arcadius Postat Octombrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Orice fel de generator fie el mare sau mic in gol adica fara vreun consumator al invarti f usor nu depune efor .acum diferenta antre unu mare si unu mic este ca atunci cand legi in scurt un generator cu magneti f mari cu rezistenta mica acela nul poti invarti deloc .in schimb la un generator f mic cu magneti mici chiar daca il legi in scurt il vei putea invarti mai greu dar se va incalzi si se va arde .De aceia se spune ca legand un bec mai mic il vei putea invarti si cu varful degetului acel generator fie el mare fie mic , dar daca pui un bec spre exemplu unu halogen de100w la generatorul mare il vei invarti mai greu dar se va aprinde , pe cand la acela mic tot asa de greu se va invati dar nu se va aprinde in schimb se va incalzi generatorul pana se va arde . asta a fost doar un exemplu dat poate asa vei intelege fenomenele cum sunt in realitate .Acum vine si partea cu sirma groasa de geaba i pui sirma groasa la un generator cu magneti mici ACOLO UNDE INTRE SPATI INCAP DOAR CATEVA RANDURI DE SPIRE , si vei produce la turati f mari si tot atit cat pot magnetii . Fiecare generator fonctioneaza atit cat poate si dupa magnetii generatorului eolian . Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Chestie de optimizare si ..multa experienta!. Link spre comentariu
Vizitator unique Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Orice fel de generator fie el mare sau mic in gol adica fara vreun consumator al invarti f usor nu depune efor .acum diferenta antre unu mare si unu mic este ca atunci cand legi in scurt un generator cu magneti f mari cu rezistenta mica acela nul poti invarti deloc .in schimb la un generator f mic cu magneti mici chiar daca il legi in scurt il vei putea invarti mai greu dar se va incalzi si se va arde .De aceia se spune ca legand un bec mai mic il vei putea invarti si cu varful degetului acel generator fie el mare fie mic , dar daca pui un bec spre exemplu unu halogen de100w la generatorul mare il vei invarti mai greu dar se va aprinde , pe cand la acela mic tot asa de greu se va invati dar nu se va aprinde in schimb se va incalzi generatorul pana se va arde . asta a fost doar un exemplu dat poate asa vei intelege fenomenele cum sunt in realitate .Acum vine si partea cu sirma groasa de geaba i pui sirma groasa la un generator cu magneti mici ACOLO UNDE INTRE SPATI INCAP DOAR CATEVA RANDURI DE SPIRE , si vei produce la turati f mari si tot atit cat pot magnetii . Fiecare generator fonctioneaza atit cat poate si dupa magnetii generatorului eolian .Am inteles.merci frumos Link spre comentariu
Vizitator saya Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 pentru arcadius Sper sa nu ma fi trezit prea tirziu doresc sami fac si eu o aeroliana dar cea ce e mai greu este ca ma vad PRAF pe linga cunostintzele celorlalti de pe forum.Cred ca mar ajuta citeva poze si schitze cu aeroliana facuta de D-stra.Cred ca cel mai bine mi-ar prinde un om ca D-stra in jurul meu dar ......Daca se poate mi-ar face placere sa pastram legatura prin messenger. Id meu este : [email protected]. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 pentru arcadius Sper sa nu ma fi trezit prea tirziu doresc sami fac si eu o aeroliana dar cea ce e mai greu este ca ma vad PRAF pe linga cunostintzele celorlalti de pe forum.Cred ca mar ajuta citeva poze si schitze cu aeroliana facuta de D-stra.Cred ca cel mai bine mi-ar prinde un om ca D-stra in jurul meu dar ......Daca se poate mi-ar face placere sa pastram legatura prin messenger. Id meu este : [email protected]. ok incerc sa te ajut pe cat pot . id meu pentru toti incepatorii este , [email protected], dar e cel mai bine sa comunicam mai mult aici poate invata si ceilalti colegi incepatori . Link spre comentariu
Vizitator saya Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 de meserie sunt electrician auto insa am lucrat fuarte putin in aceast domeniu. am inteles din comentarile celorlalti ca poti transforma un motor electric intr-un generator, e devarat? intrebarea mai este : de unde ti-ai procurat tu statorul si rotorul pentru generatorul tau? leai confectionat tu pe strungul tau sau dintr-un motor electric?cel mai mult ma sperie bobinajul si facerea rotorului ( lipirea si asezarea magnetilor pe el) pentru ca e prima data cind voi face eu inumi asa ceva. vad ca se fac multe socoteli si calcule ca se iese totul ca la carte . cred ca (daca chiar doresti sa ma ajuti) am sa-ti dau multa batae de cap asa ca iao incetul cu mine . tre sami explici babeste (cu tuate ca am duar 29 ani). dupa spusele tale aceasta aeroliana in paralel cu niste placi solare (vreo 4 sau 5 ma gindesc eu) ar trebui sami acopere consumul de curent care il am , nu?mam uitat pe net la niste preturi de aeroliene , mam speriat cit cerea pe una de 3 kw. asa ca singura solutie este sa o iau pe urmele tale incetul cu incetul ca de cunparat nici vorba sami permit. apropo am vazut comentariu la o persoana putin mai pesimista care zicea el ca dupa calculele lui nu se merita sa investesti bani in asfel de treburi caci (zicea el) te costa fuarte mult iar cu tinpul necesita reparati si astea sunt iarasi alti bani. ma gindesc , de cind ti-ai facut tu aeroliana ai avut vreodata probleme majore cu ia? cam cit ar tine o asfel de aeroliana daca as construio exact dupa indrumarile tale?adevarul ca tot rominul se straduieste sasi faca viatza cit mai usuara si daca se poate cit mai eftin nu sunt ca spanioli (de exemplu) care isi cumpara totul dea gata , nu se conplica. amarita de ia viatza (CIND OM DUCE SI NOI BINE?) Marius Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 de meserie sunt electrician auto insa am lucrat fuarte putin in aceast domeniu. am inteles din comentarile celorlalti ca poti transforma un motor electric intr-un generator, e devarat? intrebarea mai este : de unde ti-ai procurat tu statorul si rotorul pentru generatorul tau? leai confectionat tu pe strungul tau sau dintr-un motor electric?cel mai mult ma sperie bobinajul si facerea rotorului ( lipirea si asezarea magnetilor pe el) pentru ca e prima data cind voi face eu inumi asa ceva. vad ca se fac multe socoteli si calcule ca se iese totul ca la carte . cred ca (daca chiar doresti sa ma ajuti) am sa-ti dau multa batae de cap asa ca iao incetul cu mine . tre sami explici babeste (cu tuate ca am duar 29 ani). dupa spusele tale aceasta aeroliana in paralel cu niste placi solare (vreo 4 sau 5 ma gindesc eu) ar trebui sami acopere consumul de curent care il am , nu?mam uitat pe net la niste preturi de aeroliene , mam speriat cit cerea pe una de 3 kw. asa ca singura solutie este sa o iau pe urmele tale incetul cu incetul ca de cunparat nici vorba sami permit. apropo am vazut comentariu la o persoana putin mai pesimista care zicea el ca dupa calculele lui nu se merita sa investesti bani in asfel de treburi caci (zicea el) te costa fuarte mult iar cu tinpul necesita reparati si astea sunt iarasi alti bani. ma gindesc , de cind ti-ai facut tu aeroliana ai avut vreodata probleme majore cu ia? cam cit ar tine o asfel de aeroliana daca as construio exact dupa indrumarile tale?adevarul ca tot rominul se straduieste sasi faca viatza cit mai usuara si daca se poate cit mai eftin nu sunt ca spanioli (de exemplu) care isi cumpara totul dea gata , nu se conplica. amarita de ia viatza (CIND OM DUCE SI NOI BINE?) MariusLa ce pret ai vazuto pe cea din comert de 3kw?eoliana mea e facut de la a la z , stator,bobinat si turnat in rasina , partea mecanica, rotoartele, lipirea magnetilor pe rotoare, tabloul, regulatorul de incarcare ,tot singur, inclusiv stalpul sub forma unui turn cu 3 laturi, inalt de 13m .o am de 3 ani si nu am umblat niciodata la ia si functioneaza inpecabil si nici nu voi avea niciodata cu ia , doar ca vreau sai mai fac inbunatatiri pentru producere mai mare adica modificarea statorului diametru mai mare al elici etc dar asta poate la vara.Sa sti ca acum magneti aproape sau triplat ca pret de aceia confectionarea unui generator eolian e cam costisitor in ziua de azi .eu am facut generatorul acum 3ani la costuri f mici ,adica cu ajutorul unor sponsori care au vrut sa vada cam ce ese din ce le spuneam eu ca vreu sa fac eu nu am fost informat de pe forumuri , dupa ce am facuto am postat pe un forum si poze .cand am ridicato cu un utilaj "buld" de la primarie sa adunat tot satu sa vada minunatia . Link spre comentariu
Vizitator selinger Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 daca avem construita cel mai simpla ,dupa mine un eolian vertical cu n .. pale.La fiecare pala in exterior atasam o bobina care va trece foarte repede sus si jos pin polii consecutivi N-S S-N adica asa N-S N-S N-S.........ROATA S-N S-N S-N.........ROATA se fac bobine cu sipe de dimensiuni mari so camp magnetic cat de cat ...la periile de colectare se poate obtine pana la 25-30kwat/h. hai va las bafta , vant si pale multe. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 salut selinger , vrei sa detaliezi putin treaba cu periile colectoare , generatoarele de genul au statorul bobinat fix si rotorul magnetic mobil . , da cu 25 de kw poti alimenta un bloc de 20 apartamente la un consum redus , sau mai trebuia pusa pe acolo vreo virgula .spor la treaba Link spre comentariu
Vizitator saya Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Eoliana care am vazuto pe net de cunparat era la pret de 5375 dolari in care intra eoliana+stilpul. Intrebarea mia este : ai cumva vreun desen tehnic al rototul facut de tine la strung? mie de mare ajutor un asfel de desen cu cotele si marimile piesei. Apoi statorul poti sami faci tu insuti un mic desen cu mopdul in care lai bobint_ (de desfacut motoare am mai desfacut dar de bobinat chiuca). Intrarea sirmei(inceputul bobinajului) apoi trecerea de la o bobina la alta si la urma iesirea firelor . poate cu niste desene facute mias da mai bine seama ce si cu ce se maninca asfel de motor. Da , intradevar pretul magnetilor a urcat fuarte mult, mam uitat ieri pe net si e scunp indradevar dar nai de ales , decit sati cunperi o eoliana gata facuta e mult mai esftin asa. Apropo aicea in Madrid ( ca aicea stau deocamdata) am gasit o firma care vinde asfel de magneti duar ca nu au marime magnetilor tai. Nici nu stiu daca prin cautarile mele de ieri am vazut marimea exacta asemanatori cu ai magnetilor tai, era ceva 50+30+15 parca. Inca o intrebare si te las , am vazut pe you tube un motor magnetic , parea destul de puternic si avea ceva rotati pe capul lui. Intrebarea mia este , oare un asfel de motor nu poate duce un asfel de generator cum ai construit tu la eoliana? Caci din spusele tale eoliana ta se invirte fuarte usor chiar si la cea mai slaba pala de vint. Se poate construi un asfel de motor magnetic care sa invirta (la sol) un asfel de generator? Marius Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Hai, cu limba română am înțeles, e grele astea după câțiva ani la Spania, dar lenea și lipsa gândirii logice nu o mai înțeleg. Motoru ăla magnetic de care spui - și dacă era termic, tot aia era - cum crezi că va reuși să învârtă acel generator eolian, astefl încât tu să scoți mai mult decât consumă motorul de la rețea?! Cât despre detaliile constructive, costuri și altele s-a tot discutat în topic, dar tu precis ai citit doar prima pagină și apoi te-ai grăbit să postezi. Spui că eoliana aia la 5000 $ e scumpă și că tu ai putea să o faci mult mai ieftin. Chiar în condițiile domnului Arcadius, în care ai avea mare parte din materiale, scule/utilaje sau ai avea acces la ele prin costuri mai reduse decât în mod uzual, tot ai ajunge la un minim 3000 $ cu un sistem complet. Intreabă-l pe rinaldoparaipan cât l-a costat sistemul, care, după mine, e făcut la cele mai înalte standarde posibile în regim DIY, peste orice alternativă chinezească de pe net. Link spre comentariu
Vizitator saya Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Nu stiam ca pe acest sait se urmareste mai mult gramatica romana decit .......... In primul rind au fost niste intrebari nimic mai mult(am gresit cumva ca intreb?) Am spus de la inceput ca sunt PRAF, alfel nu mai intrebam , nu? :cry: Fiecare roman incearca sa iese cit mai eftin caci daca ar avea (muntele de bani) nu sar mai coplica.Daca aicea pe sait vad ca in loc de sfaturi si indrumari primesc mai mult .....pai atunci fratilor hai sa ne egalam in ceea ce stiu si eu. Ai habar ce inseamna sudura in inox, aluminiu cu aparat WIG, sudura in sistem pulsatoriu ai auzit ????Va rog mult , cer indrumari , sfaturi, idei nimic mai mult , nimeni nu sa nascut invatzat ADEVARAY ? Deci asa cum am zis GARDIANULE mult de tot mar ajuta niste desene , schitze etc. Astept raspuns de la tine (vad ca de la alti nu primesc nici macar intelegere). Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Nu stiam ca pe acest sait se urmareste mai mult gramatica romana decitSe urmareste totusi respectarea limbii romane,ca sa ne si intelegem intre noi.Nu-i chiar asa greu sa pui vigule,puncte,cratime si literele unde trebuie. Dar daca te grabesti asa tare,incat nu poti sa verifici ce si cum... Deci atata timp cat ceri ceva,trebuie sa ceri frumos,nu sa trantesti o porcarie! Si n-ar strica sa citesti topicul,poate inveti niste chestii. Logic e sa citesti inainte si sa intrebi unde n-ai inteles ceva,nu asa,direct,sa ti se explice tie special din nou! Link spre comentariu
Vizitator saya Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 am incercat sa ma uit pe you tub cum se face o bobinare de motor dar cred difera intre a bobina un motor sau a bobina un generator, asai? nu prea inteleg cum se face bobinarea in trunghi sau in stea, potae cineva sa ma lumineze? Apropo , Gardianul a zis ca el sia facut statotul, ma intreb din metal masiv sau pur si sinplu a modificat un stator de motor.P.S:indradevar cind scriu ma grabesc deoarece am o fetitza de 7 luni care tre sa fiu tot tinpul cu ochii pe ia alfel o vad : bagind ceva in gura, sau plinge , sau sa nu cada din pat. Imi cer scuze pentru gramatica mai. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Eolienele construite de useri și prezentate pe forum nu au mare lucru în comun cu motoarele clasice, în afară de legile fizicii după care funcționează. Nu sunt cu stator cilindric, cu bobine plasate în crestăturile unui miez feromagnetic; statorul este unul plan, cu bobinele plasate circular, fără miez feromagnetic, iar rotorul este de asemenea circular, cu magneți lipiți pe un disc nemetalic ce se rotește deasupra bobinelor din stator. Păcat că din cauza unor probleme au dispărut majoritatea documentelor și pozelor postate pe forum, ar fi fost mult mai simplu de înțeles dacă se discuta pe cazuri concrete, cu „hârtiile” în față. Totuși, la pagina 16 găsești filmulețe postate de Arcadius, iar pe 33 cele postate de rinaldoparaipan, în care se pot vedea eolienele construie. Există și variante care seamănă la construcție cu un motor, altele care folosesc chiar direct un motor capabil să funcționeze și în regim de generator... însă acestea au alte particularități și nu cred că a folosit cineva aceste soluții. Altă variantă constructivă, oarecum asemănătoare cu cele construite de useri: http://www.calebengineering.com/new-wind-generator.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum