arcadius Postat Noiembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Eolienele construite de useri și prezentate pe forum nu au mare lucru în comun cu motoarele clasice, în afară de legile fizicii după care funcționează. Nu sunt cu stator cilindric, cu bobine plasate în crestăturile unui miez feromagnetic; statorul este unul plan, cu bobinele plasate circular, fără miez feromagnetic, iar rotorul este de asemenea circular, cu magneți lipiți pe un disc nemetalic ce se rotește deasupra bobinelor din stator. Păcat că din cauza unor probleme au dispărut majoritatea documentelor și pozelor postate pe forum, ar fi fost mult mai simplu de înțeles dacă se discuta pe cazuri concrete, cu „hârtiile” în față. Totuși, la pagina 16 găsești filmulețe postate de Arcadius, iar pe 33 cele postate de rinaldoparaipan, în care se pot vedea eolienele construie. Există și variante care seamănă la construcție cu un motor, altele care folosesc chiar direct un motor capabil să funcționeze și în regim de generator... însă acestea au alte particularități și nu cred că a folosit cineva aceste soluții. Altă variantă constructivă, oarecum asemănătoare cu cele construite de useri: http://www.calebengineering.com/new-wind-generator.html Multumesc pentru explicatie pe care ai dato aici . pentru reconstructia topicului facut , revin cu desenul generatorului mai pe intelesul fiecariua , vreau sa fiu inteles f bine discuti pe acest topic vreu sa le avem doar despre generatoarele facute in felul din desenele aratate de mine , nu modificam niciun electromotor, si nu facem alte modificari. daca va fi cineva care stie sa faca asa ceva din electromotoare tot acea persoana sa si dea explicati cum a facuto Rotoarele le facem din tabla de 10mm 12mm etc iar statoarele sunt din sarma de cupru si rasina plate fara miez fier . Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 @high_voltage:Multumesc pentru aprecieri Referitor la costurile de pana acum:cred ca nici nepotii mei nu o sa consume atata curent la cati bani am bagat.A fost microbul care mi l-a bagat Arcadius cu filmuletul lui, dupa care am intrat in hora incercand sa perfectionez din ce in ce mai mult.Si pot spune ca a iesit ceva frumos. Si cu asta cred ca am spus tot. Ideea e in felul urmator:In momentul in care vrei sa te apuci de o asemenea investitie, trebuie sa iei in calcul urmatoarele: -daca e zona de vant.La mine, de prin luna martie cand am finalizat elicea cred ca pot numara pe degete zilele in care am avut intr-adevar vant serios-peste 5-6m/s mai mult de cateva ore. -daca esti racordat la retea si nu este indeplinita cerinta de mai sus, investitia nu renteaza.Doar daca vrei s-o faci din pasiune pentru energie verde, sau ca hobby, asa cum am facut-o eu. -cand faceti calculul estimativ al cheltuielilor, nu adunati doar costurile pt.bateriil, magneti, pale si sarma de bobinaj+ rasina(cele mai scumpe la prima vedere).Mai sunt si:discuri taiate la laser, teava pt stalp, cabluri electrice, electronica, fiare pt suportul de sustinere al generatorului, ancore, aparate de masura, rezistente de load, prize, cuple, rulmenti, suruburi, tije.....Mai continui? Niste filmulete cu o alta eoliana facuta la un amic: Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 felicitari dane , se pare ca elicea e sub patent , felicitari ma bucur ca realizezi lucruri perfecte . sa fie fericit proprietarul si mult vant in pale la ce inaltime e ridicata ,din ce am vazut e peste 10 metri .spor la treaba Link spre comentariu
Vizitator saya Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 gardianule esti tare, ms mult pentru desene. Ceva de genul este si in filmarea asta de pe you tube Multumesc inca odata . Marius Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 npc, de fapt nu mie trebuie sa-mi multumesti pentru desenele facute, ci lui Florin Tanasa, el lea desenat eu doar leam postat aici pentru inbunatatirea topicului cu informatii utile.Acum nu ramane decat sa te apuci, sa va apucati de treaba daca tot ati inteles cum vine Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 CINE VREA SA MA VADA ??? SUNT IN FATA PORTI MELE LA UN INTERVIU . Pacat ca nu au aratat si eoliana . http://observator.a1.ro/social/Ancheta- ... 49249.html Link spre comentariu
Vizitator unique Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Sunt curios :DCum functioneaza un joule thief si daca a pus cineva asa ceva la eoliana .merge sau nu?ce face? Link spre comentariu
Vizitator mk_klaude Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Salut!Sunt nou aici si prima nedumerire este eu de ce nu gasesc nici o poza din ce spuneti voi ca e postat aici?Am un motor direct drive de masina de spalat de 900w pe care vreau sa-l folosesc ca generator,Am nevoie de ajutorul tau arcadius in privinta dimensiunii rotorului si al altor sfaturi tehnice.Te admir din prima ca esti un tip modest si foarte practic spre deosebire de toti teoreticienii de pe toate forumurile care mai rau incurca decat sa ajute concret pe cineva.Astept un raspuns si poate vorbim mai multe in particular.Si eu sunt un tip foarte practic si am facut de toate,cum ar fi panouri de aer cald,apa calda,fotovoltaice,etc Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Salut!Sunt nou aici si prima nedumerire este eu de ce nu gasesc nici o poza din ce spuneti voi ca e postat aici?Am un motor direct drive de masina de spalat de 900w pe care vreau sa-l folosesc ca generator,Am nevoie de ajutorul tau arcadius in privinta dimensiunii rotorului si al altor sfaturi tehnice.Te admir din prima ca esti un tip modest si foarte practic spre deosebire de toti teoreticienii de pe toate forumurile care mai rau incurca decat sa ajute concret pe cineva.Astept un raspuns si poate vorbim mai multe in particular.Si eu sunt un tip foarte practic si am facut de toate,cum ar fi panouri de aer cald,apa calda,fotovoltaice,etcDa se poate realiza un generator eolian cu acel motor ,ai putea sa faci cateva poze sa vada si ceilalti colegi despre ce e vb . bineinteles ca te voi ajuta pe cat posibil dar avem nevoie si de un teoretician care sa ne corecteze pe unde gresim .multumesc. Link spre comentariu
Vizitator mk_klaude Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Oameni buni,unde sunt poze de care ziceti ca sunt postate pe paginile anterioare ca mie nu-mi apare nimic!!!! Link spre comentariu
Vizitator johny2000 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 salutare tuturor! in primul rand as vrea sa-l felicit pe colegul pt reusite! am si eu o inst eoliana care este compusa din 2 eoliene una de 800 wati si una de 2'5kw[facuta integral de mine]6 elementi acumulatori de stationare 2v 410A fiecare un invertor de 6kw microcontroler pentru franarea eolienelor tablou de comanda sigurante volmetru etc etc si sunt multumit de tot ce obtin de la aceasta instalatie generatorul de 2,5 este facut dinmotor de masina de spalat automata rotorul este cu 16 poli si statorul bobinat trifazic pe rotor am montat magneti neodium acesta eoliana este cu ax verical si functioneaza de cativa anisori mai exact 4ani si am avut tot timpul sa vad randamentul! am mai construit si generatoare cu 12 poli deci se poate cu putin efort si cu anumite cunostinte se pot face multe bafta tuturor si mult succes Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2011 salutare tuturor! in primul rand as vrea sa-l felicit pe colegul pt reusite! am si eu o inst eoliana care este compusa din 2 eoliene una de 800 wati si una de 2'5kw[facuta integral de mine]6 elementi acumulatori de stationare 2v 410A fiecare un invertor de 6kw microcontroler pentru franarea eolienelor tablou de comanda sigurante volmetru etc etc si sunt multumit de tot ce obtin de la aceasta instalatie generatorul de 2,5 este facut dinmotor de masina de spalat automata rotorul este cu 16 poli si statorul bobinat trifazic pe rotor am montat magneti neodium acesta eoliana este cu ax verical si functioneaza de cativa anisori mai exact 4ani si am avut tot timpul sa vad randamentul! am mai construit si generatoare cu 12 poli deci se poate cu putin efort si cu anumite cunostinte se pot face multe bafta tuturor si mult succesFelicitari pentru realizare!, nu vrei sa ne arati si cteva poze pentru inbunatatirea topicului si incurajarea colegilor ca se poate si cu ,costuri minime .Tot ce aveam postate poze aici dintro eroare sau sters. dar il vom recladi putin cate putin. Link spre comentariu
Vizitator cocosilaovidiu Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Salutare ,sunt curios ce motor de masina de spalat poate da 2,5kw ,asteptam poze. Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 salut! am avut un alternator cu magneti pe rotor si am vrut sa il fac eoliana dar no mers din cauza statorului metalic care se invartea greu! i-am scos magnetii care erau 70x10x5, i-am taiat la 30x10x5 si caut de 3 zile pe tot netul cate spire pe volt sunt necesare pentru o suprafata de 3 cm2 a magnetului pentru varianta cu 9 bobine si 12 mag pe fiecare disc, cu un intrefier estimativ de 15 mm! sper sa obtin o turatie de peste 100/min! daca e cineva pe aci care are o formula de calcul si e dispus sa ma ajute raman dator cu una alta! La Multi Ani si impliniri marete pe 2012! Link spre comentariu
Vizitator cocosilaovidiu Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum