4 arcuri de supape de motor ce mi-.au permis un reglaj destul de bun al discurilor. apropo generatorul nu cintareste mai mult de 20/ 30 kg

Link spre comentariu

Marcel de la Deva vezi ce se discuta aici? e vorba de inchiderea cat mai eficienta a campului magnetilor. cu arcurile ai campul deschis cum spune gica70 ! campul intre magneti tre sa fie inchis pe bobine ca o potcoava! e firesc daca izolam magnetic bratele port magnet, cat timp e disc e un fel de frectie!

Link spre comentariu

Marcel de la Deva vezi ce se discuta aici? e vorba de inchiderea cat mai eficienta a campului magnetilor. cu arcurile ai campul deschis cum spune gica70 ! campul intre magneti tre sa fie inchis pe bobine ca o potcoava! e firesc daca izolam magnetic bratele port magnet, cat timp e disc e un fel de frectie!

LA MULTI ANI Generatorul cu magnetii permanenti, campul magnetic , nu e la fel ca, camp unui tranformator unde trebuie inchis gen "potcoava".Genratorul facut de mine cu magnetii lipiti de discuri nu e o frectie ,campul se inchide prin acele discuri si circula din N spre sud trecand prin latura bobinei si se inchide in celalalt disc metalic (fier).Daca nu ar fi functional nu cred ca mai aveam randament cu generatoarele facute de mine.Legat de pale, Marcel de la Deva, sa sti ca tiam vazut elicea facut de tine, dar sa sti ca nu ai cum sa ai un randament maxim cu acele pale . Cauta sa faci o elice cum a facut si pigot, aceia este cea mai eficienta si nu se aude nici un zgomot cand se invarte la turatii de peste 300rpm.
Link spre comentariu

pai arcadius eu initial asa am intuit ca discurile nu trebuie sa aiba contact feromagnetic intre ele dar gica 70 a explicat bine unde trebuie se inchida campul magnetilor! initial am zis sa il las deschis pe centru sa nu anulez 0 de pe discuri dar omu e ober si bag seama ca stie !

Link spre comentariu

pai arcadius eu initial asa am intuit ca discurile nu trebuie sa aiba contact feromagnetic intre ele dar gica 70 a explicat bine unde trebuie se inchida campul magnetilor! initial am zis sa il las deschis pe centru sa nu anulez 0 de pe discuri dar omu e ober si bag seama ca stie !

Nu stiu cum sa iti explic ca daca ai magnet permanent nuie nevoie de inchidere a campului mai speciala nu ca la miez tole unde daca se infasoara o bobina se formeaza campul magnetic unde trebuie inchis .Poate e cineva cu ceva teorie sa ne explice mai bine cum sta treaba.rotorul cu 12poli odata invartit din cauza polilor N S S N N S bobina produce curent alternativ iar herzi in functie de turatia de rotatie.
Link spre comentariu

Am mai scris despre asta, cred ca tot p' aci..Era vorba despre concentratorul de camp. Cred ca stii ca un aparat de masura elecromagnetic are niste piese polare la capetele interioare a unui magnet in forma de potcoava. Acele piese din fier (deci nu sunt magneti) au o fata plana prinsa de o parte a magnetului iar fata cealalta este semirotunda formand cu vecina sa un loc circular in care vine echipamentul mobil. Deasemenea cred ca stii ca sunt unele motorase de stergator de parbriz (cei mai in varsta stiu sigur) care au excitatie serie (sau paralelel, ca nu mai tin minte) iar rotorul bobinat se afla, tot asa, intre acele intaritoare de camp ale potcoavei care de data asta este un electromagnet; as mai aminti acea piesa polara (cilindrul din bobina mobila) de la difuzoare. Cred ca ajunge cu exemplele. Daca te uiti atent la sectiunile prezentate aici de catre maestrul Arcadius ai sa vezi ca acea sectiune de-alungul diametrului celor 2 flanse (rotorul cu magneti) ai sa vezi ca e vorba de 2 "magneti" in forma de potcoava spate in spate; aceste "potcoave" au in partea din fata magnetii (inspre interior) iar acolo la centru trebuie intregirea potcoavei tot cu fier!. Trebuie inteles ca acest ansamblu dintre magneti si intaritoare de camp pot schimba "locurile intre ele" exact cum avem cazul aici, adica magnetii sunt in locul concentratoarelor si discurile formeaza restul potcoavelor. Deci acolo la mijloc trebuie un cilindru cu "carnea" cel putin egala cu grosimea discurilor. Ar fi bine, zic eu, si suruburile (prezoanele) sa fie din otel. Spor la toate!.

Inchiderea campului se face in spatele magnetilor ,se poate merge doar cu un singur rotor iar inchiderea se va face pe cealalta parte al statorului cu un simplu disc fier care va trebui sa se invarta inpreuna cu discul cu magnetii. De aceia se foloseste doaua discuri pentru un camp mult mai puternic , cu cat se apropie mai aproape rotoarele ,cu atit forta campului creste dar tot odata si circula prin ambele discuri metalice nu e nevoie de nicioinpreunare intre ele nici la interior si nici la exterior eu testam discurile si agrafa si nu trebuie sa se lipeasca de acel disc metalic , pentru asta se alege grosimea in functie de magneti , deci sunt doua rotoare separate care fiecare isi face treaba.Cum spui normal trebuia sa fie discurile magnetizate cu poli diferite iar pentru asta trebuia inchise intre ele ?
Link spre comentariu

eu incerc sa fac una! deci se pune distantier de fier sau nu (intre discurile port magnet) ca o iau la goana dupa geoana! se inchide sau nu campu la magneti? :nas:

cum a mai spus magneti asezati pe disc in functie de grosimea lui numai trebuie nicio inchidere a campului aia este tot , nu trebuie sa se lipeasca de disc nicoagrafa sau vreun bold.sunt doua rotoare separate e f simplu iar campul se inchide in spatele magnetului .daca se merge doar cu un singur rotor va produce pe jumatate din energie adica in loc de 12v 6v.daca vrei sa faci cu adevarat faci cum am facut eu si nu se intampla nimic .sporP.S daca stam sa ne gandim bine prezoanele 3la numar sunt metalice si sunt distantate intre ele cu piulite si transe,acum poate ca veti fi multumiti ca discurile sunt comune unul cu altul datorina acelor prezoane ,cu toate ca nu au niciotreaba cu asta. :rade:
Link spre comentariu

bre arcadius sazi o leaca si zi ce e intre discurile port magnet! e gol? e flansa de fier? e flansa de aluminiu sau ce ai pus matale?

prezoane metalice atit de lungi incat se prind si palele tot de ele.Spui ca vrei sa faci si tu ai gasit si magnetii? ce magneti ai ?
Link spre comentariu

nu am magnetii inca! am doar30x10x5 dar is mici! am facut pilonul si acu tre sa iau magnetii dar s-au scumpit de 3 ori! am nevoie de 25x13x13 n42 da ii gasesc doar in america , tre sa torn cuzinetu de fundare da ploua rau la cta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări