arcadius Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 multumesc , pentru apreciere si munca depusa la aceasta eoliana .astept orice intrebare din partea dv , pentru a va explica cum trebuie facuta, barimi asa cum am facuto eu , caci testat de mine nu investiti sa pierdeti. pentru ca la mine funtioneaza corect.vreu sa mai dezvalui un secret , sa discutat pe diferite topicuri cu tot felul de incercari cu diferite , alternatoare, electromotoare de masini de spalat, toate acestea nu sunt soluti se munceste mult la astfel de proiecte iar la randament nu se obtine nimic va spun doar 2 din dezavantaje.1 sunt de turati mari .2 din cauza miezului de fier daca se pun magneti in interior, nu se mai invart nici cu forta, da pai in vant.la eoliana facuta de mine nu exista asa ceva ,miez de fier sau alceva doar magneti puternici sarma de cupru sau platbanda cupru .de invartit se inverte destul de usor aproape nu vezi vantul si ia incepe sa se invarta .pentru a plia mult mai usor , in butucul cu rulmenti am facut o mini baie de ulei. am scos vaselina din rulmenti numai pentru asta sa plieze mai usor si iarna. practic daca apucam cu mana de pale si o invarteam cel putin 15rotati face pana se opreste de tot.vam pus o poza cu eoliana sa se vada acea baie de ulei din spatele butucului.va doresc sanatate si spor la treaba.L.E va pun aici si magneti inainte dea face generatorul pentru manastire. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 salut domnule arcadius ,revin cu ceva intrebari vad ca nu va deranjeaza , asi vrea sa stiu care ar fi turatzia maxima la care ar ajunge acest tip de eoliana (adica turatzia maxima de lucru )pana se autoscoate din vant , dar asi vrea sa stiu daca se intampla des acest lucru ,ma refer la un rotor cu diametrul intre 2 , 3 metri ,la cele la care lucratzi, pun aceasta intrebare din motivul : din punctul meu de vedere asi opta un alt tip de rotor adica cu ax vertical tip savonius sau darrieus , binenteles aici intervin avantaje si dezavantaje intre cele cu ax orizontal si vertical pe care le stim , eu ma gandesc sa construiesc un rotor mixt savonius cu darrieus rapotrul de multiplicare sa fie de 1 la 4 sau 1 la 5 aproximativ , la care sa cuplez acelasi tip de generator pe care latzi construit dumneavoastra . ma intreb inainte de a va apuca de constructzia primei eoliene dumneavoastra atzi studiat toate tipurile de eoliene si care ar fi motivul pe care latzi avut de atzi ales rotorul orizontal . avetzi aici un film in care se face un test cu cele 2 tipuri de rotoare Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 salut , turatia eolienei verticale este in functie de marimea elici daca elicea ar fi mai mica de un metru ar ajunge si la 400rpm cu cat diametrul greste cu atit turatia scade dar creste si puterea. la generatorul meu din vant elicea este de 4m turatia maxima inainte sa inceapa esirea din vant 200rpm .la generatorl pentru manastire elicea este de 6m la aceasta elice, turatia maxima trebuie sa fie pana ese din vant 100rpm , de aceia si constructia generatorului lam facut sa produca multi v la turatie f mica cu el am avut la 50rpm curentul de incarcare . nu am studiat toate tipurile de generatoare dar stiu ca aceste pe verticala sunt mult mai bune si mai eficiente .chiar si in filmuletul aratat de dv. arata ca turatia este atit de mare incat vi se pare ca sta pe loc din cauza filmarilor asa mai aveam si eu probleme cand incercam sa filmez eoliana mea la ce turatie se invarte de parea de parca sta pe loc . puteti sa optati la varianta savonius sau alte tipuri de genul orizontale dar sa stiti ca aceste generatoare , costul lor este mult mai mare ele sunt de turati f mici si de aceia ,necesita generatoare de turati si mai mici de cat ce am realizat eu ,acea ultima adica mai putin de 40rpm asta sa fie turatie maxima 40rpm dar pentru asta va trebuie magneti mai multi cu 36 poli sau mai multi diametrul unei astfel de stator poate ajunge si la 1m cu cat mai multi poli cu atit turatia scade in afara ca si palele difera si e mai dificil de confectionat asta e parerea mea . Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 salut referitor la filmari , motivul din care se pare ca elicea cu ax orizontal cea construita de dumneavoastra e intrarea in rezonantza cu frecventza pe care ochiul uman o poate percepe astfel incat privind orice obiect care sa invarte cu turatzie poate da o iluzie de statzionare ,dar la filmele vizionate pe calculator intervine tehnologia placii grafice care creeaza asazisele frame-uri(sper ca am scris corect) eu am construit cele 2 tipuri de rotoare la scara mica fara generator si leam pus la treaba experimental vorbind sa fac un studiu pentru a vedea care este mai fiabil , am tras ceva concluzii privind randamentul ambelor sisteme , cel savonius este mai eficient la viteze mici ale vantului si raspunde foarte bine la curentzii de aer cu turbulentze , ( subliniez faptul ca cei mai multzi dintre noi nu vom putea ridica foarte sus un turn in care sa plasam corespunzator eoliana si vom avea desigur unele obstacole cum ar fi copaci case ,blocuri , chiar si un deal , care vor afecta oarecum rotorul in sens negativ ,din acest motiv inclin sa cred ca un rotor vertical ar fi mai bun decat unul orizontal ) marile companii ridica acele turnuri gigant ,se fac multe studii de fezabilitate initzial pentru a constui intro respectiva zona . din cate am citit de pe net am vazut ca trebiesc autorizatzii de la mediu daca se ridica un turn mai mare de 9 metri ( intreb dumeavoastra stiatzi acest lucru sau daca e adevarat ? atzi avut probleme cu autoritzile locale , nu a venit nimeni la poarta sa bata si sa va intrebe daca avetzi autorizatzie de constructzie ? " eu stau langa un drum natzional intens circulat si ma gandesc ,ca daca voi constui asa ceva sa nu atrag atentzia baietzilor ce abia asteapta sa bage taxe si betze in roate" ) am auzit ca rotoarele cu ax orizontal sunt interzise din motivul distrugerii faunei adica a pasarilor cei de la mediu asteapta si ei ceva bani si taxe , dar cica cel cu ax vertical nu afecteaza pasarile . asadar inclin sa obtez la rotorul savonius mixt cu drrieus , astept si parerea dumneavoastra . Privind turatzia pe minut potrivit precizarilor dumneavoastra daca cel cu diam. de 6 m functzioneaza eficient la 50 rpm sunt destul de satisfacut rotorul savonius poate indeplini usor conditziile chiar si fara un multiplicator de turatzie . alta intrebara ar fi de unde atzi procurat rasina pentru stator si ce substantze anume se folosesc si in ce dozaj ,de unde leatzi procurat , si la ce pretz. va multzumesc mult . Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 .salut nu vreau sa va contrazic ceaia ce stiti de mediul, ami functioneaza de un an si nu a batut nimeni la poarta mea , am stat pe un alt forum inainte sa trec si pe asta si acolo am tot discutat despre asa ceva . eoliana poate fi ridicata pana la 30m dupa 30m trevbuie semnalizata asta este una din probleme , la inaltimea mea nu sunt probleme nu poluiaza, nu face zgomot , e ok .referitor la generatoarele eoliene pe ax vertical , asa este ,daca nu aveti loc doar astea se pot face din cauza obstacolelor ,nu necesita inaltimi mari doar ca vor fi costisitoare la confectionarea palelor .rasina am cumparat de pe net cautati pe google rasina epojet gasiti si pret tot .numai bine si spor la treba, astept intrebarile dv. Link spre comentariu
Vizitator cos70c Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 buna seara! domnule arcadius,imi puteti spune si mie caci nu sunt lamurit pe axul rotorului aveti doua discuri cu magneti si la mijloc intre aceste doua flanse se afla statorul?va intreb pentru ca la alte generatoare am vazut rotorul cu o singura flansa.multumesc!o seara buna! Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 buna seara! domnule arcadius,imi puteti spune si mie caci nu sunt lamurit pe axul rotorului aveti doua discuri cu magneti si la mijloc intre aceste doua flanse se afla statorul?va intreb pentru ca la alte generatoare am vazut rotorul cu o singura flansa.multumesc!o seara buna!da sunt cu 2 discuri cu magneti, asa este normal sa se inchida campul magneti, magnet fata in fata cu lelalalt magnet N/S. DACA PUI NUMAI UN SINGUR DISC CU MAGNETI RANDAMENTUL VA SCADEA LA JUMATATE.astept si alte intrebari , numai bine va doresc si sanatate . Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 uitativa si la aceasta poza cum vine statorul in mijloc si rotoarele cu magneti. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 iata o poza cu rotoarele mele din vant , inainte de a turna rasina peste magneti .aici se vede cat de mari sunt magneti oricine care cumpara magneti nu conteaza neaparat sa fie ca aimei .pot si mai mici calculele sunt simple distanta dintre 2 magneti este cat un magnet , la fel si la bobini grosimea laturi bobinei nu trebuie sa depaseasca un magnet de care o sai aveti .iar inaltimea bibinei adica numarul de straturi de spire nu trebuie sa depasesti grosimea magnetului adica cum ai am eu de 20mm bobina trebuie sa fie de 17mm +plasa de fibra de sticla +spatiul gol intre magnet si bobina .intrefier distanta dintre doi magneti fata in fata trebuie sa fie cat un magnet adica 20mm in cazul meu.L.E. vreau sa va reamintesc pentru cei ce sau uitat la emisiunea de la ora3 la ANTENA3 despre cetati romane unde a fost filmata si eoliana mea din satul in care locuiesc . Link spre comentariu
dorian 70 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Sincere felicitari d-le arcadius pt. eoliana !M-ar interesa, daca sunteti amabil, mai multe detalii despre palele elicei: latime, grosime, impermeabilizare etc.(am inteles ca le-ati facut din lemn de tei)De asemenea despre sistemul de scos din vant puternic (furtuna) a eolienei Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Sincere felicitari d-le arcadius pt. eoliana !M-ar interesa, daca sunteti amabil, mai multe detalii despre palele elicei: latime, grosime, impermeabilizare etc.(am inteles ca le-ati facut din lemn de tei)De asemenea despre sistemul de scos din vant puternic (furtuna) a eolieneieu am trimis in format pdf un plan complet al eolienelor acolo sunt 3 tipuri de eoliene de alui Pigot.dar totusi eu pun aici si un desesen mecanic de scoaterea din vant din cauza acelei tevi , care este pusa la 35grade si greutati cozi in timpul unei furtuni coada ramane pe directia vantului dar generatorul se intoarce , coada nu numai ca ramane pe directia vantului dar se si ridica cu cateva grade in sus iar dupa ce slabeste vantul se lasa coada si se indreapta generatorul .cu cat greutatea cozi este mai mare cu atit scoaterea din vant e mai intarziata adica acolo se poate regla si la ce putere maxima admisa se va permite a nu se arde generatorul .palele ,desenul constructiei palelor se poate lua dot din acel desen pdf daca elicea este prevazuta de 3m o pala va avea 1,5m iar dv nu va luati neaparat dupa acel desen si faceti modificari :puteti face pala mai lunga cum am facut eu de 2m sau de 3m normal ca si latimea la baza o faceti putin mai mare si la fel si grosimea in loc de 50mm cum e in plan dvs faceti de 80mm pentru 3m iar pentru 2m 70mm .latimea la baza pentru 3m este de 300mm iar pentru 2 m cum o am in vant este de 250mm .la varful palei latimea sa iasa de 100mm pentru 3 m iar pentru 2m 70mm. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 :L.E. vreau sa va reamintesc pentru cei ce sau uitat la emisiunea de la ora3 la ANTENA3 despre cetati romane unde a fost filmata si eoliana mea din satul in care locuiesc .da eu am vazut emisiunea , da nu integral (eoliana nu am vazuto). miam dat seama ce si cine era , dumneavoastra eratzi paznicul presupun ? ca o paranteza sa zic la ceea ce am vazut domnul acela francez sunt mai mult decat sigur ca e in bune relatzii cu primarul . Sper ca nu am gresit cu nimic sa ma inselat de acea emisiune,parca la salva rusa era vorba. scuze am fost putzin off topic . Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 :. eu sint paznicul ,tot eu am prins pe acel arendas francez .am fost garidan public scuze in acel reportaj aveam ceva emoti in fata camerelor. de acolo mi se trage si numele de la inparatul ROMAN ARCADIUS si gardyanu ,anainte mi se spunea de catre arhiologi si studenti ,minitehnicus . ma bucur ca va place generatorul eolian de aceia am ales acest forum sa va incurajez dea va construi si dv ,asa ceva nu neaparat la fel ci una mai mica cu ce se poate magneti hdd sau de la alceva ,o seara minunata va doresc. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 - multumesc mult pentru timpul acordat si precizarile de rigoare ...- daca sunteti amabil m-ar interesa cu ce a-ti impermeabilizat lemnul (daca acesta expus la caldura, ploaie, frig etc. nu se deformeaza semnificativ in timp)- revin cu multumiri ! Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 - multumesc mult pentru timpul acordat si precizarile de rigoare ...- daca sunteti amabil m-ar interesa cu ce a-ti impermeabilizat lemnul (daca acesta expus la caldura, ploaie, frig etc. nu se deformeaza semnificativ in timp)- revin cu multumiri !palele mele din vant leam tratat cu ulei de in si apoi cu lac pentru lemn . vad ca de un an nu am avut probleme .la palele pentru manastire leam dat cu un strat de rasina cu care torn statoarele e cea mai buna si rezistenta in timp ,epojet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum