eugeniusro Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Rinaldo vezi in atachamentul pus de mine documentatie pentru constructia unui anemometru inclusiv partea de interfata seriala necesara in conectarea cu calculatorul, si doua softuri de data logger, unul din ele este in cod sursa l-am luat la repezeala de pe net dar nu am momentan VB instalat ca sa il compilez si nu stiu pe unde am pus CD-ul. http://www.sendspace.com/file/h2488d http://www.sendspace.com/file/94j9au Link spre comentariu
Vizitator andrewww Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Salut , sint nou pe acest forum si imi place discutile despre energie eoliana, mai mult ca eu am construit un generator de 2,5kw si pot spune ca sunt aproape dependent de propria energie .Daca doreste cineva sa-mi vada eoliana pot sa postez pozele si sant gata sa ajut si pe alti care vor sasi construiasca eoliana .am si eu o intrebare,tu cum folosesti aceasta energie,in mod real (in timp ce se produce) sau ai si vreun dispozitiv de inmagazinare/stocare de energie necesar pentru perioadele in care nu exista materie prima de producere a energiei (vantul) Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Salut , sint nou pe acest forum si imi place discutile despre energie eoliana, mai mult ca eu am construit un generator de 2,5kw si pot spune ca sunt aproape dependent de propria energie .Daca doreste cineva sa-mi vada eoliana pot sa postez pozele si sant gata sa ajut si pe alti care vor sasi construiasca eoliana .am si eu o intrebare,tu cum folosesti aceasta energie,in mod real (in timp ce se produce) sau ai si vreun dispozitiv de inmagazinare/stocare de energie necesar pentru perioadele in care nu exista materie prima de producere a energiei (vantul)"Soarele si vantul salveaza pamantul "normal, stocarea se face in bancul de acumulatori de 1000A 24V.Atit de la eoliana cat si de la panouri fotovoltaice, de la eoliana 2,5kw iar de la panouri 600w ora.daca nu am nici soare si nici vant in timp de o saptamana am asigurata energiea de la bancul de bateri stationari , numai ca nu se intampla sa nu bata vantul atitea zile cel mult 2 zile ..mentionez ca atit eoliana cat si panourile sunt facute de mine la costuri minime , despre panouri , puteti pune intrebari pe topicul despre panouri fotovoltaice home made.\Pacat ca marirea pretului magnetilor de acum va face pe multi oameni sa renunte la constructia generatoarelor , in schimb pretul panourilor a scazut f mult . Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 salut Arcadius poti sa ma ajuti cu noul stator ,am vorbit pe forumul sia electric Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 salut Arcadius poti sa ma ajuti cu noul stator ,am vorbit pe forumul sia electricDa te ajut , poti sa ma intrebi la ce sa te ajut? ca multe din informatile necesare se afla aici pe topic. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 discurile rotoarelar le am de 28 cm magneti pe un disc sunt rotunzi 3 cm raza 7 mm gros. pe celalalt 40 lungi 10 lati 10 grosi ,am facut mosorul pt. bobine o combinatie intre cele doua stiu ca grosimea bobinei trebuie de10 mm ,cite spire sa fac pe bobina ( am sirma de 1,4 mm) pt o eficienta maxima Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 discurile rotoarelar le am de 28 cm magneti pe un disc sunt rotunzi 3 cm raza 7 mm gros. pe celalalt 40 lungi 10 lati 10 grosi ,am facut mosorul pt. bobine o combinatie intre cele doua stiu ca grosimea bobinei trebuie de10 mm ,cite spire sa fac pe bobina ( am sirma de 1,4 mm) pt o eficienta maxima Faci in felul urmator,: 1 diametrul discului se alege in functie de magneti adica se deseneaza magneti in asa fel incat distanta dintre doi magneti sa fie cat un magnet adica un magnet pus pauza cat un magnet iar un magnet ... si asa mai departe , dupaia se afla dimetrul discului .2 sarma bobinei se alege in asa fel sa incapa la 100spire maxim pentru 24v iar pentru 12v 50spire, grosimea statorului nu trebuie sa depaseasca cu mult 2 mm grosimea unui magnet ,cu tot cu rasina si spatiul liber (intrefier).9 babini pentru 12poli 3 bobini pe o faza, forma bobinei trebuie trapezoidala chiar daca magneti tai sunt rotunzi.3latimea unei laturi al bobini nu trebuie la fel sa depaseasca latimea magnetului, in functie de toate astea se alege si grosimea sarmei , ca intre bobini nu trebuie sa ai nici un spatiu ,goluri se bobineaza cu acea sarma sa astupe acele goluri si sa nu se depaseasca acel numar de spire .cam asta ar fi in mare calculul. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 multumesc mult . diseara ma apuc de calcule. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Am facut un sablon a discului si unul a magnetului ,am insirat magneti imaginari pe lungimea cercului mi-a dat o diferenta de 1 cm ma gindesc ca nu are nimic ,apoi am facut si un sablon al bobinei cu latimea de 30 mm a spirelor ,surpriza, nu mi-a incaput 9 bobine pe sablonul discului ,asa ca am recalculato si mi-a iesit de 25,3mm latime ,acestea au intrat perfect fara spati intre bobine. Ce zici sa fac suportul pt bobinat gros de 8 sau 10 mm daca calculez si plasa si spatiu intre disc si stator cam 8 nu? Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Am facut un sablon a discului si unul a magnetului ,am insirat magneti imaginari pe lungimea cercului mi-a dat o diferenta de 1 cm ma gindesc ca nu are nimic ,apoi am facut si un sablon al bobinei cu latimea de 30 mm a spirelor ,surpriza, nu mi-a incaput 9 bobine pe sablonul discului ,asa ca am recalculato si mi-a iesit de 25,3mm latime ,acestea au intrat perfect fara spati intre bobine. Ce zici sa fac suportul pt bobinat gros de 8 sau 10 mm daca calculez si plasa si spatiu intre disc si stator cam 8 nu?da de 8 e bine , la 1cm nu e mare diferenta lasale asa doar sa-mi spui in exterior dierenta sau in interior adica mai mare sau mai mic discul?.sper ca ai inteles ca rotoru cu magneti e mai mic decat diametrul statorului pentru ca magneti circula prin centrul bobinelor si se calculeaza in plus acea latura cu inca 33mm in trun capat deci intotal diametrul inca de vreo 70mmfata de diametrul rotoarelor. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 discurile mele sunt discuri de frina care au o margine de 1 mm pe exterior (cea care se formeaza la frecarea cu placutele) pe sablon nu am mai calculato deci diferenta de1 cm cred ca dispare .stiu schema de funtionare a generatorului am facut deja doua generatoare unul cu magneti de hard disc pt cineva si al meu cu neonynium dar am gresit statorul imi da voltaj destul dar nu am amperaj mare(3 maxim 4 amperi) asta vreau sa corectez acum cu noul stator mai ales ca vreau sa il fac sa incarce undeve pe la 100 de ture (nu am vintuti prea puternice in zona decit rare ori) evident statorul nou il fac pe sablonul vechi asfel dau eoliana jos doer ca sa schimb statoarele. MULTUMESC PT. SFATURI. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Ce magneti ai, ce diametru are sarma din bobine, cate spire si ce diametru are elicea? Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 salut .magnetii i-am descris mai sus , bobinele din statorul nou au 100 de spire , grosimea firului 1,4 ,elicia este de 160 cm diametru. azi am terminat noul stator grosimea e cam mare 11mm .am dat generatorul jos ,miine incerc sal montez sint curios de rezultat . Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Sa ma corecteze cineva daca gresesc ,diferentele dintre legaturile stea si triunghi este ;stea volti mai multi si amperi mai putini ; triunghi volti mai putini amperi mai multi .Am facut o modificare pe noul stator o punte de trei releie ce comuta stea triunghi prin cuplarea sau decuplarea releielor manual (printr-un comutator) Am observat ca in legatura triungi generatorul nu se infrineaza asa greu la cuplarea unui bec direct pe generator dar scade din indensitatea luminoasa fata de stea . Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 normal sa nu infraneze in triunghi, dar si turatia creste ,in schimb sectiunea se dubleaza.e bine sa folosesti acel comutator stea, triunghi , in caz de un vant puternic cateodata nu mai poti stapani generatorul nici daca o pui in scurt... asta daca palele sunt mai mari decat forta generatorului . legatura in triunghi te va ajuta sa legi si un comutator pentru al lega in scurt in caz de furtuna si scoaterea din vant nu sa efectuat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum