Marcel de la Deva Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Asta este ideia de a comuta in triunghi in gaz de furtuna ,de turat nu stiu cit se va tura pina intra in functiune coada de vint tare. Azi am reusit sa montez eoliana inapoi pe stilp acum astept sa bata vintul pt. a-i vedea randamentul. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Marcel, treaba sta asa:La conectarea in stea , tensiunea totala este Utot =1.73xUf(unde Uf este tensiunea de pe o infasurare) iar intensitatea este cea maxima pe care o suporta sarma din bobine-sa zicem ca ai sarma de 2mmp la o intensitate de 15A/mmp rezulta I max 30A.La conectarea in triunghi, Utot= Uf iar intensitata este Itot=1,73Imax.Nu iti recomand trecerea din stea in triungh in caz de furtuna, mai ales daca ai pus relee-exista pericolul sa se "sudeze" contactele din cauza arcului electic.Mai bine o rezolvi din iesirea din vant si daca e cazul cu o punere in scurt progreiva-3 comutatoare care sa puna in sarcina pe rind 2 rezistente de putere si cu al treilea o pui in scurt.Asteptam rezultatele de la teste. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 La treaba cu sudarea contactelor din releie nu m-am gindit si pe moment inca nu am finalizat sistemul de cuplare din casa. sirma mea e de 1,4 si magneti nu sunt asa mari nu cred ca ajung la 30 A nici in caz de furtuna . Azi a batut vintul o buna parte din zi sa simtit o incarcare mai buna a acumulatorului, deci nu am lucrat degeaba. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Si pana la urma ce amperaj ai avut?Eu la inceputuri cu o elice de 3.10 m diametru si magneti 30x30x20 sarma de 3x0,85 deci 1, 7mmp am avut mari emotii la o furtuna(ce-i drept cu o elice foarte performanta) fiindca nici in scurt nu puteam sa o mai opresc.Asa ca atentie!! Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 am masurat 6 A la un vint de 10 m /s si 20 v in gol ,in caz de furtuna am punere in drapel iar elicia e de 176 cm (am masurato special cind am dato jos ) Pt. 8 leduri (smd) ce lumineaza 2 incaperi si o sursa de calculator de 650 w modificata (ce o folosesc doar cind se ia curentul ) e ok. La magneti care ii am nu am pretenti mai mari . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 iar elicia e de 166 mm (am masurato special cind am dato jos ) .Si la ce aeromodel o folosesti??Grig Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 scuze acum mi-am dat seama de gresela Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 "Si la ce aeromodel o folosesti??"E buna Bumbule.. . Link spre comentariu
Vizitator unique Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 As avea si eu o curiozitate.se poate obtine acelasi curent dar cu o rezistenta la invartire mult mai mica ,in sarcina? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Da,evident la tensiune mai mica.Sau la o turatie mai mare!Pentru ca puterea este turatia*momentul (rezistenta la invartire)Puterea electrca obtinuta e puterea mecanica * randamentul generatorului (la care nu exissta mari diferente) Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 As avea si eu o curiozitate.se poate obtine acelasi curent dar cu o rezistenta la invartire mult mai mica ,in sarcina?De ce vrei asta?Sau de fapt ce urmaresti?Te referi cumva la fenomenul de cooging(agatare)?Asa cum a spus si Dr.L se poate, la turatie mare(tensiune mare) si rezistenta de sarcina mica. Link spre comentariu
Vizitator unique Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Am vazut diferite filmulete pe youtube.Ce am observat eu:Generatoarele cu magneti mari,puternici,scot tensiune mare la turatii mici dar sunt greu de invartit.Generatoarele cu magneti mici scot tensiune mare la turatii foarte mari si sunt relativ usor de invartit.Ce m-ar fii interesat pe mine,ca idee doar,daca s-ar putea face un generator care sa poata alimenta o aeroterma/radiator de 2 kw,legat la o bicicleta.Sa nu intampini rezistenta mare la pedalat,sa pedalezi lejer.sa zicem pentru 30 minute.In afara de dimensiunea magnetilor mai sunt si alte "chestii" care duc la o rezistenta mica si curent mare,in sarcina? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Daca pedalezi mai lejer,trebuie totodata sa pedalezi si mai repede....Repet: puterea = momentul * turatia ,indiferent de ce vrei sa creziSi pana sa obtii 2kW la pedala,nici n-o sa mai ai nevoie de caldura,de la efortul depus Link spre comentariu
Vizitator unique Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Daca pedalezi mai lejer,trebuie totodata sa pedalezi si mai repede....Repet: puterea = momentul * turatia ,indiferent de ce vrei sa creziSi pana sa obtii 2kW la pedala,nici n-o sa mai ai nevoie de caldura,de la efortul depus asa e dar vreau sa mai incalzesc si pe altcineva Ma gandeam ca fulia de la pedala sa fie mare iar cea de pe axul generatorului sa fie mica astfel incat sa invarteasca destul de repede generatorul pt a produce 1-2 kw.In afara de puterea magnetilor,ce altceva mai contribuie la diminuarea rezistentei obtinand acelasi curent?Nu ma pricep si d-asta intreb.poate nr de spire,grosimea sarmei,forma bobinei sau un mic sistem electronic cu condesatori si alte "alea"...? Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Chiar ca esti unic..2kW inseamna vre-o 3 CP (cal putere). Dupa cum vezi nici calul nu face fata..pe bicicleta .(poate faci bicicleta un tandem si jumatate!). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum