Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Sa nu apara tensiune inversa apropiata de 50-60V pe dioda .Daca debiteaza 24 Vdc pe sarcina tensiunea inversa va fi in jur de 48 Vin cazul redresarii monoalternanta.Parca diodele de la alt auto erau de 20A/200V RA220 si erau folosite in punte trifazata doar la 12 Vdc. La 24Vdc cred ca tensiunea inversa a diodelor ar trebui sa fie mai mare.Grig

Link spre comentariu

domnilor eu nu va inteleg ce tot bagati diode de putere, pentru 2 leduri ceva mai zdravene, or consuma ele nu zic ca nu , dar nici 20 -30 amperi , cititi mai cu atentie la ce se referea domnul paraipan mai sus , ps, frumos catel banuiesc ca e de la controlul calitatii. :aplauze

Link spre comentariu

scuze klaus mai am obisnuinta sa mai inversez litere prin cuvinte ,, diode eu zic ca se gasesc dar pentu a aprinde ceva leduri nu trebuiesc diode puternice doar sa reziste la tensiuni mai mari cred ca mergea si o rezistentza pusa in serie cu puntea astfel chiar daca se face scurt pentru putin timp se va incalzi rezistentza sau eventual arde , fara a distruge si diode. am spus mai sus , diode de la 1n4002 in sus pana la 4007 sunt bune , 4001 rezista doar pana la 50 v , in rest sunt bune toate , duc 1 amper . spor la treaba

Link spre comentariu

Am descoperit cauza;am testat alti doi condensatori din acelasi lot, iar unul din ei la 30V a facut faaaas(era de 6800 micro la 35V).Deci e clar ca a luat dupa el si dioda/diodele.Si apropos de facaturi , azi am pierdut doua ore ca sa gasesc un defect la un regulator de 24V-schema dlui Florin Tavasa.Acel minunat regulator 7812, cum intra in "sarcina"-60mA, "regula" la 6V.Testat in gol, scotea 12.L-am schimbat si totul a fost OK. Acum incep sa strang curent in baterii.E incredibil ce inseamna 6-7 m in plus la stalp!!

Link spre comentariu

pai tocmai asta vroiam sa te intreb la ce inaltime ai ridicat stalpul , in trecut era la 6m . felicitari , ancoreaza-l bina sa nu fie probleme cu vecinii .

Link spre comentariu

Acum e la 13m-adica 12,70 sa nu fie cu ghinion :limb: Are doua rinduri de ancore-la 6 si la 11m, cablu de 6mm, fundatii la ancore din beton.Plus ca teava e de 95mm, 6 groasa in carne(un tronson) iar celalalt tronson 81mm cu 5mm carne.No problem!!

Link spre comentariu

domnule gica draga ,vezi ce inseamna viteza, normal ca conteaza, numai ca nu centimetri ci metri ,mie 13 imi poarta noroc, 21 ma urmareste de mor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări